Jump to content
Българският форум за музиканти

МаНиаК

новаци
  • Мнения

    29
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от МаНиаК

  1. Здрасти!

     

    Аз съм левичар, свиря на десничарска китара и ми е доста удобно. :P

    Така че това не е голям проблем. Джангър да има! :rolleyes:

    От доста време се каня да си обърна струните на страта и да пробвам обратно ( никога не съм свирил на китара за левичар! ) :rolleyes:

    А за акустика и купоните- има го тоя момент, ама далеч не е само това :)

     

    Rock on!

     

    Поздрави, Иво! ;)

  2. Никога не е късно да започнеш, щом те влече! :D Пък и ,както изглежда от поста ти, няма да се занимаваш професионално, така че няма никакъв проблем! Веднъж седмично на учител не е малко, достатъчно е. Намери си учител по ел. китара, след като искаш да свириш на такава. :) Научи се да четеш таблатури. Мисля, че за домашно свирене и за свирене за удоволствие са много доволни. :) ето тук има полезни неща, включително и как да четем табс. Не ти препоръчвам Стаг, по-добре вземи нещо на старо с по-добро качество, но и това ще ти свърши работа! (не съм фен на марката :D )

    по-здрави Иво

  3. Де да ставаше с обръщане на струните :happy:

     

    Иначе идеята със сешоара мисля, че няма как да се осъществи, защото един приятел залепи откъртено парче от цилиндър на двигател на кола с покси и колата върви вече доста време... :greenangel:

    май има и някаква термоустойчива версия ама въпреки това... ;)

    По-скоро ще опитам с пистолет с горещ въздух. Така или иначе ще я шкуркам и ще я лакирам.

    по-здрави

  4. Хаха :topicsux: Ами не ми се наби на очи! Разбрах чак след като я настроих.. Интонацията се беше развалила и чак тогава разбрах от какво е... Доста си приличат двете страни на бриджа и не съм обърнал внимание. Ще опитам с топла вода дано да стане. Благодаря на Евтим за смисления отговор!

    по-здрави Иво :)

  5. Здравейте, колеги! Имам една кремонка акустична, има доста добър тон, но преди време и се отлепи бриджа.

    Направо се откърти... Та реших да го лепя с поксипол и го залепих доста успешно, даже повече отколкото трябва.. :D

    Залепил съм го наобратно :) (нали съм шматка... :D ) Въпросът ми е как се разлепя поксипол, мисля че е на основата на епоксидна смола.

    Има ли някакъв начин да я оправя тази китарка, че ми е много жал!

     

    Благодаря за отделеното време! :)

     

    По-здрави Иво :)

  6. Флойдът също не е "100%-ова панацея"... особено 150-левов такъв... Фендер щяха да слагат флойд на всичките си китари в този случай.. ама не .. има си двуточкови и витнидж все още, но качествени такива! Има разлика м/у евтино двуточково или винтидж и по-скъпо такова. Аз на стратокастер флойд НЕ бих сложил... :rolleyes:

  7. Според мен е по-добре да си сложиш едно хубаво Twin-Pivot тремоло, фендерско например. Флойд не му отива на стратокастер-а... :hysterical: Локинг нът-а в този случай може да се замени с ролер нът, ама те вече го казаха хората :hysterical: Или пък Schaller, Gotoh...

  8. Здравейте! ЧНГ на всички! :) От скоро време имам 1 лампов амп, но нямам говорител за него... Та ориентирал съм се към 12"

    Селешчън, евентуално Vintage 30 или други варианти. Бях чел в други теми за Селешчъни под 100 лева, което е доста приемливо с/у цената от 193лв, която ми предлагат тук... Ще бъда благодарен да науча какви са цените за Селешчъните в Софията. Става въпрос за 12", 4 ома, над 50W за по-хард звук. Евентуално телефони на фирмите, които ги предлагат, за да се свържа с тях за доставката или пък да ида да си го взема! Благодаря предварително на всички отзовали се!

    Поздрави Иво :)

  9. Еее много се кефя на DIY проекти! Мислех и аз да се опитам да си направя китара ама нямам нито уменията, нито инструментите и машините! Поздравления за резултата и успех в довършването на начинанието! Весело изкарване на новата година! :hysterical:

     

    П.П. Мисля, че колегата в предишния пост има предвид формата на грифа в различните му позиции, съответно C-shape и A-shape

    поздрави Иво

  10. Гледай китарата да ти е удобна, за саунда според мен повече влияе амп-а.. Закачал съм си старата кремона на ламповия амп и звукът е ОК! ... но е страшно неудобна.. :)

    по-здрави

  11. От известно време свиря на Squier Fat Stratocaster Standart и съм доволен! Скоро ще претърпи 'леко' екраниране, щото ми се види леко шумна... по-нататък може и още ъпгрейд да се прави... :greenangel:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.