Jump to content
Българският форум за музиканти

rock_alternative

новаци
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от rock_alternative

  1. На мен, всъщност, въпросът ми беше по-скоро за тези утвърдени препарати, които са създадени за чистене специално на чинели, но се получи интересна тема и с алтернативните методи за почистване. Благодаря на всички за отговорите до момента. Всъщност идеята ми е да си купя нещо, което някой вече е изпробвал и знае че със сигурност ефективно ще почисти чинелите и няма навреди на покритието им. Дотук получих конкретен отговор за специализираните продукти на Пейст, които в момента, за съжаление, не са налични в Динакорд и за алтернативния препарат "Sano Multi Metal Cleaner". Ще се радвам да чуя още съвети и коментари по темата. :)

  2. Здравейте, колеги и колежки! :D

     

    Преди около година се сдобих с качествени чинели, но, разбира се, след известна употреба те се позамърсиха (отпечетъци от пръсти, палки и т.н.) и в момента имат нужда от почистване. Не съм сигурна какъв точно препарат да си купя, за да няма опасност да се навреди на метала. Затова искам да попитам хората с повече опит какво използват, за да поддържат чинелите си чисти? Аз съм харесала вече един преперат - този - и се чудя дали някой го е ползвал и може да сподели мнение.

     

    Знам също така, че има барабанисти, които предпочитат да не чистят някои чинели, защото звукът им ставал по-добър, когато има наслояване върху бронза. Въпреки това, не е лошо човек да знае как и с какво да ги почиства при нужда и затова ви моля да препоръчате някой препарат. :)

     

    Поздрави Вели

  3. Неможах да дочета всичко... съжалявам :D Та въпроса ми е какво ви е мнението за Sabian Xs20 и по-точно китайката която е само 1 (18найска) ?

     

    Pro Technica В това списание открих описание на всички серии на Sabian до момента.Ето какво пише за Xs20:

     

    "Серията е пусната на пазара през 2003 г. като решение за професионалисти и любители с по-скромни бюджети. Направени от B20 Bronze, което не е характерно за чинели в тази ценова рамка. Докато сплавта B8 Bronze, използвана в APX, дава по-чист и ясен звук, чинелите от B20 Bronze имат повече “характер” и проекция. Звукът им може да бъде определен като леко сух, с много яснота. Произвеждат се чрез изливане на разтопен бронз в калъп, вместо чрез рязане от парче метал."

     

    Надявам се да е полезно. Освен това може да провериш за чинела и в сайта на Sabian , дори да го чуеш как звучи, макар че там основно е обянено колко са им готини продуктите и как веднага трябва да си ги купиш :D

  4. Е, и аз предпочитам леките палки :drummer: Ама все пак за начинаещ според мен не е добре с много тежки. Преди време един приятел искаше да го уча да свири, взе си тежки палки, но след 10на дни каза, че го болят китките.

     

    Това не е от палките, а от неправилното свирене.

  5. Ето всички репетиционни, които знам, заедно с техните сайтове, на които ще немерите телефоните и адресите им:

     

    JL Sound

    Репетиционната

    Президент

    Sub Zero

    Groundstudio

    Алеко (не знам дали още работи)

    Спарк Адрес: София бул. "Янко Сакъзов" № 17 за контакт: 0898 33 82 13 & 0885 39 71 43

    Murder sound

     

    P.S Съжалявам, че информацията от предишни коментари се повтаря, но така обобщено е доста по удобно според мен. :thumbs_up:

  6. Споко бе човек. Аз "свиря" на един стол, налепен с подложки за мишки. Не съм в това положение да се подигравам на които и да било, че няма кинти. Наистина смятам, че това не е най-важното. Просто се изкефих на изобретението ти и на това, че има такива ентусиасти като теб. Съжалявам, не съм искала да те обиждам. Даже искам да чуя как звучи и да видя как изглежда.

  7. Липса на кадри е според мен...

     

    Барабаните са скъпи, заемат страшно много място и са шумни и не навсякъде може да се репетира - ето ти предпоставка не да няма качествени барабанисти, а да няма никакви. Все пак се почва от малък, а много малко родители ще жертват толкова пари и ще толерират такава гюрлутия. В малките апартаменти, в които кънти като в консерва и с малките заплати.....няма условия за барабанисти в тая държава. Виж в америка - бол, ама...там всичко е бол :wacko:

     

    Значи тва не го казвам ей така да се намирам от приказка...казвам го като потърпевш. Барабаните са ми мерак от малък, но и досега като че ли няма условия, които да сведат лишенията и трудностите до минимум. Затова и трябваше да се задоволя с китара. Е, някой ден ще си имам собствен дръм-сет, това е сигурно, ама.... Просто обяснявам защо няма младежи-барабанисти :unsure:

     

    Според мен има! На курса който ходя е пълно с "младежи-барабанисти", които въпреки всичките проблеми си свирят и напредват. Изобщо няма значение това, че не можеш веднага да си позволиш да си купиш барабани. Ако наистина имаш желение взимаш един гумен пад и педал за каса, хващаш 1 учител и почваш. Само че ако хванеш съвсем начинаещ човек ще му трябва известно време, може би около година, да може да свири що годе прилично в група. Много зависи какъв стил ще свирите. Доста по-лесно се намират музиканти за класически рок например, отколкото да речем за джаз.

  8. Благодаря за съветите! Вече си направих сама цял сет от парчета подложка за мишка и дискове. Общо взето изглежда идиотски, но ми помага да си репетирам парчетата вкъщи. Относно идеята за читалище вече съм задвижила един проект за репетиционна в училище и може би ще се осеществи надявям се! На handsfull пожелавам успех и да не се отказва! :)

  9. Здравейте!

     

    Аз съм барабаниска и свиря в една сравнително начинаеща група. Скоро се откри възможност да свирим на един училищен концерт в зала Триадица на 24.05.08. Проблемът е, че там озвучаванито е отвратително, а и самата зала не е предназначена за концерти. Дали въпреки това може да се намери по-добро озвучаване? Тъй като сме начинаещи нямаме идея какво точно трябва за озвучаване на концерт и ще е най-добре да намерим специалист, който да се заеме с това. PLS който има представа нека каже цени и координати...

     

    P.S трябва ни също да наемем барабани и съответната техника за китара и бас

  10. Много благодаря за обяснението но откъде да го намеря този "добрия батко"? Скоро си направих 1 дъска с подложка за мишка отгоре ама за огъването на тръби ще ми е леко трудно ;)

  11. много 10х за съветите от всички. но на мен ми трябва сет единствено за да може да свирим с групата иначе аз си тренирам върху книгите =) тоест ми трябва някякво помещение където може да се събираме с приятелите и там да свирим евентуално

  12. Здравейте!

    от 1 година се занимавам с барабани и съвсем скоро започнахме да свирим с едни приятели. досега съм се упражнявала върху книги и разни други подръчни матириали но вече ми трябва сет. дайте някви съвети pls - кви барабани са подхоящи за мене (тряа да са 300-400 лв) и къде мога да ги държа (вкъщи нямa къде да ги сложа) ?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.