Jump to content
Българският форум за музиканти

mciltd

новаци
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от mciltd

  1. Здравейте,

    Цената на PA500 много отдавна не е 2600лв, а 2340лв.и няма как да пише Made in Italy, защото там се произвеждат само Pa800 и Pa2xPro.

    И по-принцип Pa500TR и Pa500ORT нямат абсолютно никаква разлика от стандартния Pa500.

     

    Поздрави,

    Иван Икономов

  2. пич ако ти работят нормално завотските стилове а само при заредената инфомця шуми значи ти е заминал семплер борда ас имах подобен проблем мога да ти кажа някои нешта скайпа ми е slavi_galabov

    Сигурен ли си че в Па800 има семплер борд или има само РАМ памет която е 128Mb 64Mb-ОС и 64Mb Семпли?

     

    Поздрави,

    Иван Иконмов

  3. здравейте колеги, клавира ми го оправиха хора които наистина разбират от тази техника във динакорд сервиза в софия срещу сумата от 40 лв далеч по малко от 800-те лв. които ми търсеше г-н Икономов за ЦПУ. на въпросното ЦПУ му нямаше нищо. извинявам се за тона но никой не може да си мисли че може да ме цака по този начин. Поздрави на всички етични колеги.

    Здравей Ванка,

    Дали разбирам или не - времето ще покаже, а понеже подлагаш на съмнение моите знания, да ти кажа че CPU-борда е това, което Станислав от Динакорд е пипал с тази разлика, че много скоро ще имаш доста по сериозни проблеми, защтото ти е презапоил слота на рам паметта и скоро твоят синтезатор ще показва изцяло син екран. :headbang:

  4. Здрасти,

    Мога ли да те попитам как точно изтри OS на KORGA и как точно му качи рома, защото точно такива хора като теб които не знаят как точно да правят тези работи повреждат доста инструменти.А и съм сигурен че въпросният сет който сте качили не се знае какво точно е имало вътре и най-вероятно в GLOBALA на този сет говорителите са били изключени и ти просто си ги включил от GLOBALA.

    Но за да спре полемиката искам да ти дам един съвет и то безплатен, ако искаш да караш Mercedes то трябва да си платиш за удоволствието а и недей да говориш за OS защото от написаното по-горе от теб разбирам(без да се обиждаш) че и идея си ниамаш за какво става въпрос!

    Ако искаш да попиташ нещо - за контакт с мен 0899251326-по всяко време!

    Поздрави,

    Иван Икономов

  5. Здравейте Отново,

    Невен, мисля че трябва да ти се обясни малко по-обстойно.

    Нито един от проблемите на фирмата KORG не е от ОС, бъговете идват от неправилно конвертиране на информацията за тях, и най-вече от папката GLOBAL- във един SET.

    И ще ти дам един пример ако проблема на един не работещ КОРГ е в ОС то как тогава можем да влизаме в тестов режим?

    Човекът създал темата е от Сандански, тествах неговият ПА800 и проблема е във CPU-борда, а това идва от факта че синтезатора е копуван втора рака от Gremany и там вече му е правен ремонт на въпросния борд.

    А ако държиш да дойда до Варна за да ти скапя ОС на Tayrosa само кажи защото наистина знам как става.

    Поздрави,

    Иван Икономов

  6. В тази на моменти много неприятна държава, в която живеем, дори да успееш да събереш пари за някакъв инструмент, ще те поизлъжат малкото музикални търговци, а на всичко отгоре в някои случаи дори не можеш да пробваш, защото не е в наличност и трябва да поръчваш на сляпо. Случаят с Корг М50 е точно такъв - наистина примамливо изглежда такъв инструмент с тези функции, с тези звуци (след полседния ъпрейт на операционната система М50 е тотално съвместим и с М3 Expanded- това са много звуци, през които все ще намериш нещо добро). Освен Томан или Мюзикстор, вече и родните Визиартс могат да ви го доставят, при това на коледната цена валидна до 24.12- 2028 лв. Добре! Дотук обаче- това не са малко пари за повечето от нас - за тях получаваме един много добре звучащ инструмент (е, според мен има възможност неговите дигитално аналогови конвертори да са по-различни от тези на флагмана М3, но в никакъв случай нещо фатално). Клавиатурата е т.нар Natural Touch - което било нещо подобно на Корг Тритон Ле. Обаче според един собственик на М50-61, има нещо нестабилно в усещането на клавиатурата, дори и твърдостта й да е ок. Този собственик иначе е голям фен на М50-61. С тези звуци, тъч скрийн и тази преносимост-никак не е трудно да си фен. Само да не беше правен в Китай и да не беше изцяло пластмасов ( нищо общо с металния корпус на произвеждания в Япония М50-88). Значи имаме лека, пластмасова свирка с много добри звуци (според отзивите), интересни други функции.. обаче как се усеща като цяло - според всички осведомени безспорно по-нестабилна от предшественика й Корг Тр - метален корпус, поносима клавиатура, много добре звучащи синтове и падове, органи и пиана - по-скоро не...аз лично имах Корг Тр и го продадох заради Норд Електро 2 - много добри органи, не толкова добри ел.пиана - и сега ми се ще отново да имам Корг - между другото Тр в Европа трудно ще намерите- в БГ все още го има и то на не лоша цена - около 1700 лв. Направо се чудя. Честно казано повече съм навит на М50- 61, но като не мога да го пробвам--та въпросът ми е: има ли някой шибания М50-61 и ако да, доколко е стабилен как се държи на концерт и т.н. Ще бъда благодарен на отзовалите се. А, току що ми звъннаха от Визиартс: цената на М50-61 остава 2028 лв и след КОледа..мммммм- човекът оттам ми каза, че има един в наличност и ще говори с клиента ако може да го пробвам по някое време след празниците...нищо де, вие пак пишете- аз се изморих да се ровя из нета за тази свирка- що ревюта и мнения...но нищо общо с физическия контакт, нали...

    Имаш писмо от мен!

     

    Поздрави,

    Иван Икономов

  7. Здравейте,

     

    радвам се, че имате гаранционна карта. Това е чудесно. Дано не се налага да я ползвате, разбира се.

    Относно периода на гаранцията, то той е 12 месеца и в Европа, и отвъд океана. Съвсем основателно е и нашата да е толкова.

    Не знам къде сте гледал или с кой сте си говорил, но пред фактите и боговете мълчат:

     

    http://korg.com/service/warranty.asp

     

    http://www.korguksupport.co.uk/page.cfm?pageid=563

     

    С уважение,

     

    Иван Икономов

    Music Center Ikonomov

  8. Първо, честито! Безпроблемно и щастливо ползване!

     

    Бих желал да попитам, като официален представител на КОРГ за България, имате ли издадена гаранционна карта на продукта от нас или от наши дистрибутори?

     

    Ако не дай Боже се случи нещо с клавира и нямате гранционна карта, издадена от нас или от наши дистрибутори, то Вие няма да имате право на безплатен сервиз при нас, поради елементарната причина, че не сте го купил от нас. Сервиз предлагаме, но платен в такъв случай.

     

    Благодаря и с уважение!

     

    Music Center Ikonomov

    Иван Икономов

  9. дааа вечния проблем корг или йамаха :punk_guitar: (йамаха притежава корг между другото)

     

    Ако беше вярно това, Ямаха аранжорите ямаше да звучат толкова зле. При положение, че имаме в налиност всеки модел висок клас синтезатори на двете марки, имаме възможност да коментираме нещата.

    Моля, осведомете се, преди да пускате постове с невярна информация!

     

     

    Иван Икономов, Музикален Център Икономов

    дистрибутор на KORG за България

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.