Jump to content
Българският форум за музиканти

TNT To the Moon

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от TNT To the Moon

  1. Здравейте. Свиря на акустична китара от почти една година и искам да ви помоля за съвет относно струните.

    Свиря предимно блус и рок, сега съм с 9-ки Дадарио, но не съм доволен от тях. 3-тата струна е без намотка и китарата звучи много звънливо, а на мен така не ми харесва. Свиря си всеки ден, но по 30-40 минути, така че не съм голям маниак. И ви питам, какви струни са най-добри за мен ? Мисля да си купя Earnie Ball и се чудя дали е добра идея да пробвам 10 размер. Благодаря ви предварително.

  2. Здравейте и благодаря за съветите, сега вече съм се спрял на тъмночервения Vintage и на Schecter-a. Все още гледам за някой Джаксън 2-ра ръка, но може би ще събера още пари за по-хубава китара и кубе.

  3. Кажете си мнението за тях, добри ли са като за първа електрическа китара (ценови клас до 450 лв.)  ? 

    Казвали са ми, че имат по-голям гриф, което е добре защото аз имам широка ръкак.

    Предимно свиря песни на Guns, Led Zeppelin, Metallica и AC/DC.

  4. EADGBE - от най-дебелата тел към най-тънката. Това трябва да можеш да го изрецетираш с припяване на тоновете като те събудят след пиянска вечер :)

    научил съм ги, вече съм настройвал китарата с онлайн тунер 2 пъти но за пръв път сменям струните. Сега 6тата е старата, и не знам дали защото е износена тунера я хваща грешно и ако е така ще ми продадат ли само една 6та ?

  5. C-До ; D-Ре ; E-Ми ; F-Фа ; G-Сол ; A-Ла ; B-Си

    Така мисля, че и с този тунер, който ползваш ще се ориентираш, дали да опъваш или отпускаш струните :)

    проблема е че си мисля че вчера бях на ре и тогава я скъсах..

  6. Здравейте, отново. Та направо към въпроса, вчера купих едни метални дадарио 9ки за акустичната си китара...

    Тръгнах да слагам 6-тата и се опитах да я настроя с онлайн тунер. И естествено скъсах струната от превиване защото нотите са на английски (т.е. A,E,F,G и т.н.) и не знаех дали трябва да развивам или да превивам. Сега ви моля да дадете някой хубав тунер че да си настроя китарата, защото не съм свирил от 2 дни и полудявам  :angry:

  7. Значи имахме 2 китари в мазето, на които трябваше да се лакират и да се сменят ключовете. Пратихме ги на един приятел в Казанлък да ги даде да ги оправят ама работата не стана. Вчера на дядо ми му ги върнаха и сега едната Орфейка искаме да я оправим, но въпроса ми е къде в Пловдив мога да намеря лютиер който да я поправи и да е на достъпна цена ?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.