Jump to content
Българският форум за музиканти

exxct

Members
  • Мнения

    203
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Мнения публикувано от exxct

  1. Докато го разглеждах ми хрумна една идиотска идея. Не че съм търсил целенасочено, но все пак от случайни разглеждания не съм срещал такъв. Жаковете да слизат директно вертикално надолу и да минават през педалборда и патч кабелите да са изцяло отдолу (аналогично за захранващите). Съответно в дъската да има само миниатюрен сферичен отвор, където да влиза дупето на жака. Ще стане нереално "чист" и подреден! [emoji6]
    Очевидно при вечни промени не е удачен вариант, но пък ако си сръчен не е голям проблем да си направиш няколко за различни конфигурации/комбинации от ефекти. [emoji4]
    И аз си мислех за подобен вариант. Скара от хоризонтални летви, като кабелите влизат надолу между тях. дървото което използвах е много леко, но не е много здраво и щеше да се огъва.


    Sent from my EML-L29 using Tapatalk

  2. Вижте сега какъв ми е случая.

     

    Имам един ефект, включвам го с неговото си захранване без никакви аудио кабели, само захранване. Пипам с фазомера на копчето за превключване на ефекта и фазомера леко свети. С едната ръка държа фазомера, с другата пипам ефекта за корпуса и фазомера спира да свети.

    Това номално ли е да е така?

    Не трябва да свети. Щом свети, означава че има напрежение по корпуса на ефекта, а и на струните на китарата, когато е включена в него. Доста опасна ситуация. Потърси специалист най-добре.

     

    Sent from my E2105 using Tapatalk

    • Like 2
  3.  

     

    Ами колеги може и да имам неясна дикция но правописа ми е добър. Господин Ямаха , специално за вас се поствам сега. Сложили сте перфектна снимка на контакт " Шуко" - дори проверих в Гугала специално за Вас , дали се пише с "О" или с "У". Сега четете внимателно! Тази хубава червена стрелкичка , която сте поставили на пластинките за заземяване я плъзгате малко надолу между двата медни накрайника Пак специално за вас може и да не са медни но на снимката ви са такива. И си избирате единия ако сте левак левия , ако сте нормално ориентиран десния. И после го увивате с един път с изолирбанд и това краче да отиде във фазата на контакта. Ако и сега не сте разбрал , следващия път ще помоля някой детски педиатър да ви го поясни. Успех , виждам че фотото ви се удава !

    Пич, изключвай всичко и викай специалист. Така както го обясняваш, излиза че уреда взима захранване през заземяването на щепсела или още по-страшно през аудио кабелите включени в него. И в двата случая някой може наистина да изтръпне.

     

    Sent from my E2105 using Tapatalk

    • Like 3
  4. Миналата година гледах шоуто на Brit Floyd. Звука беше жесток! Забелязах, че на сцената имаше много малко китарна апаратура и както очаквах, когато проверих по-късно, се оказа че са с процесори - Axe-Fx II, директно включени в РА...

  5. Equalizer APO,

    https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/
     

    Еквалайзер за Windows, с който най-накрая успях да се справя с бученето на басите в помещението, в което слушам музика. Работи на системно ниво. След като се настри веднъж да компенсира проблемните честоти в стаята, не е необходимо повече да се пипа. Аз го настроих по слух, използвайки софтуерен генератор на тон, пуснат през колоните. Следях за резонанси в стаята от 20 до към 200 херца и после отрязах тези честоти с еквалайзера. След това понамалих малко настройките слушайки 2,3 парчета музика от различен стил, за да не се орязват много басите.

    Еквалайзера може да работи и с профил за корекция на резонансите в стаята генериран от друг софтуер - Room EQ Wizard. http://www.roomeqwizard.com/

     

    Пробвах и това обаче резултата не ми хареса, най вероятно защото микрофона който имам е много скапан.

    • Like 1
  6.  

    Имам Блакстара и съм много доволен за вкъщи. Мръсния канал е супер според мен, и е доста силен. В малка стая при геин около 5, не мога да усиля усилвателя на повече от 3. става страшна дъндания. А със ISF тонкоректора може да се постигне доста разнообразно звучене . Свиря в последно време в чистия канал, само с един овърдраив отпред и малко от вградения ривърб - за по-класик рок неща. Има и изход за слушалки, от който също можеш да записваш директно в пц-то.

     

    Може ли да ми кажеш какъв кабел ще ми трябва за да записвам директно на пц-то? Под "пц" може ли да разбирам и лаптоп защото буксата за микрофон и слушалки е една и съща, а не като настолните 2 отделни? Не знам има ли разлика? 

     

    В твоя случай този би трябвало да стане

    41XmyHUxkCL._AC_UL320_SR236,320_.jpg

    Сори за закъснелия отговор, чак сега видях въпроса.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.