Jump to content
Българският форум за музиканти

SquiZzLe

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано, китара

SquiZzLe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ето какво ми отговориха от USPS: На сайта им пише Така че цял клавир човек не може да си поръча през USPS, но ако си намериш човек който да ти прати барабаните, особено ако е в 2 пратки, сигурно няма да имаш проблеми.
  2. Да, знам че говорим за барабани, просто си направих труда да видя колко би струвала доставката на един 20 кг. пакет. Просто да има база за сравнение. Честно казано нямам представа колко тежат едни барабани :think: Доколкото си спомням, ако някой ти прати пакет от САЩ и го декларира като подарък, не плащаш нищо на митницата ако е до 100 евро, ако е над 100 плащаш ДДС върху сумата минус 100 евро. Действително, върху музикалните инструменти сигурно има и мито. Но тънкия момент е, че твоят приятел може да посочи каквата си иска цена на инструмента, който ти 'праща като подарък' Аз съм убеден, че тия барабани повече от $200 не струват За да не съм голословен, мисля до няколко дни вярно да помоля някой да ми прати един клавир (и без това имам нужда) и ще ви пиша имало ли е проблеми и колко е излязло. Cheers
  3. Калкулатора на UPS показа, че за същото нещо биха ти взели точно $503.64 Е да в сравнение с DHL може и да мине за 'сносно' Да и аз съм го забелязал, но честно казано, досега съм получавал от САЩ може би 15тина пратки (вярно предимно книги) и никога не е имало проблеми. Даже последният път трябваше да пристигнат за месец, а дойдоха само след 10 дни. Това беше 10 килограмов box-set, за доставката на който Амазон ми взеха точно $12
  4. Аз лично имам няколко познати в САЩ, но всичките са американци и не мога да ги занимавам с глупости Плюс това вече съм го правил, хехех Но иначе идеята е много добра, хайде да намерим някакви надеждни българи и да им предложим някакви пари примерно 5-10% просто да поръчват някой и друг пакет от musician's friend или там все едно и после да го пращат по пощата до БГ. Спестяванията са действително огромни, дори след като броим ДДС-то, което ще ти вземат на митницата върху сумата минус 100 евро (доколкото аз съм запознат) и прибавим $50-100 за доставка.
  5. Току що изчислих от сайта на DHL колко примерно би струвала една доставка на 20 кг. клавир от САЩ до София $757.18 Трябваше да послушам съвета на Baby Thomas -------------------- След допълнителна проверка установих, че за същото нещо USPS биха искали само $83.25 Е не баш за същото, гледаме най-евтината доставка 4 - 6 Weeks $83.25 4 - 10 Days $130.95 При калкулатора на DHL нямаш възможност да си избираш airmail/surface, явно всичките им доставки са въздушни. Ако не се лъжа при тях пишеше, че колета ще ти дойде за 2 дни.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.