Jump to content
Българският форум за музиканти

peter maksimov

Members
  • Мнения

    62
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от peter maksimov

  1. Прави сте, китара не се избира визуално а като я хванеш и пробваш. Но не съм луд, няма да хвърля близо 5цифрена сума насляпо, имам известни наблюдения и смятам в близко бъдеще да се сдобия с нещо такова, просто проблемите с поръчката и доставката са наистина сериозни.

  2. Така е, наистина си е рисково да вземеш да държиш подобна китара на склад, но пък от друга страна живеещите в Европа са доста ощетени от тази гледна точка, защото излиза че ако не си от щатите е доста трудно да си купиш китарата, която искаш, особено ако говорим за къстъм серии, да не говорим пък че шанса да я пробваш преди да я закупиш клони към нулата...

  3. Дори логото да вдига автоматично цената на една китара с 2-5-10%, това няма да е никак случайно. Очевидно през годините името им е станало нарицателно за качествена и майсторска изработка, за да може години по-късно само логото на въпросните марки да струва колкото обикновена нискобюджетна китара. И ако трябва да вложа 4цифрена сума за китара, определено бих заложил на някоя от тези марки, отколкото да играя на лотария с някоя на света марка.

  4. Ами ето за такава китара става въпрос http://bcrich.com/products/view/pro-x-2-warlock

    Да, предполагам оттам е проблема, когато включа нек адаптера и почна да го въртя се чува здраво пукане и пръщене, като го намаля докрай и превключа на бриджа всичко си е ок.

  5. Имам следния проблем - когато включа на нек адаптера, дори да му пусна дисторжън на макс, той звучи едно глухо, тихо и все едно е пуснат на клийн канала. Положението се оправя когато докосна потенциометъра му. Чудя се, понеже така или иначе в момента свиря 99% изключително и само на бридж адаптер, дали ако за момента го оставя така и продължавам да си свиря би могло да доведе до по-сериозни проблеми или да не си правя експерименти и да свиря чак след като го оправя?

  6. Е да, така е, стандартни са, но са добре систематизирани и особено откъм изчистване на техниката, свеждане на движенията до минимум беше доста полезно, за начинаещ като мен не бяха и много натоварващи, за разлика от тези на Петручи премерно където след 10 мин свирене после 1 седмица бях в реанимация :D

  7. Аз доколкото разбрах проблема не е в поддържане на темпото и ритъма, а в разгадаването на strumming-а на песнитe - кога удряш надолу, кога нагоре, колко пъти и т.н., нали? Нещо, което в табовете за ел. китара е разписано, но в песните на акустична китара обикновено просто са означени акордите, но не и самият ритъм. В началото и аз имах подобен проблем, но с времето като почнеш да се заслушваш, свикваш сам да го хващаш.....или намираш някой, който да ти ги показва. Нека и някой по-опитен се изкаже, но не мисля, че има метод, по който да се научиш да хващаш strumming-а на песните, освен да се научиш да чуваш китарата, все пак всяка си има различен ритъм.

  8. Не съм най-големия специалист, но и аз като си купувах първата китара се бях спрял на един корт - х11, но така и не можех да се справя с тремолото и след един месец го смених за ето това ЛТД http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_20051/ESP_MH_100QMNT.html и да ти кажа доволен останах, като за цената си и липсата ми на опит, първо звучеше ми добре китарката, второ - супер удобна ми беше, в крайна сметка, отиваш в магазина, пробваш една, втора, трета, ... десета и сам ще разбереш коя е твоята китара, в този ценови клас няма да намериш супер китара така или иначе поне да те кефи като звук доколкото е възможно, най-вече като усещане и не на последно място като визия..... защото ако не харесваш инструмента на който свириш те демотивира до известна степен :)

  9. Еми на мен най-вече сменянето по време на свирене ме интересува и ме насочиха именно към GT серията на BOSS, но предполагам има много други варианти. Гледах ревюта в туба и откъм ефекти изглежда доста добре оборудван процесора, смяната им също изглежда лесна и удобна, но знам ли :(

  10. Е ако целта на процесора е да замени навързването на 5-6 и нагоре педала, кой вид е по-подходящ? Моята идея е, че сега свиря с вградените в кубето ефекти, които са на не особено добро ниво според мен, а и не е особено практично, защото смяната на ефекти по време на свирене е трудна така. Знам че процесор за 500-600 лева няма да е кой знае колко по-добър, но поне откъм управление и гъвкавост при свирене смятам че ще е значително по-добре. Нямам голям опит, не съм имал удоволствието да пробвам стотици марки и модели и изобщо варианти откъм оборудване, затова и питам :)

  11. Аз като си търсих китарка и аз си бях харесал един Шектър, който го нямаше в наличност в никой от магазините тук, но от Телесаунд казаха че не е никакъв проблем да го доставят, така че пробвай да говориш с тях.

    • Like 2
  12. http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_46311/SCHECTER_Damien_Elite_6_See_Thru_Black_STBLK.html

    Ей това нещо когато аз си харесвах китара страшно ме изкефи, просто финансите не стигнаха да се сдобия с него и много ме е яд сега.....не че B.C.Rich-а който взех е лош, но това и като звук и като удобство....абе беше си мойта китарка, но ....не съм специалист, просто изказвам личното си мение

  13. И аз скоро си взех първа ел. китара - B.C.Rich ProX1-Warlock и лично на мен от китарите, които пробвах тази най-много ми допадна като форма - говоря чисто за удобство, за визията няма смисъл да се говори - убийствена. Не съм напълно начинаещ, защото от 2 години свиря на акустична китара, но си е много удобна и седнал като свириш и прав с колан е супер - много добре балансирана. Но от човек до човек има голяма разлика и сигурно за някои това е супер неудобна форма, но просто искам да ти кажа, че понякога нещо което изглежда супер неудобно се оказва страхотно удобен инструмент и обратното. Не съм специалист и моето мнение не тежи кой знае колко, но все пак да имаш предвид, че дори и тази ръбеста китара може да "заспи" в нечии ръце :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.