Jump to content
Българският форум за музиканти

sp1t_fire97

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от sp1t_fire97

  1. Прочитах много коментари от типа "Ти си велик Коце" , "Коцето президент!" и тем подобни . но аз бих казал че Вие г-н Димитров сте Господ в човешкия му облик  :godbless: . ОГРОМЕН фен , макар и доста "млад" бих казал , мечтая някой ден да се доближа съвсем, съвсем малко до Величието Ви... Имам няколко въпрос обаче - един приятел ми подари китара която не ползва- Скуайер Стратокастър произведен в периода от '97ма до '99та година , с малката глава и 22 прагчета . Когато ми я даде имаше спешна нужда от смяна на прагчета и аз много време мислех над това дали да не я дам на лютиер , но съм си доста любопитен и реших аз да пробвам .  :D Гледах изключително много клипчета и четох по форуми и сайтове, след което един ден реших да пробвам , пък каквото стане . Извадих ги , но сега проблемът ми е със слагането .. Не че не знам какво да правя просто сложих 22-рото и когато оставих да стяга лепилото го стегнах със стяга и си бях изрязал едно парче дърво с извивката на радиуса на грифа , но се оказа твърде мек материала и не притискаше изцяло прагчето хубавo затова след като стегна лепилото видях че откъм 6-та струна е по-високо прагчето и го извадих (В момента си дооформям друго парче от орех мисля че е не съм сигурен,но е доста по здрав материал) . Въпросът ми е (единия)когато сменяте прагчета , слагате ли лепило (и какво) и по какъв начин изкривявате прагчетата .Другият въпрос е дали може да ми помогнете с намирането на заключващи се ключове и ако може да ми кажете цена :) 

    П.П. Изчетох почти всичко от началото досега и наистина се изплаших когато прочетох това с кораба ... Добра шега :D 

  2. Ники , мисля че ако наистина искаш да ти се уголеми хода , трябва да дадеш на лютиер да ти издълбае още малко там където е онова мекото .. На мен ми изглежда като най-безопасния и лесен начин за оправяне на проблема . А това за "shimming"-а също е добра идея, но след като го направиш е много игра да се занимаваш с интониране и сетване като цяло наново . Аз бях този който му го сетна и ако е навит да го "shim"-не съм съгласен отново да го сетна :yes:  :D

  3. Охо Емо :D  Ами на скоро се сдобих с един скуайър страт от '99та или '97ма година и на него спешно му трябваше смяна на прагчетата (позициите) . Четох , четох ,четох .. доста и намерих един лютиер Христо Георгиев , който абсолютни всички ми препоръчаха и разбрах че не взимал скъпо ( ето контакти http://hristogeorgiev.hit.bg/ ) . Чудех се дали да отида при него или пък да се пробвам сам , тъй като винаги съм обичал да се заигравам с нещо ( макети, дърводелство(малки неща),електроника и т.н.) Та , реших сам да се захвана . Намерих един клип в youtube , в който един австралиец показва как става работата :D (

    ) Свалих ги и сега ми остана само да го нивелирам и да сложа новите обратно :) Работата не е трудна , стига да си сигурен в себе си :)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.