Jump to content
Българският форум за музиканти

Sora Namo

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Sora Namo

  1. Така ......spd7693

     

    Не бива да се бърка метъл музиката с рок музика от двата бранша мога дам примери с велики, ама наистина грандиозни хора, пред които само мога да замълча! Не те знам кой си и не искам да знам , но явно снимката ми с короната е по-добре от нищо !Смешно в случаят е само поведението  , а е трагико комично положението! При още един коментар от теб отпратен до мен , ще се свържа с администраторите! 

  2. Да , говорим за mp3, audio и тн. като формат на песента , иначе ако си е софтуерният темата няма да я обсъждаме въобще. Аз за това питам с каква цел е , понеже има много алтернативи и мога да помогна.Например за караоке , ако предположим , че ти трябва , можеш да си чуеш песента от youtube клипче(има изключително елементарни видеа , които ти показват нагледано тон по тон как се свири дадена песен) и да си я пресъздадеш с fl Studio  , дори да си промениш някой аранжименти както на теб ти харесват, да си усилиш баса, да включиш други интрументи , ефекти и тн.не е ли по-добре дори....   ;)

  3.  Има начин щом нета е пълен с примери и хората го правят , но се губят честотите , дори малкият ми брат не се е занимавал да премахва вокал, защото наистина не е красива гледката след това !Аз лично съм пробвала,търсих, разучавах , свалях програми , поне 5 начина опитах , но си намерих алтернатива след като чух какво се получава !

    Авторе с каква цел ти трябва да правиш това? :)

    • Like 1
  4. охооооо , шах и мат с пешката, тооолкова сложна мисъл нямам !!! Явно ти трябва занимание,трябва да се признае, че си видяла тънката нишка на всичко  ;)

    Така да бъде , няма претенции! Права си   :)

  5. Evtim Djerekarov ! Разбрах те... уча се винаги от всички,благодаря ! Успехи от мен : ))))

     

     

    Вяра Иванова,добре заварили! :)

    приятно ми е да се запознаем Анна се казвам !

    хихи така де .. има си неща, с които не съм съгласна имах пред вид  , и също които казваш, но предполагам , че няма да се стигне до консенсус, тъй като са конкретните термини , употреба на понятия и тн ! (че диафрагмета не е мускул,които можем да управляваме, че няма резонарторни кухини в челото, резонаторите на гръдния кош са костите )Иначе в основен смисъл кзваме едно и също в случая! : )

    Хубава вечер :)))))

  6. Е добре, дали става дума за оперно, джаз, рок пеене , шотландко или българско народно и тн . .... си има неща, който няма начин да се изимитират.Например в джаза една бяла певица никога , ако ще и пластични оперции да си прави 100 000, няма да успее да пее както една чернокожа го може !Казваш, че пеенето на рок музика , вреди на гласа и води до болка дори ? 

  7. Пак зависи - много от рок и метъл певците не пеят много отпуснато - със съвсем отпуснато гърло, едва ли има как да се получи рокаджийското "реване", което повечето млади рок и метъл певци така търсят. То се получава при относително стегнати, свити гласни връзки. Естествено, че не трябва да се прекалява със стягането и напъването, но ми се струва, че това, което описваш, е само едната страна на монетата.

    Аз не одобрявам "напрегнат " начин на пеене , именно това е което казвам , че всеки глас има собствена стойност , това , че велики рокаджии пеят по е определен начин не означава , че всеки може , то е до анатомия , дух , душа .... Ако беше инак всеки щеше да го може ;) Нека не гледаме монетата като една или друга страна тя има стойност , идентичност.Не виждам смисъл да се напъват каквито и да е струни , за да се постигне нещо ! Браво за темата и добре е това , което си написал в началото като грижа за гласа,аз самата се уча от такива съвети

    : )))))))Поздрави 

  8.  

    Трябваше коментарът да бъде придружен с наръчник на непознатите думи .Със същият успех можеше да го напишеш на китайки , пак щях да разбера толкова колкото и сега :D

    И да , Благодаря за препоръките ! :)

     

    Ани , приятно ми е да се запознаем :)

  9. За да не бъда толкова голословна , показвам ! : )

    Всичко е свързано както му е ред, слагам си слушалките започвам да пея и се чува пуктене, шумове ....от настройките само , които са основните ниски, средни, високи не се получава ефекта на балансирано звучене.http://robox-bg.com/shop/index.php/bg/homepage-3/product/view/158/837

    Както и след записа  си има определени начини до колкото зная да се обработи вокала.Когато композирам 

    който желае може да чуе едно мое парче

     

    искам да мога да си запиша идеята в цифров вариант , не само да си се разпявам вкъщи , пеенето на кавъри го правя и в академията , където микрофона е динамичен и там пък съвсем не мога да си позная гласа, между нас казано : ))))

  10. Пеенето изисква много упорит труд, много време и усилия.

    Това дишане (диафрагмено или междуребрено) е само малка част от това което е необходимо за да станеш добър певец.

    На мен зора ми беше в тоналностите макар, че още от пъривя път улучвах точния тон на пианото след това в песните с по- трудна мелодия имах затруднения. Минало!

    Да не говорим и за техника която аз лично все още уча украсяване на ток, вибрато, преминаване от мост на мост без проблем.

    Много учители и хора много погрешно си мислят, че след 1 година било то и добро пеене ще им се разшири диапазона, вярно ще имат по- голяма гъвкавост но като цяло нищо. Ключа е в техниката при нас мъжете има похват наречен микс а то е също така наричам пасаджио(от италиянски).

    А това е микс, между гръден регистър, този с които обикновенно говорим и главов регистър!

    За това казвам, че много учители погрешно учат децата да се мъчат с вдигнат ларингс до горе и да напъват като насрани а то не излиза.

    Пеенето не е в диапазона ,регисътра и тн. ти ако не можеш да възпроизведеш правилен тон , няма да ти помогне дишането така си е.Пеенето е съзнателен процес, колкото повече мисъл и съзнание има толкова по-добре се пее , останалото е технично пеене , което мен лично не ме впечатлява само по себе си .Ларинкса трябва да е свободен, не да се стяга и въздушната струя да се насочи към твърдото небце. Всеки глас е различен , не можеш да се кажеш, че вибратото не един е добро на друг лошо , няма такива термини ...спецификата на гласа го прави красив и различен.Правила няма , отпуснатост , съзнателност и дишане :)))))))))))))))

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.