Jump to content
Българският форум за музиканти

krez11

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от krez11

  1. Здравей,

     

    Ето какво казват Yamaha по въпроса: http://faq.yamaha.com/us/en/article/musical-instruments/guitars-basses/el-ac-guitars/fgx_fsx/11003/4068/?current_page_id=3&sort=undefined&type=

     

    Разбира се, това са приблизителни стойности. Има и много променливи, които трябва да се имат предвид.

  2. За мен има две разумни обяснения: дефектен комплект струни или дефектен ключ на 5-та струна. Сравнително безболезнено е да пробваш първо да смениш струните с нов комплект и ако няма промяна според мен следва ремонт на ключа.

  3. В момента "свиря" на въпросната ямаха. Китарата не е лоша, но за тези пари може да се намери и по-добър вариант. Ето един :

     

    http://www.audio-factor.eu/onlineshop/index.php?page=product&pid=706

     

     

    А и разбира се можеш да пробваш и по-евтината и посестрима:

     

    http://www.musicworld.bg/bg/c_385/i_35201/YAMAHA_GUITARS_FG700_MS_Natural_Matt.html.

     

    Като цяло идентична китара с различен финиш и 100 лева разлика в цената.

  4. Имам такава китара и... гласувам за ямахата. Нито е от дърво нито е особено здрава. Моята след няколко месеца ползване  и се раздрънчаха ключовете, а напоследък като, че и грифа е тръгнал да се разлепва.. При това съм я гледал като писано яйце.  А колкото до материала - направена е от ламинат най-лошо качество.

     

    Поздрави

  5. Акустичната китара от подписа на Върбанов, разбира се в електо - акустичния и вариант.

     

    http://www.washburn.com/products/acoustics/heritage/wd10sce.php 

     

    За съжаление вече е изчерпана във Фактор София  и не се очертава да я имат скоро. Но ако успееш да я намериш няма да съжаляваш, гарантирано.

     

    Поздрави

    • Like 1
  6.  

    YAMAHA GUITARS APX500II

    Но като махнеш кабела, чисто акустично не звучи ли малко плоско?

    Прав си, плоско звучи! Наскоро изпробвах из софийските магазини доста голям брой електроакуст. китари на цени под и над 1000лв и съм много разочарован от натуралният им звук. Накрая дори изпробвах някакви маркови модели за 3 - 4000лв и щях да се гръмна от лоша изненада - посредствен натурален звук, ако не са включени! Впечатлиха ме много приятно един Godin за 1370лв и един елакуст. "Лаг" за 415лв, но вторият беше пълен с всякакви други дефекти. Та сега се колебая дали да не го купя този "Лаг" и да ми го оправи някой лютиер за още 100-200лв и май така ще направя.

     

    За мен Washburn D10SCE е доста добра китара като за парите си. Скоро пробвах една във Фактор и бях очарован еднакво plugged in и unplugged . Отделно е уникално красива. Единствено бях разочарован, че нямаше как да пробвам Washburn D11SCE (с топ от кедър).

     

    Естествено, колегите не трябва да разчитат особено на съветите на начинаещ, но препоръчвам на  @genatawa да и отдели малко време.  :rolleyes:

  7. Друго предложение

     

     

    YAMAHA GUITARS APX500II

    http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_45796/YAMAHA_GUITARS_APX500II_VW_Vintage_White.html

    Достатъчно е да я докоснете само веднъж и ще разберете, че това е най-удобната акустична китара която сте пипали в живота си! Това е тайната на най-продаваната серия акустични китари в света. Направена е точно така, че да ви даде удобството и бързината на електрическата китара в комбинация със звука на акустична китара озвучена през скъп Neumann. Всъщност никога не сте чували акустична китара да звучи така "през кабел"

     

     

    В момента в базара се продава такава.

    Но като махнеш кабела, чисто акустично не звучи ли малко плоско?

  8. Нямаше ли в пакета резервно седло? До колкото знам Washburn ги продават с две седла с различна височина точно с цел лесен сетъп. Провери и дали грифа ти е с подходящия релеф. Често само с добра настройка на грифа е възможно струните да се свалят доста.

     

    Поздрави.

  9. Ако дрънченето идва от прагчетата вероятно ще трябва лека настройка на тръс рода. Писано е доста по въпроса във форума, а в youtube има и доста видеа. Другия вариант е да имаш някакъв дефект на нъта, което обаче е по - малко вероятно.

     

    Съветвам те да изчакаш няколко дни преди да предприемеш нещо, за да можеш по-добре да оцениш от къде идва проблема.

     

    Поздрави.

  10. Здрасти, във всеки от по-големите магазини трябва да има такива адаптери. Качествените обаче са доста скъпи. 

    Нека по-опитните китаристи да си кажат мнението, но до колкото аз знам акустична китара се озвучава по-добре с микрофон.

    Поздрави

  11. Здравей, 

     

    В YouTube  е пълно с клипове как се сменят струни на ак. китара. Ето ти един пример:

     

     .

     

    А що се отнася до струните, които си купил - Ernie Ball е добра марка, но лично аз смятам 10-ките са прекалено леки за акустична  китара.

  12. Здравей, 

    Такава китара трябва да има Dynacord.

     

    http://www.pro-technica.com/read.php?cCat=102

     

    Имай предвид, че в конкретния магазин може и да я няма в наличност за това е добре да им се обадиш предварително и да се разберете да ти я доставят. Аз поне навремето  така си поръчах  моята FG700S.

     

    Поздрави!

  13.  И още един въпрос:

    Струва ли си замяната на пластмасови нът и седло с такива от кост за сравнително нисък клас китара?  Ще подобри ли осезаемо звука? Колко струва процедурата и кои лютиери се занимават с това?

     

    Предварително благодаря!

  14. Имай предвид, че MusicWorld е онлайн магазин. Когато отидеш в магазина може да я няма налична. Добра идея е да се обадиш в магазина няколко дена по-рано. Така, ако се окаже, че я няма в наличност ще имат време да ти я доставят.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.