Jump to content
Българският форум за музиканти

TARTO

Members
  • Мнения

    155
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от TARTO

  1. От двете посочени китари от теб аз бих избрал тази http://rockshock.eu/kitari/elektricheski-kitari-bg/rgr321ex-bk-bg.html?mfp=price , едвали ще се различават много по звук и усещане , но избора ти между двете е нелогичен понеже едната е с флоид а другата с фиксиран мост , а и за какво ти е този  сингьл по средата за такава музика , явно стреляш на посоки . Аз по скоро бих си купил читави адаптери за да ги сложа на КОРТА , така с по-малко вложения ще имаш по-голяма разлика в звука .

  2.  

     



    Здравейте,отворих тази тема защото има много мнения за допълнителните ефекти свързани към лампов амп.Въпроса ми е има ли значение ефектите дали са True Bypass,променя ли се звука ако сигнала при изключен ефект минава през схемата на ефекта ако не е True Baypass?

    За мен дори и при /True Baypass / ефекти включени в / send return / има макар и минимална промяна , усещасе не толкова за слушащия колкото за свирещия , но според мен това идва от допьлнителните кабели сложени за целта , така че това зависи и от кабелите. А за ефекти ,които не са /True Baypass / там промяната е много по-осезаема .


    Да вметна само , на пазара има много ефекти от по-евтини марки които се рекламират като за /True Baypass / а реално не са такива .
  3. Благодаря на  G.Varbanov за линка който ми е пратил ,от него ми стана ясно за какво точно става дума за тези разлики в напрежението . Един от пишещите там твърди следното /  Обикновено напрежението варира леко. 9v батериите всъщност са 9.6v през повечето време / 

    Днеска ми пристигна въпросната настъпи кутйка и за сега го ползвам с девет волтово захранване , но ще взема и 9,6 волтово , ей така за разкош .

    • Like 1
  4. Въпросът ми е - защо някои ефекти за китара на въпросната фирма след като има опция да работят с девет волтова батерия към тях вървят захранвания на 9,6 волта , пример - / Electro-Harmonix #1 Echo / , но в случая ме интересува захранването за / Electro Harmonix Memory Toy / https://www.thomann.de/gb/electro_harmonix_memory_toy.htm , тук ясно си пише девет волта батерия , девет волта захранване , но един пичага по-долу в коментарите пише че с 9,6 волтово захранване дилейчето имало по-жив звук .

     
  5. Така и ще направя , разгледах схемите за паралелно и последователно свързване и как се променят омовете  в единият и другият случай . А дали има вариант в който два осем омови говорителя след като се свьржат заедно пак да си остават на осем ома .

  6. някой да предложи друг вариант / по-евтин / освен този http://www.musicworld.bg/bg/c_2993/i_44899/PALMER_MI_PCABM_Passive_Cabinet_Merger.html  за свързване на два кабинета кьм един усилвател , които да си свирят заедно . Усилвателят има един изход за кабинет  4-8-16 ома ,а кабинетите само по един вход / 8 ома / без други изходи .

  7. В сравнение сьс /  ORANGE  micro terror 20 head / дали  свири по тихо , да , едното е 20 вата а другото 5 вата , но дали има някаква разлика на практика , примерно / микро терора / ми идва силничко понеже живея в панелка  и сьседите се дразнят , дори и през 1х8 кабинетче , за дванайска и дума не може да става 

  8. Randal KH-15 , използвам такова в кьщи , може да работи много тихо и звукьт му си остава сравнително добьр , ползвам го и сьс слушалки не е като през говорителя до се чува но с малко корекции по тон контролите си става , усещането при свирене с него е в пьти по-добре от който и да е мальк моделинг амп , сравнително евтин е , единственият му минус е че е направен за МЕТАЛ и нищо друго

  9.  Колкото и да е смешно аз за домашна употреба от около година ползвам два свирещи заедно с еднакви настроики Randall KH-15 и ми е напьлно достатьчно като сила на звук и саунд , и не мисля скоро време да ги заменям с нещо друго , имам и трети за резерва  :metalist:

  10. На Fender Superchamp X2  само крайното стьпало е лампово , до колкото знам предуселвателя му е на практика процесор , имал сьм такова и му бях сменил оригиналният говорител понеже беше много зле , сьщо така го ползвах с един атенютор понеже си е доста силничко ако живееш в панелка , чистият канал не е зле , но с моделинг симулациите му не можах да се разбера . Аз лично за домашна употреба предпочитам комбоуселвателя или кабинета да са изцяло сьс затворен грьб .

  11. Сега се сетих за нещо , което ще ти е много полезно и удобно за самоучител . Давам ти линк , от там влизаш меню/китарни школи и изтегляш китарните школи на Юли Марков , започни с / Рок буквар / ; http://babythomas.name/#

    А за проблема с "нойса", както го казваш ти , предполагам че не е от кабелите а от китарата .

    Интересно ми е всичките тези неща който си ги купил на куп , ако не е тайна за колко си ги взел 

  12. Китарата е Squier - Strat (SQ-SPECIAL/R), а кубето е Fender - Frontman 15G. В интерес на истината, все още не съм се ориентирал към точен стил. Началото на годината, случайно попаднах на клипове на французина "Neo Geo Fanatic", които ме впечатлиха много и реших, просто така, че искам да се науча да свиря на китара и си купих употребявана акустична Кремона, но преди месец реших да си купя и електрическа, та така и стана. Човека, от който взех комплекта свиреше блусове ..... също за удоволствие. Посъветва ме да започна с тях за по-лесно, но не бих казал, че за моето ниво на абсолютен начинаещ има нещо лесно. Не знам защо, но реших да се уча на парчето на Metallica - Nothing Else Matter, естествено по слух и наизустяване от разни видео уроци. Въпреки невежеството ми, вече се получава нещо, което звучи като свирене и ме кара да съм още по-сериозен. Поради огромната информация от форума и интернет, а и от трудността да правиш нещо, което не ти е ясно взех да блокирам и стигнах до заключение, че ако искам да постигна нещо по съществено, което да ме кара да се кефя и сам да се слушам, ще трябва да се хвана по-сериозно с началната подготовка и основите на музиката, от които не помня нищо от едно време в училище. Мисля да поразпитам за учител, тук в Разград, но и не се сещам за подобен човек или училище.  Та общо взето, така стоят нещата при мен. :)

     

    Китарата е Squier - Strat (SQ-SPECIAL/R), а кубето е Fender - Frontman 15G. В интерес на истината, все още не съм се ориентирал към точен стил. Началото на годината, случайно попаднах на клипове на французина "Neo Geo Fanatic", които ме впечатлиха много и реших, просто така, че искам да се науча да свиря на китара и си купих употребявана акустична Кремона, но преди месец реших да си купя и електрическа, та така и стана. Човека, от който взех комплекта свиреше блусове ..... също за удоволствие. Посъветва ме да започна с тях за по-лесно, но не бих казал, че за моето ниво на абсолютен начинаещ има нещо лесно. Не знам защо, но реших да се уча на парчето на Metallica - Nothing Else Matter, естествено по слух и наизустяване от разни видео уроци. Въпреки невежеството ми, вече се получава нещо, което звучи като свирене и ме кара да съм още по-сериозен. Поради огромната информация от форума и интернет, а и от трудността да правиш нещо, което не ти е ясно взех да блокирам и стигнах до заключение, че ако искам да постигна нещо по съществено, което да ме кара да се кефя и сам да се слушам, ще трябва да се хвана по-сериозно с началната подготовка и основите на музиката, от които не помня нищо от едно време в училище. Мисля да поразпитам за учител, тук в Разград, но и не се сещам за подобен човек или училище.  Та общо взето, така стоят нещата при мен. :)

    От тук ;https://onevoiceinc.wordpress.com/  ; можеш да научиш много неща за свиренето на китара / страниците са на английски , но предполагам знаеш как да ги превеждаш директно / , естествено с учител е по-добре , но когато човек няма вьзможност за това прави каквото може .

     

    А това е един много добре направен сайт за таблатури , вьрши чудна работа ; https://www.songsterr.com/a/wsa/metallica-nothing-else-matters-tab-s124t1 ;

  13. Прочетох темата за "новаците", но с риск да бъда нахокан ще потърся съвета ви! Скоро си взех комплект китара, кубе и ефекти.

    Въпроса ми е конкретно за ефектите. Разполагам с DigiTech RP70, DigiTech-GRUNGE, DigiTech-Screamin Blues, Behringer-Overdrive Distortion OD100, Behringer - Digital Reverb DR100! Естествено съм абсолютен аматьор, и едва ли скоро ще разбера истинските възможности на китарата, ефектите и най-вече своите. Да си запазя ли четирите педал-ефекта, или да си оставя само RP70?

    Аз бих процедирал така , продавам това фендерче , продавам процесора и камиончетата и с тези пари бих си купил - ако дьржиш кубето да ти е фендер ето това ; http://www.musicworld.bg/bg/c_425/i_45452/Fender_Champion_20.html  , аз лично бих избрал това ; http://www.musicworld.bg/bg/c_425/i_52002/Roland_CUBE_10GX.html , идеята е да имаш максимално опростен уселвател , който да има в себеси всичко което ти трябва за начало без да се оплиташ в кабели и да губиш време как да си направиш звука ,и да обрьщаш повече внимание на упражненията с китарата .

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.