Jump to content
Българският форум за музиканти

bruce666

новаци
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от bruce666

  1. Проблема ми е че като че ли ми е по лесно да дишам само с уста докато пея. По принцип поемам въздух с уста вдишвам дълбоко някъде до или малко над слънчевия сплит като през това врме изпълвам гърдите с въздух. След това изпявам това което пея със въздуха който изкарвам навън. Но не знам така дали е правилно?

  2. Следното упражнение по ритмично дишане трябва да бъде овладяно много добре, тъй като образува основата за безброй други упражнения, за които ще стане дума по-късно.

    1. Седнете изправени, в някоя удобна за вас поза, като се стараете да държите гръдния кош, врата и главата колкото е възможно по-близо до мислената права линия, която минава през тях. Раменете са леко изтеглени назад, а ръцете лежат удобно в скута. В тази позиция тежестта на тялото се поема главно от ребрата и позицията може да се поддържа с лекота. Йогите са открили, че човек не може да получи максималния ефект от ритмичното дишане с хлътнали гърди и изпъкнал корем.

    2. Бавно изпълнете пълно вдишване, отброявайки шест единици сърдечен пулс.

    3. Задръжте, отброявайки три единици сърдечен пулс.

    4. Бавно издишайте през носа, отброявайки шест единици сърдечен пулс.

    5. Пребройте три единици пулс между дишанията.

    6. Повторете няколко пъти, но внимавайте да не се уморите в началото.

    7. Когато сте готови да приключите с упражнението, изпълнете очистващо дишане, което ще ви успокои и ще изчисти белите дробове.

    След известна практика ще можете да увеличите времето на издишването и вдишването, докато не достигнете до около петнадесет единици сърдечен пулс. При това увеличение не забравяйте, че единиците за задържане на дишането и за интервала между две дишания трябва да са наполовина от тези за вдишването и издишването.

    Не се изтощавайте в стремежа си да увеличите времетраенето на дишането, а обърнете колкото се може по-голямо внимание на усвояването на "ритъма", тъй като той е много по-важен от продължителността на дишането. Упражнявайте се и опитвайте, докато не придобиете отмерения "мах" на движението и докато не успеете почти да "почувствате" ритъма на вибриращото движение в цялото си тяло. Ще се нуждаете от практика и постоянство, но удоволствието от отбелязания от вас напредък ще улесни изпълнението на тази задача. Йогата е най-търпеливият и упорит човек и великите му постижения се дължат главно на наличието на тези качества.

     

     

    ПП Тези дихателни упражнения биха ви помогнали не само в пеенето ,но и значително да подобрят цялото ви здравословно състояние.!!! Ако ги намирате интересни ще ви предложа доста повече и по подробни разяснения за дишането,само кажете.

     

     

    Извинявай, би ли могъл да ми препоръчаш някоя книга свързана с йогисткото дишане ако не ти представлява проблем. :)

  3. Да имаш право, наскоро бях ходил да видя един приятел той работи в едно читалище. Там преподава пеене естрадната певица Маргарита Горанова, тя поиска да ме чуе понеже той и бе споменавал за мен. И мнението и беше че имама глас, и трябва да се захвана със пеене. Преди време щях да се пробвам, но се случи така че трябваше да се занимая с други неща и трябваше да го отложа. Искаше ми се да мина някакви уроци за свое успокоение, ама все не достигат или средства или време. :| Но напоследък много мисля върху това, и май ще трябвая да опитам. Но не знам без уроци дали няма да си прецакам гласа. :|

  4. Аз бих изкал да попитам за музикален педагоГ с ориентированост към хеви и хард рока. Дали някой има на представа за такъв. И в какви цени по принцип варират уроците по пеене в България. Надявам се да не е много глупав зададеният от мен въпрос. :)

  5. Хвърли някой линк с твое изпълнение, няма значение от качеството на записа. Поне да има някаква информация.

     

    Ок ;) направих две видеа. Дано да съм се справил горе долу. :) Направил съм ги сцел, тъй като сте по-запознати с пеенето ако може да дадете някакво мнение. :)

     

     

  6. Та какво бихте препоръчали, понеже четох че е добре човек да мине някакви уроци. От това което прочетох видях че е добре човек да владее някой техники на пеене, за да си предпази гласа от нежелани усложнения. По принцип ако някой знае добри учители по пеене, не бих се расърдил на някоя препоръка. :)

  7. Здравейте, бих искал да попитам тъй като от много време вече обичам да пея. И много хора, които ме чуха споделиха че пея добре. Та започнах да се замислям понеже вече съм на 23 а това ми е голяма страст дали да не опитам в някоя група. Та проблема е че не съм минавал никакви уроци по пеене. Вие като хора запознатй със това какво бихте ме посъветвали, просто чувствам че трябва да го направя. А и някак това е едно от нещата, които правя от сърце. По принцип обичам чистото пеене, може и по-грубо де но не го предпочитам много. По принцип пея чисто с леки извивки, гласа ми не е много висок. Мислех да опитам нещо от типа на хард рок или някакъв алтърнатив ню уейв.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.