Jump to content
Българският форум за музиканти

soggy.limp.biscuit

новаци
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от soggy.limp.biscuit

  1. Може ли да обясниш защо се насочваш към тези китари. Както разбирам засега впечатленията ти са само от картинките и клипчета към някои от моделите.

    Някой изобщо погледнал ли е в сайта? Там всичко си пише.

    Ориентирала съм се към Крафтър, защото за цената на индонезийските и китайските фендери, които се предлагат масово в магазините, мога да взема Крафтър made in USA от солидна дървесина на top-a, а не от ламинат ;) Със същите характеристики Фендер сигурно ще струва 8 000 000 марки и надали ще се предлага изобщо :D Затова търся мнения... струват ли си! ;)

     

    Тъй като се държиш неприлично не заслужаваш отговор, но хайде, днес съм добър. Това, че си готова да похарчиш доста пари защото ти е харесала някаква картинка издава пълното ти невежество в тази област. Признак на велика наивност е желанието да платиш за инструмент, който не можеш да пробваш на място.

    Има далеч по лесен вариант и то с магазин в България. Намира се в Казанлък и е собственост на един немец, който от известно време живее у нас. Ето ти контакт за връзка Herbert Retterath <valvesound@yahoo.de>

    Направи контакт с него, сигурен съм, че ще получиш всестранна информация по въпроса. Самият той предлага доста акустични китари, някои от висок клас на съвсем прилични цени. Една разходка до Казанлък носи доста по-малко рискове от изписването на китара от Щатите "на сляпо". Имал съм проблем преди време с подобна транзакция. Повярвай, разочарованието и обидата са много големи. А можеш за се оплачеш само на леля си...

    Потърси в раздел "продава" негова обява с ник valvesound, има доста интересни неща.

    Ей, ей, 'айде да не си лепиме етикетчета и да не си правиме характеристики от един пост кой какъв е без да се познаваме лично, става ли ;) Напълно съм наясно с нещата, които ми казваш, наистина благодаря ти, че си си загубил времето да пишеш всичко това, не ми е от полза! Благодаря ти и за отделеното време за полемиките, които си ми написал, абсолютно безпочвени са :D Никъде не съм споменавала, че ще поръчвам по интернет... и аз обичам да пробвам инструмента, преди да го купя, да... линка си беше с чисто информативна цел ако някой иска да хвърли едно очо.. С пича от Канзас се познавам лично, много е точен... има страхотни неща в магазина, не ми е хрумвало, че може да дистрибутира и крафтъри - идейка, ще го питам лично...

    В мюзикуърлд няма точно този модел, който търся...

    koli_k, за първи път го чувам това, можеш ли да дадеш малко повече информация?

    Благодаря на всички за отговорите, най-вече на Fats :D :D :D:greenball:

  2. Може ли да обясниш защо се насочваш към тези китари. Както разбирам засега впечатленията ти са само от картинките и клипчета към някои от моделите.

    Някой изобщо погледнал ли е в сайта? Там всичко си пише.

    Ориентирала съм се към Крафтър, защото за цената на индонезийските и китайските фендери, които се предлагат масово в магазините, мога да взема Крафтър made in USA от солидна дървесина на top-a, а не от ламинат ;) Със същите характеристики Фендер сигурно ще струва 8 000 000 марки и надали ще се предлага изобщо :D Затова търся мнения... струват ли си! ;)

  3. http://craftereurope.com/grid900000031

    От доста време им се оглеждам на тези китарки, но търся мнения за самата марка и инструментите от някой по-запознат от мен. Дала съм и сайта... На някой ако му се занимава, да погледне за какво става дума... Интересуват ме акустични/полуакустични китари от 350 евро нагоре. Материалите им са хубави, поне ако се вярва на това, което пише.

    Чакам мнения, благодаря. :)

    • Like 1
  4. Аз си имам синтезатор Casio wk 1300. Звука на пианото си е точно копие на хубаво истинско пиано. В пъти по-добър е от ямахите, които съм чувал, а те не са никак малко. Има си и бая ефекти, и този модел ако го намериш ще си е за много прилична сума от сорта на 250-350 кинта зависи си от хората. Само да ти кажа че вече не се произвежда и може и да си намериш и похубаво, но ако си за касио наистина ти препоръчвам да си вземеш от тяхната серия WK. Останалите не стават. :)

    Е чак пък да не стават... ; )

  5. Единственото, което разбирам от текста е, че речникът на автора е доста цветущ откъм мръсни думи. Не става ясно какъв е поводът за тези негативни описания и какво всъщност го кара да изпитва ненавист и негативизъм към това, което описва. Няма никаква теза, нищо не е ясно, просто много "красиви" думи на едно място. :D Ако се задълбочат разсъжденията върху причините и се формулра теза на базата на описанията, текстът ще зазвучи по-убедително, защото ще има вече доказателства, които да го подкрепят.

    П.П. Ние прекрасно знаем какво описваш и защо, но творбата е незавършена, защото липсва повод и лично мнение, тоест не става ясно, че ти мислиш така. Има просто описание на някаква грозна картина и толкова. Този, който го чете, ще се досети за какво иде реч, но е хубаво да го има написано възможно най-директно, да е максимално изяснено, ако се сещаш какво искам да кажа. Това ще направи творбата по-силна. Другото което забелязах е, че се върти едно и също през цялото време (недостатъчни разсъждения). Пробвай да го развиеш повече, не се отказвай. Хубавите неща трудно стават ;)

    • Like 1
  6. За ритъма който си си избрал, пак не си равен. ;)

    А пеенето - имаш фалшиви тонове, пееш в носа, не завършваш фразите. Използвай този запис за да чуеш къде грешиш и работи върху грешките.

     

    P.S.: Разбирам, че това е твоят поглед върху песента и уважавам това, но работа с педагог ще ти помогне доста. Не ме разбирай криво. Просто имаш нужда от това ;)

  7. Аз мисля, че никой друг човек, освен теб самата, не би могъл да прецени какво можеш да пееш и какво не - ти сама трябва да си избереш според това какво най-добре ти лежи на гласа. В краен случай се консултирай с педагог, но да не си знаеш сама възможностите на гласа говори в известна степен за лекомислие за това, че не разбираш трудността на нещата, с които се захващаш.

  8. Ако си начинаещ, препоръчвам stage, но са доста скъпи.

    Другите варианти са както ги изброиха по-горе - миди клавиатура към компютъра или синтезатор от ниския клас.

    Аз разполагам с такава и мога да кажа, че е добра (източник на снимката google):

    targetmidiyr8.jpg

     

    От синтезаторите има един модел на Casio с доста приличен звук - CTK 900

    casio_ctk_900.jpg

    На мен лично това повече ми допада от моделите на Yamaha същия клас. Като звук на пианото, Casio-то е по-добрият вариант.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.