Jump to content
Българският форум за музиканти

flipsy

Members
  • Мнения

    139
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от flipsy

  1. Здравейте! Въпросите ми са конкретни и знам , че най-вероятно все някой ще ме навива да си купя акустични барабани , вместо ел :)) Проблемът е , че в близко бъдеще ( 4-5 години ) няма да имам място въобще къде да ги държа и да ги ползвам , затова се примирявам или с практис пад-че или с някакви обикновени ел барабани , които просто да поддържат тръпката и удоволствието , а не просто ей така да си ходя на уроци и ... знаете.

     

    Навил съм се да си купувам ел барабани и ако може ми препоръчайте някои по-евтини и сносни , колкото да си ги ползвам вкъщи ( в общежитието засега )

     

    1.http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8974&category_id=128

    2.http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8977&category_id=128

     

    Аз си харесах тези два модела , но нищо не разбирам кой знае колко.Ако можете да споделите мнение - добре дошло ! Пз ,Филип ;)

  2. Този синтезатор има миди , но незнам дали има и USB или по-скоро искам някой да ми каже дали мога да си качвам неравноделни ритми на този синтезатор ама смисъл в паметта му след като го свържа с компа.Трябва ми спешен отг тази вечер :punk_guitar: Мерси предварително

  3. Ами той този клавир май няма МИДИ ами има само някакъв жак за слушалки или за кубе.Ами... нз какви са ритмите на този клавир дали има неравноделни и това автоматичен акомпанимент - демек с бас и акорди ще ми акомпанира или нещо друго :D

  4. Здравейте съфорумници.Забелязах , че скоро е била пусната такава тема , но се е отнасяла за друг клавир.Общо взето свиря на китара и тамбура и се зарибявам по народна музика , защото това и уча там където се занимавам , но се зарибих много и на изпълнението и на синтезатор.Много яки кючеци и импровизации стават на тях , а и за кръчма с певичка си е идеално :godbless: Този синтезатор , който съм посочил горе знам , че не е нищо особено и няма да мога да правя кой знае какви работи , но понеже съм начинаещ и искам да се пробвам да се науча не се хвърлям на нищо особено.Дават ми го за 100 лв ;)

     

    Значи аз се интересувам понеже не знам как работи това чудо избщо и какво има :hysterical:

     

    1. Възможно ли е да си правя бленди на клавира, или на програмата на компа и някак да ги вкарвам ?

    2.Как мога да си правя неравноделни ритми - 7/8 , 9/8 ,ритми за кючеци и т.н.

    3.Ако съм изпуснал нещо по-важно моля споменете за него :lol:

     

    Мери на всички предварително ще чакам отговори :) Снимки и инфо за синтезатора има в нета.Не много , но пак е нещо.

  5. Здравейте на всички ! Както всеки един изпълнител на народна музика така и аз имам все някакъв проблем с народните импровизации :( Моля за съдействие от тамбуристи и евентуално ако някой друг иска да ми помогне.Както се подразбира свиря на тамбура.Имам желание да се запозная с нови колеги и евентуално да разбера какво свирят и как го правят :)

     

     

     

    Лек ден и поздрави !

  6. Тука се занимавам вече няколко дена страшно много с тази постановка :) Мисля , че почти я открих , но малко трябва да свикна :) Тя пак ще ми се промени , но.... чувствам се по-отпуснат.Мерси мн на всички.Мисля , че темата ще е полезна за всички начинаещи китаристи като мен.

     

     

     

     

     

     

    ПС : А дано се видим на някоя сцена за да си поприказваме повече :):):):)

  7. Да попитам нещо по-интересно ;) Някой знае ли откъде мога да намеря мп3 или някви звукови файлове за тези песни ? http://krank.8k.com/Songs.htm#1 Разгледайте ги ;) Ако някой е чувал някоя песен ако може да направи записче или да даде мп 3 :metalist: Ако незнаете точно на тези предложете ми някой от вас ;) Ама да има мп3 за тях че да ги чуя.

     

     

     

    ПС. Ще ходя на хижа и трябва дас е подготвя ;)

  8. Ако това не е някакъв проблем от това че тренирам или ако съм претоварил нещо,следва че е психологически.А тва как да го оправя според вас :metalist: Винаги гледам да не си мисля ама като започна да свиря и веднага почва да ме стяга.преди не беше така.Мн добре свирих без проблем.(в началото) Ако го мажа с нещо дали ще помогне?

     

    (Забравих да спомена нещо друго.ТОзи проблем се появи с други два(ръката ми често изтръпва докъто свиря и редовно пръстите ми стават ледени))

  9. Здравейте.Искам да ви попитам нещо защото от скоро имам някакъв проблем с киткара.Три китари смених за отрицателно време и допълнително две тамбури ;) Нещо ми се размърда постановката на китката и сега като свиря ми се стяга дясната ръка(предмишницата) Искам да ви попитам облягате ли си китките на бриджа или се облягате само с кутрито под задния адаптер?Аз като си облегна китката имам добра упора и свиря по-бързо и по-сигурно(попринцип,сега не е така защото ме стяга) , а иначе ако съм само на кутри и направо откачам.Мн зор като сменям бързо струните.Та основния ми въпрос е знаете ли кое е правилно? :)

     

     

     

    Мерси мн!

     

     

    ПС: И честит ви Свети Валентин на всички ! Пожелавам ви мн здраве,щастие,любов и свирене ! ;) Естесвено и честит Трифон за резан на всички и не прекалявайте с алкохола довече ;) (Аз съм на антибиотик ..... мн кофти :metalist: )

  10. Не е завършил точно за ефекти на китара естествено , но в област габрово е най -добър.Занимава се с електроника и е правил до ся към 15-20 ефекта за китара и каза , че са били добре.Просто ми каза да му намеря схема за да направи нещо хубаво.Нз дали ще стане но не е излишно да се пробва :greenball:

  11. Ами какво ще кажете за съчетание между метал зона и санс амп-а :greenball: Може и двете нали? Да питам можете ли да ми дадете някой хубава схена на санс амп , защото мисля да си направя.Някой по-хубав да е ако може :) И ако се сещата някой камиончета или разботи които да свържа с санс амп-а и метал зоне казвайте ги , че ако може и схемичка дайте :)

  12. Здравейте!Искам и аз да попитам нещо понеже то пак е свързано със струни.Има ли някакви преставки за пръстите на дясната ръка , които мога да си сложа за да не си оставям нокти? Имам предвид за ел китара.До сега не съм свирил с нокти на нея , но нз пък дали ще е по-добре с нокти :) Мерси предварително !

  13. Добре да ви питам както вие казвате че добър се става с мн свирене и то ефикасно.Това 8 h на ден да свириш не е ли малко мношко.Не всеки може да го понесе дори и да не го мързи и да иска.Нали ви се е случвала като свирните 3-4 h и вече се уморявате мн и после става една боза... Не може ли да се притовариш като свириш толкоз много всеки ден :) За мен максимум по 3х1h и половина в деня:)И пак е мн .Рзпраделяш си го сутрин следобед и вечер :happy: Ама нз вие кажете от мн свирене не всеки път има полза дори и както трябва да правиш всичко.

     

     

     

    ПС... Извинявам се много за езика... Забравих да го бутна а сега бързам да излизам :bravo: Тва го правя за първи път :bravo:

     

     

    Ама да е за последно тЪз латиница. :bravo:

  14. Искам да ви попитам кака да си усиля китарата на компютъра.Нямам предвид да си запиша някой софт , чрез който да имам ефекти и да има дист и такива.Искам нещо като дай бокс за ПС-то.Не съм запознат с тези устройства точно , но въпросам ие ,че като си включа китарата към компютъра се чува мн слабо:cheers:С хай фай усилвател съм и не е много слаб.Знам че не издават добър звук за китарата , но имам една програмка и като я пусна и вътре като вкарам дист и се усилва много.Поне 3-4 пъти повече от нормалното.Мога ли да си усиля и клийн звука да ми е така?И друго също което искам да питам е да има няква програма смучайно която прави акустичен звук или нещо такова.Защото ми звучи мн дървено без никакви настройки.Звука е някакъв един метален :beer: Ако ме разбирате.Айде мерси мн!

     

     

     

     

     

    ПС. Сигурен съм , че е пускана такава тема;)Не че ме мързи ами просто не можах мн да открия това , което ми трябва ;)

  15. От мой личен опит според мене единственото нещо на което може да ти попречи това че тренираш е на дясната предмишница:happy:Тренирам вече две години сериозно и съм с добри резултати , но ако не ти е починала дясната предмишница и тръгнеш да свириш понякога много бързо се уморява :happy: Незнам защо.Съшото е и за дясното рамо :happy: А за пръстите на лявата ръка даже мисля че ми помага .Нямам никакви проблеми и на ръка и на мускули по нея :) Всичко си е нормално :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.