Jump to content
Българският форум за музиканти

em2000

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от em2000

  1. Имал съм па900 и ако е до часовете работа  от опит казвам ,че издържа.Но за мен това е смешно да се каже ,че па900 няма да издържи на повече часове работа.Както и Асан каза всеки според джоба си и за какво ще го използва.

    • Like 1
  2. Мачкаш или размачкваш тройката с твойто 500 :D

    Добре ,че си сложил петстотката над тройката щото ако е от долу  от мачкане ще стане потрошване :D

     

    Приемайте го в кръга на майтапа не се впрягайте

  3. А и старото поколение не може да ти даде това ,което може новото да ти даде ако щеш 1024 мб РАМ да сложиш и 384 кита барабани.И гъза да си скъсаш от настройки пак няма да го докараш на саунд.Просто звука на новото поколение е различен.От опит ти пиша Асане имал съм всичките модели.

    • Like 1
  4. Ева ла Губерков, точно на моето мнение си.Ама иди обяснявай на Асан за за DAC-кове,операционни усилватели и тем подобни, за някои хора щом имат 256 рам и казват ,че са с па3 но дали знае ,че ПА3 компресира семплите на 50% това значи ,че във 256 мв рам ще хване 512мб некомпресирани семпли (след като се компресират до 256мв).Но и аз казвам големината на рам не определя качеството на звука който излиза в крайна сметка.Много неща определят качеството на звука и най-отговорно казвам ,че Корг па1х ще смачка па800 като "луда крава телето си" ама и мина времето на па1,па800 и па2.На обидата ,че някои колеги са завистливи и егоисти отговарям как да ти завиждам Асане като съм с КОРГ па3.И никой не те кара да си продаваш Волгата(Корг па800- 2007г), карай си я.То и Нокия 3310 е стабилен и здрав телефон и върши работа ама май никой не го търси. Така ,че съвета мие да си вземе човека па600 въпреки ,че и той си има кусури но е по-добрият вариант от КОРГ па800.

    Само да вмъкна един от най-дефектните Корг-ове е точно па800 я памет,я ЦПУ и т.н.

    • Like 2
  5. Кои Вие бе човек ? И колко си мислиш ,че знаеш.От къде знаеш колко знам аз и дали бъркам другите хора.Мисля ,че ти бъркаш другите хора.За теб па800 е най-великият клавир другите клавири са нищо били.Темата беше какъв избор да направи па800 или па600.Моето мнение е за па600 твоето мнение е да си вземе па800,Айде да направим така ние с теб да спрем да пишем в темата казали сме си мнението кой какъв избор да направи.Ама като казвам да спрем значи спираме, защото ако постнеш коментар аз ще постна и аз докато не се заключи темата.

    • Like 2
  6. Колега не съм пробвал клавирите на различни апаратури.Клавирите са сравнявани при едни и същи условия като сме били 4-5 музиканта клавиристи.Всякакви проби са правени за които се сещаш и разлика има но не всеки може да е чуе.

  7. На въпроса каква е разликата между па800 и па2х категорично заявявам ,че е огромна колкото и да не и се иска и да не си го признават колегите с па800.Освен разликите които всеки знае има огромна разлика в звука.Па2х има голям обем на звука и голяма здравина, по ясен и четлив звука.Но както по горе е писано ерата на па1,2 и па800 свърши колкото и да не ви се иска.

    • Like 1
  8. Изказвам мое мнение .че на саунд па600 не може да надделее на па2х просто па2х е клавир от класа но както казах трудно се намира и прави ново инфо за тях.Хорските уши свикнаха със саунда на па3 а па600 е със звук на па3 но сякаш си го хванал за гърлото.

  9. И моят пост беше за човека който пита какъв модел да си вземе.Даже имам опит и със всичките модели КОРГ а и не ми е и на мен проблем конвертиране и тем подобни но е играчка и не си заслужава.

    За да помогнем на питащия нека спрем с дискусията всеки си е изказал мнението, нека и другите да кажат и той сам да си прецени.

  10. И какво предлагаш значи да си вземе па800.То и новите автомобили дето ги правят сега нали знаеш какви са след 10г. изгниват и се разкапват ,ама като идеш да си купиш кола няма да вземеш Волга или Варшава щото са много здрави .Пак казвам имал съм всичките модели Корг и за тези пари най-добрия вариант е па600. Наще музиканти купуват клавир слагат някаква информация и отнасят земята.Много музиканти познавам дето като им видя сетовете и те нищо не струват.Ама дарба имат, това е по важно.

    • Like 1
  11. Повечето музиканти от този бранш не са запознати с конвертиране,семпли,мултисемпли и т.н те взимат и само свирят, не ръчкат в семплера на клавира.За това е по добре па600 , Имаше едно изказване за па600 не даваш пари за него ама и не получаваш нищо.За мен па600 е по-добър вариант. (имал съм па80,800,1х,2х,3х,600 и 900) . Не говоря за звук щото по отношение цена/качество на звук кат па1х няма.

    • Like 1
  12. Съжелявам ,че се е получило като спам но просто исках да го разпостраня в повече теми за да помогна на колегите в беда.Корг Па800 е клавир с много проблеми и много хора имат нужда от помощ но не знаят към кой да се обърнат.  

  13. Обади се на телефон 0885788388 .Запиши си бързо телефона защото модераторите ще го изтрият.Бях написал в друга тема при проблеми на па800 с кой да се свържете но явно някои хора не им е изгодно.Дано видиш първо ти отговора ми.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.