Jump to content
Българският форум за музиканти

zzchris

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от zzchris

  1. Благодаря за съветите видя се че нещо схемата е била объркана дадох я на един приятел казва че свири добре адаптрите превключват и сичко е точно все още не съм я чул но ще я дочакам да дойде и до мен още веднъж благодаря

     

    ПОЗДРАВИ! :punk_guitar:

  2. Оправих китарата като и сложих един стар също като моя 5-степенен ключ на който имаше 2 ''топченца'' не лагерчета а просто от пластмасата затова леко с 1 ножка вдлъбнах дървото да може ''топченцата'' да влязат и тягата от завиването да се разпределя равномерно а не на тях (вероятно затова се е счупил и стария ) взех линейни потенциометри 220 кило ома (само такива открих) 1-ния стана волюм 2-рия тон сичко си дойде на мястото само с 1 проблем , китарата е твърде тиха имам хибридно комбо 65W и като го усиля на 5 се чува що-годе уловим от ухото звук за това че незнам какво да правя .

     

    Да взема 1-500 кило ома потенциометър или 2 незнам как ще издържи китарата с 1-500 и 2-ри 220 кило ома или да търся всякакъв ''логартимичен'' (така ми го казаха ако наименованието му е различно се извинявам) дори и да е 5-10 кило ома незнам какво да правя претърсих целия град ангажирах приятел да вземе от бургас ама и там нямаше затова мисля че тва са ми решенията за сегА

     

    Ако някой повече разбира моля за помощ :rockon:

  3. Здравейте.Купих си една китара Кремона но електрониката е леш.Китарата е тип страт с 3 сингъл адаптри и 5 степенен превключвател,който не работи.Китара е с 2 потенциометъра,единия за volume a другия за tone.Оъкъде в Бургас могада си намеря потенциометри,единия логаритмитен а другия обикновен със съпротивление 150k0 и някакъв 3 степенен ключ.Има ли значение ако потенциометъра за Volume не е логаритмичен?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.