Jump to content
Българският форум за музиканти

w6344

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от w6344

  1. Една сбъдната мечта... :punk_guitar: От много години си мечтаех да си купя "Jazz Bass", не съм басист, но по свирвам по малко :hysterical: . Скоро благодарение на моето силно желание, ми се отдаде възможност да си купя "Fender American deluxe jazz bass V, 2009 година" :godbless: ... Ами нямам думи... Наистина си сбъднах мечтата... Този инструмент като чели сам свири :thumbs_up: Включих го в MV3 с някаква българска HI-FI колона 100вата, такъв звук извади тази китара,че на мен ми се доплака, затова че не съм истински басист...(Брат ми е басист)... Просто нямам думи... Едно време свирихме с Евгени Ламбринов - първият български "Джако Пасториус" и аз се кефих на звука който вадеше от един "Ибанец-Джаз Бас"... :thumbs_up: От онези времена се породи тази моя "сбъдната мечта"... Пожелавам на всички да им се сбъднат мечтите... Бъдете живи и здрави... :cheers2:

    • Like 1
  2. :hysterical: Не, просто не видях никъде в нета точно същата китара и се усъмних. Иначе китарата е донесена от Щатите има си документи. Въпросът беше дали моделът е "American Deluxe". И това се оказа така, след като "знаещите" го потвърдиха. Иначе наистина видях на едно-две скришни местенца пишеше "Made in China", но тихо да не се разчуе... :)
  3. "Kой ви е любимият български басист, контрабас/бас китара" Въпросът е малко неточен... Аз си мисля, че във всеки стил си има добри "басисти". "Любимият" на всеки е този, който свири неговият стил... А стилове много... Ако говорим за Джаз, в класацията влизат-Еко, Пепи Славов (младши) и много други които свирят този стил музика... Ако става дума за "Фънк" вече излизат други басисти и т.н. Не можеш да сравняваш Маркус Милър и Рей Браун - примерно... Даже не е уместно да се сравняват и Маркус Милър и Надан Ист (Съжалявам,че пиша имената на български език), А още колко други басисти има, прекрасни музиканти...Много... "Любимият български басист" за мен това е относително определение. Ако се определи стилът на музиката при "надпреварата" мисля, че ще е по-коректно. Пожелавам на всички музиканти, успехи , високи хонорари и достатъчно бира... :girl_witch:

  4. И аз мога да дам един съвет... :rolleyes: Ако потенциометрите са въртени много е възможно да са за смяна. Обикновенно потенциометър пръщи от замърсяване, ако се пръсне с контакт спрей ( има много видове и марки) той заработва като нов. И този вариант може да се пробва. Това ще отстрани проблема за определен период. После има и друго... Не трябва да се забравя, че оргиналните потенциометри са "Японски", а тези които ще купиш 90% китайски... Сам си помисли, струва ли си да пробваш със спрея... Успех... :thumbs_up: Иначе другият вариант е мериш от двата края всеки потенциометър и сменяш... :girl_witch:

  5. ОК, Благодаря Ви много, за ценната информация... :thumbs_up: Наистина инструмента си е професионален, Радвам се за това, че имах късмет да го купя... Ще пием по бира... :thumbs_up::D

  6. Колеги, имам нужда от помощ за разпознаване на един инструмент-Бас китара... Fender- Jazz Bass. Не мога да намеря информация за този модел в нета и все пак вярвам, че ще има достатъчно компетентни колеги от Вас, които да ми разяснят и кажат модела и категорията на инструмента. Бих казал , че китарата звучи добре, всичко по нея си е оригинално. Ето и малко снимки... :)

     

     

     

    http://w6344.snimka.bg/arts/fender-jazz-bass.556858

     

    Предварително Ви благодаря за информацията. :)

  7. Приятели, искам да задам един въпрос: Търся Fender Jazz Bass - American Delux ASH BODY - 5-струнен - втора ръка. Може ли някой да каже за каква сума горе-долу може да се намери, ако това е възможно. Предварително благодаря за помощта. :punk_guitar:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.