Jump to content
Българският форум за музиканти

nikolai_al

Members
  • Мнения

    20
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от nikolai_al

  1. Явно си прав за струните. Сигурно 4-та е била Стаг и затова "звучеше" така. Иначе сега смених сета струни с нов D'addario и сега нещата са супер, дори и frethbuzza изчезна, без да съм барал по бриджа или където и да било. Все пак въпреки че знам, че струните са едно от най-важните неща за гласеца на китарата не си обяснявам как 1 струна може да доведе до толкова главоболия ? мерси на всички :)

  2. Струните ще ги сменя утре, басът е 2-ра ръка и не знам какво е правил. Аз лично нищо не съм ръчкал, поради простата причина, че нищо не разбирам. А специалист и да искам не мога да намеря, защото живея в доста западнал край ( въпреки че се гордея с него ), пък и нямам възможност да пътувам.

  3. А да питам, възможно ли е понеже купих китарата от друг човек, а той ми каза, че е сменил ми, и струната да е от друг размер и затова само тя да звучи по-тихо ?

  4. Благодаря за отзивите, но все пак някой да знае дали съществува животното наречено лютиер във Врачанска област ? ( нямам възможност да пътувам )

  5. Здравейте :) Имам малък проблем с баса, та някой ако може да ми каже дали около Враца има лютиер ? Ще кажа какъв е проблема, може пък и вие да можете да помогнете :) 4 та струна е много по-тиха от останалите и има бъзз на първо прагче. Също така P адапера е доста дигнат от едната страна, и ми пречи при свирене, а не мога да го оправя, защото болтчето се е прецакало. Мерси предварително :)

  6. Здравейте. Пускам темата от името на приятел :)Питането му е относТно китарите Стаг, и по-конкретно може би най-скъпият модел в musicworld - Stagg BC300 A/N. Като цяло всеобщото мнение, че ел. китарите на тази марка са боклуци и подпалки, но той е оптимист, че може и да е попадение, а и все пак е по скъпичка, въпреки че сега е намалена. Другият му въпрос е относно активната електроника - ако може някой по-начетен да обясни какво представлява, или ако е обяснено преди да даде линк. Това е засега, предварително благодарим на отзовалите се :)

  7. тези струни са ми от 2-3 месеца, ако не и 4. за класическа китара са, но все пак за първи път виждам подобно нещо :surprise: Не са като на картинката просто са си обикновени найлонови струни. попринцип са белички обаче мойте се позеленяли :D

  8. Добър ден. Имам проблем с 4 и 5 струни. Не че не свирят просто има някакви зелени петна по тях, който не мога да си обясня от какво са ? Всъщност възможно ли е струна да мухляса ? :huh:

  9. Дебелата Ми струна на китарата трепти със 70Hz.

    82.41Hz

     

    Басовата трябва да е 41.2 Hz.

    Купи си някакъв преамп за бас (behringer да речем~30-40лв) и го пускай в хай-фи уредбата без да усилваш много,резултата ще е по-добър.За репетиции с група нещата седят по различен начин,но ако имате ставаща PA система може пак с преампа в пулта.

     

    Можеш да свириш и в бас кубе с китара, но звука ще е компромис.

     

    Ако свириш само вкъщи си вземи DI бокс или някакво педалче с НЕ ТРЮ байпас(behringer са около 40-50лв) и пускай и двете през компютъра със съответния софтуер.

     

     

    мерси :) явно ще направя компромис с звука :)

  10. аз нямам нито китарно нито бас кубе :) преди имах този стагг, но беше на приятел който впоследствие си го взе и останах само с баса.Не се чуваше много приятно и си помислих, че може да е само от бройката, защото като параметри ми хареса стагга. и затова е цялата работа - ако мога да свиря и на соло и на бас китара през 1 кубе ( вероятно по-натам и с соло китара ще се сдобия). Да не копувам 2 щом може да ползвам 1 нали ?

  11. Добър ден! значи имам следния проблем при 1 2 3 струна(при басовите няма такова нещо). Струните са наилонови, оригиналните с китарата които си идват. китарата е закупена преди около седмица yamaha c30m. та проблемът със струните е, че все едно се разбридват :\ .някои имал ли е подобен проблем и на какво може да се дължи това ?

     

    http://yfrog.com/j4picture001aij

     

    http://yfrog.com/j6picture002dwcj

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.