Jump to content
Българският форум за музиканти

petkunq

новаци
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от petkunq

  1. Дишането не трябва да се спира, трябва да се научиш да го контролираш и то не само за свиренето. Еvans е прав, има доста книги за това и трябва да се научиш на правилно дишане, най-важното е да не спираш да дишаш :)

    Съвсем сериозно, аз лично ти предлагам да си оравновесяваш дишането доколкото можеш-важно е, и най-вече гледай да го задуржаш за малко но не го задържай по много. :rolleyes:

  2. това са глупости, при две каси и фус машина с разперени крака винаги има проблем както и да го погледнеш и наместваш

    абе незнам кви глупости са ама на мене си ми е удобно и не се пресягам за нищо, а повярвай дръмките са много различни и некомпактни, ако имаш желание ще успееш. Само неразбрах как така ти хрумна че са глупости след като ти обяснявам к'во съм направил аз !

  3. Подреди ги така: каса, Сол барабан, каса и тогава фуса и лека полека търси най-добрата комбинация, не прахосвай нито милиметър и накрая ще успееш да ги наместиш, така че фуса да ти е на доволно разстояние от барабанчето и да нямаш грижи. Имам предвид имах същият проблем, 'щото са ми стари и некомпактни барабаните и съм пробвал почти всички комбинации в моят случай и така се получи на добре и след време свикнах къде ми е фуса и даже сега ми е по-удобно да свиря ;) Стана почти като с кардан ;)

  4. най-накрая:

    http://picvalley.net/show.php?2006/06/14/a...d5e3566a5d2.jpg

     

    http://picvalley.net/show.php?2006/06/14/9...8547db43604.jpg

     

    съжелявам че не е избърсан ама нали, все пак е за свирене не за гледане. Колегата "beatle" се грижи повече от мене за тия работи ама нещо никой от нас двамината още точно този чинел не се е сетил да избурше, а и той е сравнително от скоро чинела :happy:

    Та кажете си преценката и мнението

  5. ха ха ха и снимките ще видите ама ви гарантирам, че не е рязана ламарина :) даже е и на вълнички, а да не говоря, че ламарина от медна сплав още не съм засичал ;) Тия дни, мах до 2-3 ще ги нашравя и ако някой ми обясни направо тука в темата как да ги прикача-супер, а ако не ще бъдат разпратени по електро-пощата :)

  6. аз вече съм си събрал т'ва дето си ми треа :Р , а именно:

    2Х каси 20'', 12'',13'' и 14'' томове, 2Х 16'' floor toms, 14''-сол барабан, фус 15'', краш , сплаш и райд

    :) всичко останало е бонусно и няма значение марката стига човек да има прилични кожи и да мое да си ги настрой качествено :P

    Друго не 4е не ми трябва ама аз си предпочитам моето, нямам мечти за друго, не че и не неискам ама ... абе да май ще ме разберете :Р

  7. Дойде ми от вътре. Един ден, докато бях още на даскало и циклихме с другарчетата, понеже аз от много време се бях навил, и им разправям: Аре бе, Марди. Ставайте да 'одим на свирня и тя к'ва стана, сега съм абстинентен от едната детска прищявка, дреболия :headbang: Не мога да спра, не ами и искам още и още. Дано не прекаля скоро :wall:

  8. Глух коплект, вече горе казаха почти всичко де,ама аз ви предлагам да си залепитесъс скоч или изолирбан малки парченца някъв дебел дунапред, като за начало по тихо и технично, аз незнам дали сте свирили, и това което ви предлагам е да направите една мащабна акция по издирваето на помещение, каквито всъщност се намират, та даже от някой по-добър човек и без пари. Обявявате че сте бедни музиканти и все ще изкочи нещо. Аз така направих 'щото въпреки че свирих в къща пак не издържаха. Е друг е въпросът че аз не положих никакви усилия да намаля звука :guitar:

  9. аз запаметявам к'вото мога, така наи-добре си знаеш за к'во иде реч :P пък ако не може така, тогава си намираш най-дървения диктофон и почваш. То като изсвириш нещо един път, или поне при мене, после като го чуеш, лесно ще го възпроизведеш дори и да е дълго и сложно само му помниш ритъма и импровизираш :P та даже и ноти да не се знаят, ако имаш слух, те не играят :) нищо че по-горе вече беше оплют слухът, та той е наи-важното, нали слушаш музиката, ако имаш слух, ще успееш да чуеш цялата хармония и никой няма да свири нито по-високо, нито по-ниско, всичко ще си е в нормите и ще излеза поредното уникално парче :P

  10. абе в общи лимий, при всеки е индивидуално .. и да не съм от най-начинаещите ама не съм и виртуоз разбирасе, аз просто ей така информативно питах да чуя някви интересни неща, които безспорно бяха такива не ами даже и допулнително инфо някво B) , иначе аз нямам оплаквания за сега, а си свиря някво прилично натоварено. Евалата хора :blink: вече няма да спя спокоен :ph34r: иначе аз вярвам на хората с повече опит така че сериозно мерси

  11. e чесно да си кажа невярвам, че ми е неправилна техниката дотолкова че да си ги прецакам, няква приемлива ми се струва, а колкото до калцийя това е повече от ясно, нямам намерение да се докарвам чак дотам :greenangel: и да де ставите не костите аз просто така обобщително ги наричам всички апатитни елементи в нашите домашни любимци :virtuoz: ахахаха мерси

  12. Интересно ми е да знам и не само ми е интересно, но и нужно, дали наистина костите се прецакват от много свирня. Имам предвид - напулно възможно за някой, който обезумяло малати, но ако свириш технично(под техинчно разбирам пълния контрол над палките без излишна сила и няпрежение без да се кълчиш много),има ли възможност в няк'ъв по-кратък период от време да се скапят и има ли начин да се предпазиш. Не че това понякакъв начин ще ми повлияе на свиренето, но поне ако има нещо което е хубаво да се знае, бих го научил да избегна възможни проблеми в бъдещето. Мерси предварително :greenangel:

  13. :exclaim: яко експериментално му е майката ! музикалните ограниченя са от Сатаната HIM SELF ! Те са като расизма, слушайте музика и се учете, няма да сгрешите си мисля аз, ама не се знае знае ли се, вие си знаете най-добре идеята ми беше, че най-готино ми е като правя експериментални неща, някви мои си криващини, които по смъртно не се категоризират в никой стил в музиката, искрено ви го препоръчвам и ви го желая и на вас !

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.