Jump to content
Българският форум за музиканти

gog

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от gog

  1. Благодаря на всички които са взели отношение по темата.Днес бях при един приятел който използва атенуатор и наистина върши работа.Купил го е за около 400$.Същевременно докато беше в USA е пробвал този усилвател http://www.drzamps.com/amp/monza/и каза че е перфектния вариант за домашно свирене.Дали някой внася продуктите на тази фирма?

    • Like 1
  2. Колеги от известно време започнах пак да свиря/след 15годишно прекъсване/.Купих си усилвател http://www.orangeamps.com/tiny-terror-combo/ но се оказа че не е най-доброто решение за домашно свирене.Моля препоръчайте ми някой малък като габарити и мощност лампов амп. Ще се използва само за домашно свирене.

  3. И между другото, Джаксън нямат модели, които струват по 20000лв.

    А съм убеден, че Ибанесите за по толкова далеч не си струват!

    Не си прав колега.Това е като да си купиш костюм от магазина който е конфекция или да отидеш при най добрия шивач който да ти вземе мерките и да го ушие специално за теб :unsure:

  4. :music336::thumbup:

    Младеж :)

     

    На Кремоната проблема не е смотано дърво (даже са от по-качествена дървесина от много среден клас китараи). Проблема е изработката!

    Това ще рече, че кремоната може да фалшивее на места, грифа да не е удобен, пракчетата са калпави и тн. , но звука не е лош!

     

    Според мен Кремоните звучат най-добре на нек адаптер (незнам защо си мислиш че трябва да смениш точно бриджа може би защото с калпавите адаптери така ти се струва...).

     

    Първата ми китара беше кремона, сменил съм адаптерите, ключовере и няколко други корекции има и още си я пазя и си я ползвам - като звук е много добра.

     

    Аз съм сложил Фендерски нойзлес на нека и саймор дънкан на бриджа - разлика в звука ще видиш веднага какъвто и адаптер да сложиш защото на Кремоната адаптерите за нищо не стават. Оказа се че Кремоната звучи много добре на нек - много мек, плътен и приятен звук.

    Съветвам те да не се мъчиш да слагаш активни ЕМГта и такива бози - защото излишно ще се усложни задачата. Просто един добър пасивен сингъл адаптер и си готов. (Моя съвет е да го сложиш на нек позиция).

  5. Абе тия дни един Корт М600Т ми хвана окото просто. Пасивни ЕМГ-та, Уилкинсън тремоло, махагоново тяло и гриф и много готин финиш. Проблемът е, че Динакорд не го внасят. Имат М600, който е с ТОМ (даже в Сливен го има тоя модел), но аз искам с тремоло.

     

     

    Някаква идея дали някъде в България може да се пробва тази китара?

    Благодаря на всички които си дадоха мнението.Пробвах доста инструменти днес дори успях да отида до Видин от където се върнах с това http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=90227 и сега се почва :):):lol:

  6. Прав си за това че смяната на адаптерите няма да напраби от дъската китара.Точно за това попитах за стагг защото моето мнение вече не е меродавно.Просто едно време избор нямаше.Относно ST50 много ми харесва тази китара но както казах нямам време да отида до Варна за да я видя.Забелязах че захващането на грифа към тялото не е оригиналното.Иначе много повече бих се доверил на нещо такова не за друго а защото съм на мнението че старите инструменти са много по-добри.

  7. Извинявайте не съм написал някои важни неща.STAGGа ми хареса като гриф-просто ми беше удобен като дебелина и разположение на прагчетата .Идеята ми е да му сменя адаптерите с Seymour Duncan APH-2s Slash Alnico II Pro Humbucker Set Като се надявам че звученето ще се промени драстично.

  8. Здравейте имах проблем с компа и за това само четях мненията ви.Наистина този st50 ми харесва но не смея да взема китара 2ра ръка която не съм пипнал и чул.Просто нямам време да отида до Варна.

    Днес бях в магазина на Форте и опипах доста китари с една дума посвирих си.Харесах си един Stagg китарата е тип

    леспол и ми се стори доста прилична.Цената и е 450лв.Какво е мнението ви за тази фирма?

  9. Seymour Duncan SH-4 JB Model - 16,4K(ALNICO 5)..............80лв.(или бартер за Dimarzio - The Breed;X2N)

    Seymour Duncan SH-2n Jazz Model- 7,72K(ALNICO 5)...........80лв.

     

    До колкото разбрах от обявата това са адаптерите,които са продадени.Дебелият гриф не ме притеснява( скарф джойнт)не знам какво е,но благодаря за информацията.

  10. В интерес на истината и аз се загледах в нея.Но има няколко проблема.Аз съм от София и няма как да я пипна,не знам дали ще ми пасне грифа.не познавам вече и лютиер който да монтира адаптерите.За последното може би ще ми помогнете.

     

     

    Няма как да не се разпиша и аз...

    1.хард рок

    2.PRS :yes: Едно време; спасокастер,ямаха,мая,самик,хонар

    3.Все едно ако е запазена.

    4.Да е класическа.

    5.PRS :greenangel

    6.Не държа на тремолото.

    7.И за двете.

    8.Искам китара не арфа!

  11. разгледай раздел продавам предлагам и може да откриеш много съвети и предложения

    поздрави

    Разгледах го но не мога да реша какво ще ми върши работа.Нямам време за да ходя да пробвам иза това искам помощ.Искам универсална ел.китара с която да мога свиря за свое собствено удоволствие.Просто от известно време усещам жесток сърбеж в пръстите!!!!

     

    Отивай в магазина с 1000 лева и сподели с продавача. Ако е добър ще си тръгнеш с китара.

    Ходих в доста магазини но това което там харесвам е 2000+Може би аз съм малко претенциозен но просто искам китарата да ми бъде удобна и да вади добър саунд :punk_guitar:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.