Jump to content
Българският форум за музиканти

irrealizable

Members
  • Мнения

    69
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

Мнения публикувано от irrealizable

  1. Здравейте!

    Купих си, след кратко мислене TC Helicon Create XT..

    ще се опитам да драсна някакво "ревю" но едва ли ще достигна нивото на колегите по-горе

    така че пиша, ако има въпроси, се мъча да отговарям....

     

    +1 за Create XT на TC Helicon. Преди няколко години го купих от колега за 300лв, когато на пазара беше малко над 400лв. Поевтинява техниката, а сега гледам, че вече не се предлага и единственият вариант остава на старо. Изключително опростен и интуитивен дизайн, лесно се добавят всякакви ефекти на банките. Ако не ме лъже паметта, всеки стил/ефект има по 9-10 вариации, които можете да избере при задържане на съответния бутон. MIX настройката е страшно полезна. Най-основното, което трябва на един вокалист, даже с някои глезотии. :)

  2. Бях при него миналата година с един Маршал и ми показа ефектите, разцъка ги всички през неговия усилвател. По мое мнение звучаха доста прилично. Каза, че ги дава да ги боядисват някъде, така че най-вероятно вече не ги пръска със спрей. Исках да разбера, дали някой е пробвал компресора и го е сравнявал с други, с CS3 например, но тъй като темата стана по-обширна, може да споделите и за другите ефекти.

  3. Здравейте,

     

    Днес взех един Marshall AVT50 от един "колега". Има външни забележки, оказа се и че ривърбът е за ремонт. Беше изключително зле поддържано - мръсно и с наранявания по толекса. Не разбирам хора, които се отнасят към техниката си по този начин. Както и да е де, потенциометрите също са наранени, а един липсва. Те са от тип Push On D Shaft, които доколкото разбирам са трудни за намиране. Въпросът ми е някой знае ли магазин в София, където евентуално може и да се намират такива части? Разглеждах в един UK сайт: ЛИНК, но там са в комплект по 8, а на мен ми трябват 10, също и не съм уточнил въпроса с доставката.

    Ривърбът го оставих в JAM Music Shop. От там ми казаха, че ще попитат човек, който може и да го ремонтира, ако му се занимава. В случай, че не се получат нещата, как ще ме посъветвате да постъпя? Едната бобина е извън строя и е за пренавиване.

     

    Поздрави!

  4. Ползвам от много време Тортексите на Дънлоп и съм много доволен! Приятни са на усещане и поддържат добър контакт с пръстите (но им вдигнаха цените гадовете)! :)

    http://www.musicworld.bg/bg/c_648/i_34429/Dunlop_488P1_0.html

    http://www.musicworld.bg/bg/c_648/i_27198/Dunlop_418P_88.html

  5. Такава си взех аз преди време http://www.musicworld.bg/bg/c_2839/i_32074/Proel_RSM180_ECO.html и няма грешка :)

     

    Такава в никакъв случай не си купувай. Супер паянтовата история е. Бих ти препоръчал Koenig & Meyer или Hercules. Имам и от двете и съм много доволен. Сега съм с тази http://www.thomann.de/de/km_27105.htm . :)

    • Like 1
  6. Здравейте, отскоро имам някакъв проблем с Guitar Rig 5. Явно саунд картата не получава достатъчно силен сигнал. Изпробвах още 2 кабела, но с тях положението беше същото. Ето два записа с увеличен и намален Gate:

     

    http://soundcloud.co...azkoff/gate-min

    http://soundcloud.co...azkoff/gate-max

     

    Ще се радвам, ако някой може да помогне.

    Поздрави! :)

     

    Проблемът се оказа, че със сигурност не е в Guitar Rig 5, нито в китарата, кабела или преходника, затова реших да отворя нова тема в този раздел. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, как да процедирам?

    Поразрових се и се натъкнах на това: http://www.musicworl..._Link_Plus.html . Устройството е сравнително ново, а мненията са противоречиви на места. Дали би ми свършило добра работа?

     

    Поздрави,

    Желязков

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.