Jump to content
Българският форум за музиканти

GRiND BaSTaRD

Members
  • Мнения

    84
  • Присъединил/а се

Мнения публикувано от GRiND BaSTaRD

  1. не знам, 'ма нит' искам да се уча "на тва да свиря", ни' гошо от почивака..., нит' нищо, ама нека я съм смешен... а в темата... музикнати - по дилемата, ако овче я няма прата в гората за талпи, ше ми едете цървулите за разпалки в пещерата с тез цепеници за огин... :icon_shithappens:

     

    П.П. таман мисля, че включих по темата.

     

    П.П.П. .... а и забра'их - все пак е "българския" форум за цървуланти".... успех.... най- веке на цър'улите! :greenangel:

     

    ....овче....П.П.П. .... за цър'улите кат мен се отнася горното, да не обидим некой музикантин или менистрал-магистрал случайно :drummer:

  2. Аз солца не праскам, щот съм само ритъм (даже неритмичен ритъм) китарист. Митлалици и Слауери не ме вълнуват! Ще си бутам бруталиите на столче и тва е. Пък нека ми се смее аудиторията после! :) Бирите няма да ги откажа заради тая ръбата талпа! Пък и алкохола лекува "депресията" :)

     

    Обаче за оловото ми стана много интересно. Нчкой може ли да ме светне по тоя въпрос?

  3. Odissey,

     

    Ами виж сега, ако я направя с тия 3 рзреза, наистина ще стане като детска лопатка и ще имам все едно гриф с летвичка за 2 адаптера място. Не ми е това идеята. Ако исках "стрела" щях да си взема такъв модел направо. Сега верно малко като "стрела" с рог отдолу ще стане, ама пак ще е по-яка като форма, отколкото само като "V". :)

     

    Tommasson, да ти таковам аз и птицата, ка не ми я даде да я пробвам с каиша. :) Гаври са ся и ти с физическите ми данни! С тая цепеница ше свиря по концерти сам она столче вече, ша видиш ти! :)

     

    П.П. А за олово, за пръв път чувам да се ползва в китаростроенето! :) Ако верно се балансира с олово или друг метал за тежест в тялото, няма ли да има пак някакъв проблем със звука?

  4. Odissey, ти е*аваш ли се с мене?! Какво олово, кви торби цимент?! И тая схема дато си ми нарисувал, ако я окастря така, на какво ще заприлича?! Мисля да резна само малкото рогче към грифа да стане равно скосяването на тялото от горна страна. Ако я одялкам по твоята схема, аз яка китара ли ще имам или лопатка за пясъчника?!

     

    А ти г-н Тотев, може да ти е много забавно, ама аз съм съвсем сериозен и съжалявам, че такива като теб не са в коша, ами серат по форума тука! :)

  5. Odissey и blr, как може да се бъзикате с човешкото нещастие така! Засрамете се!!! И тоя серсемин, дето ми е пуснал темата в "бисери"!... Възмутен съм от отношението към начинаещите потребители в тоя форум! :recourse: Със сигурност, ако бях МНД, нямаше да получа подобни гавраджийски коментари тука, а вероятно даже и "безплатни" оферти от някой "лютиери" да ми оправят инструмента, ама тва е друга тема... :thumbs_up:

     

    Благодаря на отзовалите се съфорумци със съвети! ;) Май наистина няма да се отказвам от китарата, ами ще я модифицирам малко като "стрела" (V-стил) - само отгоре тялото, така няма да го има тоя шип дето ми пречи, пък яката форма почти няма да се промени. :recourse: Е има и вариант винаги да си дрънкам с нея седнал, ама на концерт да излеза със табуретка или столче ще е леко смешно... :recourse:

  6. абе смешно ви на вас, а на мен ми се реве - близо 600 пари набутах :punk_guitar:

     

    айрънбърд уан е модела - един приятел има същата и много ми харесва като форма, щото си е отсекъде мятаъл нали! пробвал съм я преди неговата, ама тогава свирех седнал... сега като си поръчах мойта и дойде, пробвах да свиря прав с колан и тва засуканото късо рогче адски адски ми се впива в диафрагмата. как ли не я галсих... не ми е удобно. не знам, ако я продам, едва ли мога да си избия парите с досатвката дето набутах, май ще я разкарам и се отказвам от тия глупости китарни... язък :headbang:

  7. колкото и да не ми се ще да го напиша - не си струват мъките :) "великите форумни музиканти" никога няма да ти оценят старанието... наскоро някъде тук прочетох, че щом нямало коментари по темата от някои изявени "звезди", значи пуснатото творение не струвало! еми аз и да кажа сега, че е харно, кой ще ме слуша?... ебем ти и баджанашкия форум :girl_witch:

  8. Абе купих си наскоро една нова китара, ама нещо много й чепата формата. Има едни рога дето ми пречат и не ми е удобно, като свиря сега с нея. Чудя се дали ще се промени звукът й, ако я поокастря малко със зегето? :girl_witch: Или да не я пипам, ами да я продам и да се откажа от свиренето? Помогнете със съвет, музиканти! :)

  9. GRiND BaSTaRD, да не съм се объркала сутринта и да съм ти изяла закуската :)?

    Не виждам нищо лошо човек да потърси малко помощ или съвет някъде. Другото няма да го коментирам :D

    И спокойно, няма как да ме откажеш :D

     

    Beautiful_mind, не си ми изяла нищо, ама ми стана смешно как нещо, токова "серизно" като проблем, може да бъде дъвкано 3 страници. Един човек вече ти го каза, казвам ти го и аз - има и много по-лесни и приятни неща в тоя живот за запълване на свободното време. Десетки други (вклчително и аз ти отговориха), че няма лек за "проблема", но пък от това не се умира и минава с времето. Какво има да се пита и уточнява? Ще те видим колко време още ще се мъчиш с китарата... ;)

     

    Чета ти поста, бате, опитвам се да го осмисля и единственият извод, до който достигам, е, че твоят инструмент е по-къс от нейния.

     

    Бате, сигурен съм, че моят инструмент е по-дълъг, 'щото не е кух. Ако някой ден мине и тя на електрическа, тогава пак ще си ги мерим :) А ако намекваш нещо друго и си прав, то жалко за "нея". :) Пък мисленето не е присъщо на всички. ;)

  10. Абе то е неизбежно при всички китаристи/ки, щото малко не мога да си представя по грифа с орлови нокти да натискаш струните. :)

     

    По темата - мен като ме боляха пръстите преди няколко месеца, откакто почнах отново след години пауза да жуля пак на електричката, един ден не издържах и аз си бандажирах пръстите на лявата ръка с лейкопласт. Работи! :thumbs_up: Малко странно беше усещането, ама е търпимо... след няколко седмици ми минаха и мазоли и всичко както си му е ред.

  11. Че това от фонокарти, симкари, и всякакъв вид кредитни, дебитни и други пластични карти, да си правим пера сме го открили още ехеееееее... Даже и от компактдискове познавам един тип дето си изрязваше преди. :) Нищо ново под слънцето: сиромах човек - жив дявол, е казано! :thumbs_up:

  12. И 2 прясно смесени лигавни от днес:

     

    Нарочно е направено с грешки и разминавания и по-гаден звук, че да е в рамките на пънкарията - BARKASS (пънкарийка demo)

     

    И една класика в стил "You suffer", поздрав за всички "свестни п...и" по света :ph34r: - BARKASS - Decent Cunts (demo) (май стана прекалено дълго това :mellow: )

  13. Ремиксът определено вече звучи по-добре! Бравос! :girl_cray2: Знам от личен опит каква е играчка това - определено отнема повече време и нерви от записите даже. :girl_cray2:

     

    Не ми каза за звука на китарите: само софтуерни симулации ли си използвал?

  14. Добро е като идея. :) Предполагам си ползвал само софтуерни симулации или ? Може да бутнеш леко нивата на отделните инструменти - струва ми се, че имат нужда от изравянване в крайния микс. На мен ми се стори и прекалено дълго, но аз рядко изтрайвам нещо по-дълго от 2-3 минути. :rockon:

  15. хмм, пренебрегвам факта, че си от "новите поколения" понеже споменаваш "вживяването и т.н" и... пак нямам думи! смях :) :) от вживяване го докарваш, ама даже идолчетата ти пак се справят по-добре, а те го правят за пари и е разбираемо някак при тях :greenball: някой ден може и да ги задминеш, като изчезнат окаончателно от МТв ;) нищо лично ;) просто мое виждане :thumbs_up:

  16. Shinkiro, в тоя стил споменатите от теб клишета като "сола-мелодии" (аз ги наричам китарни хармонии), звук и т.н. са стандарт, а не клише. А "синкопите" на барабаните (може би имаш предвид т. нар. брейкдауни) са нещо съвсем нетипично за дуума. Та не е зле човек да е малко в час със стиловете, преди да говори кое какво е и как трябвало да бъде. :rocker:

  17. Първата ми китара беше кухарка "Смядово" - подарък... не си знаеше годините, но с метални струни късаше! Жалко, че я подарих и аз после на някой, който не е заслужавал и сега не мога да я снимам, за да я покажа. Беше с глава и ключове като за електрическа китара (нещо като китарата от горния пост) - доста нетипичен модел.

  18. И понеже все повече ме радва парчето :) , колкото повече го слушам, да понахалствам: щом не е с комерсиална цел записано (то кога ли са били комерсиални подобни стилове, особено пък в БГ?!), може ли от някъде да се дръпне поне на mp3? А ще има ли в бъдеще и други подобни?

     

    П.П. Много ми се иска някой ден да запиша и аз за подобен проект, ама с моите "китарни способности" засега само ритъм китара мога да докарам като за тоя стил... :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.