Jump to content
Българският форум за музиканти

ManowarrioR

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ManowarrioR

  1. ^+1 за това със моите съученички , от днес вече деветокласнички :) А иначе реших вече, като събера парите да се поразходя до Пловдив. Мерси за съветите.

    Поздрави, Димитър :)

  2. ^ +1 . ^^ -Не става само със свирене, трябва и акъл. :wacko: Да, повече свирене, но има и проблеми. А като не можем да преценим кое е най-доброто решение - пишем във форума.

    Поздрави, Димитър ;)

  3. Да, и мен ме заинтригува тази оферта, и му писах с въпроса за китарата, но сега нямам възможноста да отида (например утре), защото съм пуснал едни сребърни гривна и ланец ( ТЕЗИ ) и чак когато ги продам ще имам нужната сума. Иначе мерси за съветите. Поздрави, Димитър. :hysterical:

  4. Колеги, моля ви помагайте.

    Харесал съм си една китара (Ibanez GRG 170DX) от сайта на Динакорд - www.musicworld.bg . Дотук добре, но излезе проблма, че много много не ми се иска да купувам китара само по картинка, а и на един приятел се случи като си поръча китара от интернет, му я донесоха цялата очукана и надрана. Отидох в Димитровградския музикален магазин и попитах за колко пари ще ми донесе такава китара, да си я купя от неговия магазин. Продавачът звъня насам натам и след малко ми заяви една цена, която е с 40 лева повече отколкото е в интернет, като се има предвид, че той е магазин и едва ли му я дават на същата цена, на която ще ми я дадат на мен. Въпросът ми е - Какво да правя? Да си я поръчам от нета или да дам 40 кинта отгоре ? И заслужава ли си набутването като се има предвид риска с куриерите?

    Поздрави, Димитър.

  5. Първо, дървото не е махагон, а орех мисля че, не знам защото един приятел на дядо ми го даде, в замяна на някаква услуга, която дядо ми му бил свършил. И според моите виждания, плоскостта беше голяма, преди да я отрежа ест. :hysterical: А прецених, че съсипах дървото, веднага щом отрязах няколко извивки не както трябва и баща ми каза че не могат да се оправят (и аз така мисля). Затова реших, че е по-добре да си купя направо китара, а като науча след години повече за китарите, ако имам още мерак за китара с екзотична форма - да си направя тогава.

    Поздрави.

  6. След като съсипах дървен материал, за 2 тела, реших да се откажа, защото установих , че не си струва. А Докато се науча сигурно ще изхъбя още дърво за 2-3 тела и то ще ми излезе ..... доста солено. И като пресметнах, колко ще ми излязат и електронните компоненти .... реших че е по-добре да си купя направо готов Айбанец.

  7. Между другото и моята е страт форма с 3 сингъла и суича е такъв кръгъл, доста е интересен :ok: Наистина дебелината е характеристика, но ако на 12 прагче дебелината е 4,1 см ...... мисля че е сериозен недостатък :) . Но като за първа китара , мисля че е добра.

  8. Здравейте,

    Понеже не намерих такава тема във форума, реших да я пусна аз. Основната причина, поради която пущам темата е, че ми е интересно дали другите музиканти са имали моят нещастен късмет. Като автор на темата се възползвам, пръв да опиша моята първа китара (на която все още свиря). Свиря на Кремона, по-стара и от мен, от 90-та година. Пълна лопата е, грифа и е 2 пъти по дебел от грифа на някой Стаг, но ми изпълва сърцето, когато вадя песни от нея.

    Моля спделете и вие.

    Поздрави, Димитър.

  9. Не знам дали е в мен причината, но бих убил за китара Айбанец. Пак казвам , не знам дали е защото съм имал само Кремона и съм пробвал само нисък клас Корт , но не бих разменил Айбанец :greenangel: Това е мое мнение разбира се , решението си е твое.

  10. Като почнах да свиря на китара, учителят ми ме накара да си купя найлонови струни , докато ми свикнат пръстите.Акустичната ми китара още е с найлонови, но свиря и на електрическа със струни девятки вече около 4 месеца и съм нямал проблеми с болката.

  11. maxim09 повярвай ми , Кремоните наистина имат по-дебел гриф от новите китари. Не че праговете са по широки , а отзад грифа е много по-дебел . Имам Кремона и това наистина е голям недостатък - казвам го от личен опит .

  12. Аз работех с най доброто което можех да си позволя и ми излезе солено , повече от един Стаг . Затова казвам че ако не ти трябва хубава китара , по добре си вземи един Стаг .

     

    Все пак не казвам че Стаг не стават за нищо . Имам предвид хубава като за по напреднали :thumbs_up:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.