Jump to content
Българският форум за музиканти

bobi123

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от bobi123

  1. Здравейте! От близо 2 години притежавам Fender Frontman 15r. Тъй като барабанистът ни има електрически барабани ме помоли да го използва и в последният един месец свири на него. И така до онзи ден когат след като го включих лампи1ката започна да премигва и изведнъж усилвателят спря да работи. Пробвах с друг захранващ кабел , но резултатът беше същият. Даже и лампичката не светва. Предполагам ,че е изгоряло захранването. Та моят въпрос е къде в София мога да намеря някакъв сервиз, в който ще могат да ми оправят проблема? Благодаря предварително

  2. Извинявам се ако вече има такава тема, но ...

    Та, с какво свирите? Боси, с маратонки, с кецове, с гуменки ... с ръкавици или без? Забелязал съм, че господин Макбраян(Iron Maiden) свири бос. Майк Манджини с гуменки, а Джоуи(SlipKnot) съм гледал клип на който свири с нещо подобно на кубинки с сякакви черепи, вериги и другr железа по тях. Чарли (Anthrax) на концерта в София беше с ръкавици. Та, с какво ви е по-удобно да свирите?

    Например аз свиря или бос или с гуменки. Когато съм бос ми е приятно на краката, а гуменките не ги усещам и ги слагам само защото ми е неудобно да отида в репетационната и да се събуя :rolleyes: Свирил съм и с някакви маратонки(уж с мрежички да се проветряват краката, а пак се свариха <_< ), но имах някакво неприятно чувство, че краката ми стават по-бавни, а като свиря с кардан е кофти ..., иначе ръкавици слагам от когато ми се изпотят ръцете, а за жалост това става доста често ... иначе не виждам някаква разлика(поне при мен)

    Вярвам, че ще давате мнения натрупани от личен опит, а няма да се превърне в спор с кое е по-добре и с кое не :blush: се пак това е личен избор на всеки :)

    Rock On!!! :drummer:

  3. Лично аз не съм пробвал барабани Стаг, но от съфорумник знам че Стаговете стават единствено за първи барабани(ако няма пари за друго) или за домашни репетиции(същата история) :) Виж тези http://www.musicworld.bg/bg/c_42/i_27423/Mapex_VR5254_BL.html ... на същата цена са, без чинели, супер звук.

    Поздрави :)

  4. Не мисли толкова много и ще стане механично. Имах същия проблем и го реших като гледам ръцете на китаристите и не мислех за нищо. В последствие всичко си стана механично. Доколкото видях от клипа си броиш, което в случая с кардана/касите е много сложно.

  5. Две решения!!!!

    1. Увии си палките с лекопласт. Не се хлъзгат, удобно е, и не се получават мазоли.

    2. Свирене-мазоли, Свирене-мазоли, Свирене-загрубяване на кожата, Свирене-куфеене без болка :cheers2:

     

    Аз лично ти препоръчвам втория вариянт :)

    Поздрави Боби :girl_witch:

  6. Здравейте! С групата ми сме луди фенове на Толкин. Правейки опити за авторски песни ми хрумна идеята да направиме песни по стихове от книгите. Първо беше песента на джуджетата в началото на Хобитът и така направихме песни за цял албум Чудехме се дали ще може да запишеме песните, редом с наши пак на същата тема или тук ще влезе в сила законът за авторско право .....

    Поздрави! Боби

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.