Jump to content
Българският форум за музиканти

Dankata0071

Members
  • Мнения

    210
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Dankata0071

  1. От 1-2 месеца имам проблем със късане на 6та и най-вече 5та струна при бриджа. Китарата е Cort KX1Q със Licensed TonePros. Снимка на бриджа : http://elderly.com/n...Q-TE_bridge.jpg Пробвах да изпиля там където лягат струните леко и няма ефект... вече за десети път се късат. Не е от силно свирене защото вчера 5та се скъса докато а мазах със Dunlop String conditioner. Някакви идеи?

  2. Корта добре изглежда, но освен хора които им се кефят съм слушал и за много които се оплакват от тях! Проблеми с флойдовете, адаптерите, дървото и т.н. Ако си тръгнал метъл да свириш, по-добре си харесай някой B.C Rich.Но все пак ако от тези варианти, моделите на Ibanez имат много добри грифове, обаче дървото мисля е basswood което аз лично не препоръчвам. Просто не ми харесва.Кортовете имат най добрите адаптери от изброените модели китари по-горе, но не знам колко са качествени.За ESP чета едно ревю и някакъв пич е писал, че адаптерите не са хубави и, че китарата е доста тежка (незнам от значение ли е, но да напиша).Ако не е задължително китарата да има ръчка бих ти предложил по-евтин вариант без тремоло който според мен е супер, че и качествен http://www.thomann.de/gb/epiphone_explorer_gt.htm :).

     

    Аз със корта от изброените неща само с флойда съм имал проблем но го дадох на лутиер и сега всичко си е на 6. Адаптери , дърво т.н

  3. И аз да се изкажа за втората употреба - всичките ми китари са втора ръка.

    Предимствата за мен са, че ако е имало дефекти то до 2-3 години би трябвало да са се проявили. Освен това е много по-изгодно като съотношение цена/качество.

    А сега по време на кризата направо е рай за хората с пари, които си търсят инструмент.

     

    Съгласен съм за това държа око на форума Продавам :) Понякога се появяват супер изгодни обяви :thumbs_up:

    • Like 1
  4. Виж китарите Корт. Те са добри за цената си! А как по точно става това с поръчването на Епи от динакорд? Аз също се интересувам от 1 Епи но не искам направо да го поръчам искам да го чуя и пипна преди това

    • Like 2
  5. Според мен не е добра идея да взимам китара от интернет... Искам да я пипна и да я чуя. ЗНаете ли някъде в София да се продава Epiphone Goth Explorer?

     

    Прощавай ако греша,но нали преди по-малко от месец търсеше Jackson Kelly , а после си взе един Корт и всичко беше ок?

     

    Още не съм купил китара.. Отказах се от келито сега се колебая м/у Корт KX1Q и Epiphone Goth Explorer. Корта съм го пробвал и съм много доволен но експлорера кърти бих искал и него да го пробвам честно казано го предпочитам като външен вид пред корта...

  6. Според мен не е добра идея да взимам китара от интернет... Искам да я пипна и да я чуя. ЗНаете ли някъде в София да се продава Epiphone Goth Explorer?

  7. така и така попаднах на темата искам да попитам: Aз ще си вземам стреличка (Jackson JS32T King V) и в ХХХХ е 550 лв. с калъф. Калъфа отделно може да се закупи за 110 лв. (много за калъф). Питането ми е може ли да се закупи китарата без калъф? Би трябвало да може, но не съм сигурен .. За мен 110 лв. са си много за калъф, мога да платя малко повече и да си взема куфар ... Не е ли така ? <_<

     

    Не може без калъф.. Аз се отказах от джаксана защото те клонят към нисък клас... А корт KX1Q си е средно-висок клас. И даваш 560 лв изцяло за китарата без калъфи и глупости :thumbs_up:

  8. Кажете песни с лесни сола и като цяло лесни песни като на iron maiden примерно или някои др групи.Btw по табове ги уча

     

    Аз те съветвам да си намериш уроци на Lick Library. Най-лесно можеш да научиш песни с тяхна помощ. Аз уча AC/DC и мога да кажа, че техните уроци са доста добри. А за табулации, винаги можеш да погледнеш 1-2 табулации за по-ясна представа как се свири песента. :thumbs_up:

     

    Iron Maiden rules :Dhttp://www.songsterr.com Тук има табове за всичко ;) Солото на Powerslave е лесно пък и песента кърти

  9. Китара мисля да е СТАГ обаче четох казват че не са сполучливи.И сега вече незнам към какво да се насоча.Вашето мнение какво е.Вие с какви китари почнахте как поччнахте да се учите.Аз съм на 14 години и мисля че малко съм закаснял какво мислите.

     

    Що да си закаснял бе пич и аз съм на толкова :hysterical: Колко пари може да си позволиш? Ако имаш 300-350 виж китарите Корт http://www.musicworld.bg/bg/c_358/Electric_Guitars.html .Най-добре си намери учител че като свириш 5-6 месеца и ще има момент в който ще се чудиш какво да правиш освен да свириш песни а същност не задобряваш много. Знам го от личен опит :greenball:

    • Like 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.