Jump to content
Българският форум за музиканти

Валентинка

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Класическо пеене, пиано

Валентинка's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Много ти благодаря. За крешендо и декрешендо го знаех, но ми трябваше за p, mp, f и т.н. Отново ти благодаря.
  2. Да, наистина е необходим добър учител. И аз като бях ученичка в училищния хор пях мецосопран, а преподавателката ми по пеене ме определяше като алт. Сега в университета съм лирико-колоратурен сопран (макар че в курсовия хор също ме слагат към ниските женски гласове), но това зависи от стила пеене, защото при поп пеенето се използва друга постановка. Там диапазона е по-различен. Какъв стил музика изпълняваш?
  3. Благодаря, но сега имам друг проблем. Как се слага различна динамика под всяко едно петолиние и да може да се сменя?
  4. Търсих го в продължение на 1 час и реших да питам, точно след като пуснах темата го намерих, но не я изтрих, а ще отговоря на въпроса, че ако някой има същия проблем да не се мъчи като мен . На лентата с иконите (под менютата) има икона представляваща 3 линии с 2 бемола на тях, като го натисна ми преизчислява автоматично нужните знаци в арматурата за различните инструменти. При повторно натискане връща старите знаци.
  5. Здравейте, знае ли някой как мога при набиране на партитура състояща се от няколко инструмента, да сменя арматурата само на един или два инструмента? Ще бъда по-конкретна: набирам партитура в която са включени флейта, обой, кларинет (B строй), фагот, валдхорна (F строй), I и II цигулки, виола, виолончело и контрабас. Творбата е в c moll (с 3 бемола). Тъй като кларинета и валдхорната са в различни строеве, трябва да се транспонират и за да се спази интонацията е необходимо арматурата им да се промени съответно с 1 бемол за кларинета и с 2 бемола за валдхорната. Но ако опитам да сменя арматурата само на едно петолиние, автоматично се сменя арматурата на всички инструменти. Само не ми е ясно защо сибелиус не го прави автоматично ?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.