Jump to content
Българският форум за музиканти

eodred

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от eodred

  1. Имам проблем с chorusa си. Boss CH-1. Когато го си навържа ефектите и не го ползвам нямам проблем,но когато го включа той просто продължава да си предава същия сигнал( в смисъл не променя по никакъв начин тона). Когато включа само него съм все едно с чиста китара без ефекти, а ако не свиря се чува едно бръмчене. Не знам от какво е моля ако някой знае как се оправя да пише. Мерси предварително! :)

  2. Ние също свирим в мазе. Ползвахме картони от яйца за стените и шивашка вата отгоре после сложихме някой друг плакат и това е. Честно казано чува се много по-добре, защото преди беше само един голям кънтеж- барабани, китари, бас... Картоните за яйца ги взехме от магазини без пари, а ватата мисля че излезе около 60 лева за помещение 2,5x5. Понеже в нашето мазе няма толкова влага сложихме влагоабсорбатор с таблетка мисля, че беше около 20 лв.,а като се изхаби таблетката се купува нова за 15 или нещо от сорта. :yes:

  3. Аз лично за китарата си ползвам камиончета и съм много доволен поне, когато са вкл. всичките понеже имам само 1 захранване, а рядко слагам батерии. Скоро обаче ще взема педалиера и ще се оправи работата. Но имам и набллюдения върху някои процесори на Line 6 и BOSS и мога да кажа, че също не са лоши. Ако човек иска да свири много различни стилове мисля, че процесорите са по-добре, защото имат много ефекти, които докато събереш на камиончета ще видиш зор, а на концерт да ги ползваш пък вече... От процесора 1-ва 2-ра 3-та банка и си готов :D . Обаче аз свиря само в 1 стил поне у нас и си ползвам 1 или 2 настройки на дистера, които съм запомнил. Много против гитар риг съм, не знам самата програма не ми харесва. :D Лично мое мнение no offence. А да аз имам и толкбокс, от който също съм много доволен той не знам какво се води може би камионче :D .

  4. Голямо благодаря на всички, които писаха по темата. Помогнахте ми много, а относно това на какво свиря :D от 3-4 години на китара, от 3 на бас и от година насам и пропях :D . Песните на Металика повечето знам и да ги свиря и на бас и на ел.китара и да ги пея. Не знам защо толкова много хора ги бърка на какво свиря, понеже rockfire не е 1-вия, който ме пита. А въпросите не са така между другото, защото наистина ми е интересно да разбера какъв пикъп е удачно да си сложа, когато събера пари. :)

  5. Мерси за съветите. :) Мисля, че ще остана на пасивни, но все още се чудя какъв да взема. Свиря Металика основно (и то много сериозно 20-30 песни) и по-малко Мегадет, Сабат и др. и малко рок, но мисълта ми е за здрава жица да ми помогнете кое да избера с какво да сменя Washburn нек адаптера. Мерси предварително! :)

     

    П.П. А да и днес я отворих китарата Лорънса съм се заблудил, че е активен. Моя грешка извинете. :)

  6. Та колеги имам запитване, защото ми е мерак да си сменя 1-ния адаптер на китарата. Washburn-a ми е с преден Washburn pick-up и заден Bill Lawrence. Аз искам да сменя Washburn-a и да попитам дали е възможно да го заменя с EMG 81 или 85 примерно, защото гледам, че са активни и им трябва батерия, а моите са пасивни.

  7. Уроци ли ?! Дръжки! Слушайте сега може да съм набор 94 ама мога да ви кажа, че ако не харесвате музиката, която трябва да я пеете, просто няма да можете да я изпеете :yes: ! Аз лично съм фен на Хетфийлд :D и мога да ви кажа, че мога да пея и чисто и да се дера, като дрането не ми е абсолютно никакъв проблем, докато с чистото имам лек проблем, породен от притеснение :D . Не всички инструкции дадени в началото на темата са верни - защото примерно при мен бирата има само положителен ефект :D на 3-тата вече има не Whiskey in the jar ами It's my life и Wanted dead or alive. Другото което мога да препоръчам е ром, ама така да не се оливате само по 100-150 мл max, че да не почнете да си забравяте текстовете :D . И да не кажете, че съм битов алкохолик ето да ви покажа как процедираме с моята група ( свирим основно Металика около 20 парчета имаме), а да пропуснах аз съм беквокал :D :

    1.Събираме се аз и вокала, пием ром и разпяваме с пианото

    2. Идват китаристите да загряват

    3. Идва барабаниста

    4. Хващам баса

    5. KILL 'EM ALL, BLACK ALBUM ...

    Аз лично пея 3 песни като лийд- Hit the Lights, Paraniod, Ace of Spades и мога да кажа на сега започващите да пеят, че трябва добре да загряват ако пеят такива песни да не останат без глас. И специално за Kiril T., според мен screama не е най-атрактивната техника на Джеймс, според мен той сега пее доста по-добре от преди.

  8. Джеймс Хетфийлд e в убийствена форма в момента :D !!! И как може да казвате, че Брус Декенс плюе в микрофона ?! Този човек е железен ! Много ме кефят и Ози и Плант и Бон Скот и Браян Джонсън и Бон Джоуви и още мноооого мнгооого... :D

  9. 1-Стив Харис

    2-Гийзър Бътлър

    3-Клиф Бъртън и Джейсън Нюстед

    4-Джон Поул Джоунс

    5-Робърт Трухильо

    и после всичките безумно бързи фънкари (лично мое мнение понеже съм фен на траш и хеви метъла)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.