Jump to content
Българският форум за музиканти

NamelessOne

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от NamelessOne

  1. @ciriljhonson,съгласен съм, че няма значение какво е животното. Иначе аз, че съм хлътнал, хлътнал съм. Бих взел и нов, ама започват от 350-400$. А този го дават за 100$. Прав си и че опъването и типът на кожата са ключа към звука. Но аз съм готов на компромисни варианти, в началното едва ли ще ми прави впечатление. А ако напредна ще е оправдано да дам тия пари за нов.

     

    @patzo, лепилото тепърва ще го проучвам. На едно място прочетох, че е на базата на ориз (каква изненада :D), но нямаше рецепта. Ровя се из разни японски сайтове и изскачат малко по малко разни неща. Намерих един пост на някакъв японец, който беше експериментирал с алтернативни методи за опъване. Още го превеждам.

     

    Ще се ориентирам към това да изработя сам щипките, или най-малкото някой дърводелец да ми оформи трупчетата и аз само да ги сглобя.

    Благодаря много и на двама ви за съветите!

  2. Да, и аз се чувствам по същия начин по въпроса с котките. Принципно не знам как стои въпроса - дали специално убиват котка за случая или примерно взимат кожата от вече умряла такава. Но както и да е. Аз се опитвам да изнамеря някакви подобни щипки от интернет, но за момента нищо. Надявах се някой ако вече е опъвал кожа, за барабан примерно, и има опит, да предложи някаква техника заместител. Опитах се да потърся подобна информация в чичо Гуугъл, ама ми излизаха предимно резултати за опъване на друг тип кожа, сиреч кремове против бърчки :wacko:

    Ще продължа да ровя за щипки засега, пък да видим какво ще излезе. :)

     

    Благодаря за включването!

  3. Здравейте!

     

    Има възможност да се сдобия със Шамисен (http://en.wikipedia.org/wiki/Shamisen) от Япония. Инструментът е втора ръка и поради тази причина излиза евтино (ако не броим шипинга от Япония). Проблемът, който има е, че кожите му са скъсани - снимка. Принципно не ми трябва да ги подменя с автентични кожи за шамисен. Желанието ми е просто да сложа нещо, което да върши работа, за да мога да се запозная с инструмента и да се упражнявам на него. Най-вероятно бих ползвал някаква кожа от тези, които са за барабани. Гледах видео как се слагат и опъват новите кожи и като цяло бих се пробвал и сам. Ето го видеото:

     

     

    Обаче пък някои от пособията (кажи речи всичките) които се ползват, няма къде да ги намеря. Тъй като нямам опит в майсторенето на инструменти, ако някои може да даде идеи как да ги заменя с неща, които мога да намеря на родния пазар, или ако знаете място където биха извършили тази процедура на разумна цена, и го споделите, ще съм много благодарен!

     

    Поздрави и благодаря предварително,

    Мартин

  4. :)

     

    Мерси много за подробното обяснение, разясниха ми се нещата и разбулих мистерията в главата си :) Сега като го знам това, наистина бих се зарадвал на такъв тип китара, определено усещам, че ще си паснем <_<

     

    П.С. СъмуанЕлс - Може ли един пример за дълъг "увиснал" акорд, че дори и да съм срещал, думата "увиснал" не ми говори много ;)

  5. До тук добре :):) От към звукова гледна точка всичко е ясно, остана само малко някой да ми разясни техническата, към която ще добавя и още един въпрос: Какво е състейн? <_<

     

    П.С. Извинете ме, но нпоследък ми наизскачаха прекалено много термини, затова ще използва темата да попитам и какво е гейн и какво е ривърб?

     

    Едит: Малко ще разширя питането си: за метъл звучене съм забелязъл, че се използват и китари с хъмбъкери на нека и на бриджа, едва ли някой би отказал още един адаптер, който да добавя по-различен нюанс на звученето, също и се съмнявам производилтелите да слагат само един хъмб, за да намалят цената, каква е тайната на този адаптер?

  6. Досега не ме беше интересувало толкова, но напоследък се замислих за китарите и комбинациите от адаптери и в крайна сметка в главата ми изникнаха китарите с един хъмбъкър при бриджа. (Например този Charvel <_< ) :)

     

    Та интересно ми е какви предимства дават този тип китари, имат ли недостатъци в сравнение с другите, каква е като цяло идеята и приложението на "самотния" адаптер, какво се търси като звучене със самата китара и какво предлага тя като такова? :)

     

    Мерси предварително за отговорите ;)

  7. 1/Абе леко ми е невъзможно, от физикодинамическа гледна точка да свиря якордите. Примерно ейтука: http://www.fenderplayersclub.com/pdfs/less...itar_Basics.pdf Тоя пич базика ли се с мен, как да си сложа така прастите на В-мажор??? Още повече и да окажа натиск...?

     

    2/Още нещо, не правя голяма разлика между акордите. В смисъл, свиря G, след това мога да направя: 0-0-0-0-0-0 /демек дрънвам всичко/ И разликата в звука е съвсем леко доловима...? Това човешко ли е ми кажете! ;):P Даже през 'голямата черна кутия' като го пусна звука, пак същата рабита, не е защото е тихо. :)

     

    3/ Трябва ми методика за това как се учи китарата. Нещо като програма за фитнес: 4 акорда по по 50 повторения, после някакво друго упр. за притискане на пракчета примерно и т.н.

     

    Трябва малко да се разчупи дървенията. :guitar:

    1/ Това е проблем на всеки начинаещ китарист, аз все още се боря с него - да си разчекна ръката, единствения начин да го постигнеш е с практика, в началото ще ти е трудно, но с времето ще усетиш, че ръката ти се е отпуснала и разтегнала ;)

    2/ Много пъти учителят ми ми е казвал, че ако сгрешиш някъде по време на изпълнение, шансът средно-статистическата публиката да го усети е много малък, освен ако не е някой грандиозен гаф де ^^, и то главно защото не чува музиката по начина, по който един музикант би я чул. Та както и в 1/ така и тук с времето и това се развива, след време ще почнеш да разпозняваш отделните тонова и акорди в дадена песен, да различаваш нюансите на различните мелодии и бла-бла, нямам идея как става, това и на няколко процента не съм го развил още, имам още какво да уча и да развивам :think: Но според очакванията един ден трявба да стане :)

    3/ Хубаво е да си намериш методика, но без учител ще ти е по-трудно, в интернет има разни материали и чудеса, но както и при фитнеса, ако нямаш треньор, тренировката ти има голям шанс да се окаже непълноценна, но пък с желание и малко повече внимание и сериозност може и да се получи ;)

     

    Успех за напред и дано ти се отвори възможност да се уредиш с някое китарно гуру, което да ти помогне с материала, ако не давай смело и сам ;)

  8. И аз в момента мисля да правя подобрения по звука и тъй като няма пари за изцяло ново оборудване, ще трябва да си стегна цялото...засега съм решил да почна с китарата, главно адаптерите - ако ми попадната малко пари бих ги сменил, после мисля да си набавя сносен процесор и чак тогава ще мисля за по-качествен усилвател...не претендирам, че това е вярното, просто това ми позволяват средствата в момента :angry:

     

    А предполагам, че ако се търси подобрение на звука без значение от средствата би трябвало всичко да се пипне от началото до края на веригата, но ако не можеш да свириш и да използваш брилянтният саунд както трябва - за какво ти е той? Принципно смятам, че колкото човек повече усъвършенства уменията си, толкова повече той почва да се стреми към хубав и чист звук, без самите умения този звук сам по себе си е нищо все едно да си купиш футболна топка и да я сложиш зад витрината или мотор, който да държиш в гаража и да почистваш редовно всяка неделя, без да го караш <_<

  9. Много от акордите могат да се изсвирят в няколко различни форми, на различни места по грифа. Например има 5 основни форми за всеки вид акорди (това е за мажорни тризвучия, минорни такива, мажорни четиризвучия, минорни от същия вид), които се движат от горе до долу по грифа, но съм убеден, че има и разни вариации, да не говорим после за петици, пък разни ми ти умалени тризвучия или четиризвучия, пък и разни с добавени 6-ти и какви ли не степени, все пак музиката е като вселената <_< А иначе всяка разновидност на даден акорд има свое звучене, което на места може да бъде предпочетено пред друго или чрез хватката си да улеснява свирещия, някои са по-звучни от други (ако мога така да се изразя де) :angry::(

     

    Да не говорим сами по себе си колко много са акордите - тази сфера винаги ми е изглеждала изключително обемна, абе като цяло има много какво да се учи, китарата предлага сравнително голям поле за творчество :D

  10. Dunlop Big Stubby - засега ми допада, на два пъти се затри из стаята, ама все се е връщало при мен :) Като цяло не отдавам голямо значение на перцата, просто това ми хвана окото в магазина, а и струваше левче, та се взехме в крайна сметка :virtuoz:

  11. Ами виж сега: над фретборда има няколко бутона |<= =>| Show [....] | .......

    На теб ти трябва въпросното Show [....], кликни го и си харесай опцията от падащото меню :cheers:

     

    Ето и кртинка:

    gp5.jpg

     

    gp52.jpg

    В случая се вижда само следвашият/-тите тон/ове, ако се избере Show[beat]+[bar], показва целия такт ;) Show [beat]+[scales] е доста интересно, въпреки, че все ме мързи да го разгледам по-подробно ;)

     

    Дано да съм помогнал ;)

  12. 1)nickname: nameless (с няколко вариации), иначе се казвам Мартин, от София съм бла-бла-бла...

    2)Възраст: 19, вече влизам в критическата ;)

    3)Образование: средно - 73-то СОУ "Владислав Граматик" с Немски, Руски, Физика и Математика :inlove: Сега се следвам вишето в ТУ-София :)

    4)Вашият инструмент/и: Китара, от около година и нещо, все още начинаещ и не се срамувам от това, за негова сметка пък когато свиря го правя с много желание :)

    5)Предпочитан музикален стил: амиииииии...Доста широк е диапазонът от стилове, които слушам, наблягам главно на по-тежко и силно звучене - пауър, готик, прогресив, хеви метъл (Savatage, Nightwish, Paradise Lost, Iron Maiden, Beseech, Edenbridge, Мegadeth и т.н.), обичам да слушам хард рок и рок (Dire Straits, Pink Floyd, Scorpions, Rainbow, Purple, Zeppelin), много ми допада комбинацията от хеви/прогресив метъл и класическо звучене, която правят Trans-Siberian Orchestra, понякога добре ми дейстава chill out-a, инструментална музика, музика от типа на "Господарят на танца", случва се да слушам и джаз, соул или някоя друга разновидност на тази музика, класическа също

    6)Вашият вдъхновител: ъъъъъъ...мечтите, може би :(

    7)Досегашни (не)реализирани проекти: един реализиран, с още двама човек, единия от които мой съученик, изпълнихме "Клетва" и "След 10 Години" на изпращането ни, пооооочти се получи идеално, само дето аз малко оаках ритъма от притеснение, ама като за първи път беше на ниво :P

    8)Странични интереси: Карате, Компютри, Мечтаене :)

    9)В кратце(или с две думи за вас самите): Ами както казах Мартин съм, от София съм, уча в ТУ, мечтая някога с китарата да почнем да с говорим на един език ;) Малко наивно вярвам, че музиката е едно от нещата, които имат най-дълбок смисъл на тоя свят, че дори може и да го промени, обичам природата, обичам разходките с приятни хора, обичам бира и картофки, любимият ми празник е Коледа, обичам уюта, който създава зимата, обичам и коледните песни (брей много неща обичам бе :) ) харесвам разнообразието на сезоните, всеки предлага нещо различно и неповторимо, нещо, което винаги ще ти хареса и ще те кара да чакаш с нетърпение сезона :)

    Но почвам да се чудя за какво ви занимавам с това, просто гледам да разтегля поста максимално, надявам се да не го прочетете до края :P

     

    Но въпреки това ще продължа: имам сестра, имам и куче, имах и коте - най-хубавото нещо, което съм имал, но умря :( котките уважавам най-много от животните, може би защото са грациозни, красиви, малко капризни и в същото време независими :)

     

    Възнамерявам в бъдеща да се занимавам с музика, да сътворя нещо, което да оставя след себе си, дано да стане :)

     

    П.С. Малко съм закъснял с представянето, но пък имам само 4 поста, все е дно ме е нямало досега :P

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.