Jump to content
Българският форум за музиканти

KingdomX

Members
  • Мнения

    872
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от KingdomX

  1. Продължавай да ги раждаш такива - харесва ми, но помисли за варианта да замениш цялостно фрагментите от 2:04 до 2:59, между нас да си остане - леко дразнят! Съжалявам, че трябва да съм толкова искрен , но когато нещо е добро и има потенциал да стане перфектно по-добре да се помисли в тази насока, иначе съм само слушател и от тази гледна точка говоря.

     

    Поздрави!

     

    ЕДИТ: Чух и генезис, виж там нещата са доста по добри, според мен :)

  2. Охооо , виж ти почитатели на джент-а :) Periphery са много яка банда и са трудни за възпроизвеждане, поздравления за положения труд и качеството на свирене, а по отношение на звука - както казаха колегите :)

     

     

    Поздрави и успех!!!

     

    ПС Не си ли се замислял да направиш кавър на Neon Sky (by Polarization) ?

  3. Рядко успявам да изслушам цяла авторка песен в този форум - БРАВО!!! Парчето е много свежо и предава много приятно настроение. Аз лично нищо не бих променил, но ако слагаш вокали измисли текст, който да се връзва със свежото настроение, което внася парчето.

     

     

    Поздрави!!!

    • Like 1
  4. Има ли някой, който да я изкара тази песен без грешки? Аз по едно време тръгнах да я вадя, стигнах до едно положение и се отказах, понеже не е лесно да се свири Фрийдман, пак сте я докарали доста напред, евала за което и ще се радвам да чуя нещо друго на мегадейв от вас !

     

    Успех, пичове!

  5. Има ли някой, който да я изкара тази песен без грешки? Аз по едно време тръгнах да я вадя, стигнах до едно положение и се отказах, понеже не е лесно да се свири Фрийдман, пак сте я докарали доста напред, евала за което и ще се радвам да чуя нещо друго на мегадейв от вас !

     

    Успех, пичове!

  6. Има ли някой, който да я изкара тази песен без грешки? Аз по едно време тръгнах да я вадя, стигнах до едно положение и се отказах, понеже не е лесно да се свири Фрийдман, пак сте я докарали доста напред, евала за което и ще се радвам да чуя нещо друго на мегадейв от вас !

     

    Успех, пичове!

  7. Май само трябва да се балансират отделните тракове във височинно отношение (сила на звука) и да се поразнообрази малко перкусионният елемент, инъче за chill out звучи добре. Нещо ми напоня за една компилация Best Of Chill Out Lounge-2006, но в момента не се сещам точно на какво от нея, а й не е никак важно. Не й трябва много на идеята , че да добие завършен вид :greenangel:

     

    Поздрави и успех. Надявам се да съм бил поне малко полезен :greenangel:

  8.  

     

    Не знам дали не е ставало дума и преди - то "деца - чудеса" бол .... съжалявам ако сте го коментирали, но ми направи впечатление таланта на детето. Китарата по-голяма от него , но то не само свири, но й има сценично поведение,далеч по-голямо от нечие друго :greenangel: Have fun

  9. Напротив, нещата звучат далеч по-добре, спрямо представите ми отпреди две години, с оглед на което мога да кажа , че промяната не е деградивна, а точно обратното. Барабаните и китарите ти звучат много добре, без значение останалото което някак успявам да пропусна през слуховия си апарат без да задържа нищо от него. Май не остана кавърче от месс-а , което да не съм предлушал, даже някой ги повторих по няколко пъти.

     

    Ще се радвам скоро да направиш нещо ново и да вляза във форума да го чуя , че тенденцията е да се навъртам периодино, веднъж в годината, да сидя дали не съм пропуснал нещо огромно и т.н.

     

    Чакам...

    Поздрави!!!

  10. Рядко пишем, дано казваме нещо :)

     

    Няма да казвам какво ми е харесало в Moments of Passion-Fly With Me, а ще споделя само какво не е - барабаните не са на място, т.е. звученето им не е за тази песен, както и ритъма - хич не ми се връзват! Опитайте да ги смените с някакви перкусий само, или някакъв сет който има по-дълбоко звучене, не като тези, който звучат плитко като за джаз. Ритъма не е необходимо да е толкова бърз.... абе , всъщност аз бих използвал за това парче само каса , соло барабанче и чинели, фус...някак си не е необходим....

     

    Това което се опитвам да кажа, че сте събрали на едно място ягуар и костенурка, като ягуара представлява барабаните.

     

    @всички останали

    От мен толкова, едно не ми е ясно - защо, когато някой пусне едно добро парче само го хвалите колко е добро и не знам си какви още от сорта, а когато нещо има някакъв потенциал никой нищо не казва? Толкова ли ще е зле ако дадете критиката си?

     

    ПП за да не ме контрира някой защо аз не давам своята - защото има малко неща с потенциал, или поне аз не го виждам и в случая е по-добре да си замълча, а когато нещо е добро - няма смисъл да пиша каквото и да било.

    ППП (не ме караите да обяснявам какво точно имам предвид с ПП-то, няма да го направя ;) )

     

    Поздрави и дано не засегна някого!!!

  11. Аз понеже от доста време не съм се изказвал неподготвен реших сега да го направя точно в тази тема. Купи си свястен процесор, не тая играка, която за нищо не става, освен да си я биеш в главата и след някоя друга година си купи един лампов кабинет - проблема ти е решен. Ще си продадеш процесора и ще си купиш аналогови ефектчета от ония що се зоват "камионетки". Не че аз съм си продал процесора , или смятам да го продавам с цел да си купувам камиончета, но все пак е въпро на вкус и удобство - има хора, който ги кефят камиончетата, мен на времето ме кефеха рак-овете и си ги редях, доколкото можех, после свирих известно време с камиончета ( разбирай само овърдрайв (кубе ->овърдрайв->китара)) и накрая с процесорче. Та така - не разчитай някой да ти каже какво да си купиш а сам си избери, по мое време беше така, а твоето не е много по-различно от моето :punk_guitar:

     

    А за малко кинти ти препоръчвам да се свържеш с Nikifena и да го запиташ за санс амп-а. Не знам дало още го продава, но навремето, когато за сефте го пусна в едно магазинче си останах много доволен от звука, който излизаше от него и цената му беше някъде 150 кинта, а доколкото помня покет под-а е повече от тези пари и няма как да го контролираш т.е. трябва да си купиш контролер за него отделно, инъче си обречен да цъкаш с пръсти по процесорчето, което дори за домашно свирене е малко неудобно, по-скоро е за свирене по време на път.

     

     

    Поздрави!!!

     

     

    ПП не се впрягаите много в мислите на един псевдомузикант, като мен :)

  12. Концепцията ти не е никак лоша. Има много неща, които липсват и смятам да ги спомена, инъче ще е малко безсмислено да си губя времето в писане на празен пост :girl_cray2: Та, малко ми се губят като цяло ниските, не знам на какво се дължи, но и на моменти високите ми идват в малко повечко. Тази пълнещата китара можеш спокоино да я лишиш от масата ефекти, с които си я накичил, или поннр да ги намалиш. Няма да е зле да вмъкнеш и нещо на припева, като отделен инструмент, който да подсили единият от пиковите моменти в парчето. Засега толкова, като го оправиш още.

     

     

    Поздрави!!!

  13. Парчето е много готино, рядко ми се случва да изслушам нещо докраи, но в това определено имаше нещо, което не присъстваше в останалите, че и ме накара да пиша. Не е задължително да се свири от банда, просто ще е добре да има по студийно звучене, тогава нещата ще са....

    Да де и като гледам нищо съществено не съм казал, но е време да си поправя грешката. Има силно начало, което вероятно е причината да го изслушам докраи, вероятно и обръщането на ритъма на барабаните ме е грабнало, понеже това не е нещо, което се чува често. Малката фраза (Living your life for love, ако правилно съм го чул), която се изпява след 1:10 минута не ми звучи уверена, някак си много плахо. Може би ако има един малко по-добър микрофон от този за 5 лв. нещата ще имат далеч по-добър резултат и донякъде разбирам защо вокалите не ми звучат много наред. Инъче има много идей, има най-важното - ясен модел и завършек. Преди време някъде споменавах едни синусуиди за динамиката на парчетата и мисля, че тук я има, макар, че е с по- странна форма.

     

    Засега толкова мога да изложа по въпроса, надявам се , че като пуснеш следващият вариант на същата песен да имам много повече за казване.

  14. Нямам спомен дали съм писал някога в тази тема, а имам някакъв спомен, че е доста стара.

     

    Последно при мен нещата стоят така

     

     

    Aria Pro II -> Line 6 PODXT -> Garland Custom Amp 100w

     

    POD-a се връзва send/return

  15. ... а иначе вече ме хвана тока от трансформатора и то доста силно и вече проверявам по 3 пъти дали е включено, защото усещането не ми хареса...

    :thumbs_up:

    По весело е когато те тресе ток от лампова апаратура. От трансформатори (като тези в кубетата) някак си усещането е по-локално, докато от лампата цяло тяло тръпне :thumbs_up:

  16. Това, което е напоследния линк не е лошо, но ми липсва динамиката, като цяло ми се губи в много песни на български автори. Някак си всичко е равно и ако съм се напушил вероятно бих имал друг поглед над нещата.

  17. Нещо, което ми направи впечатление преди не много време е , че струните, като цяло имат влияние за бързото, а й не чак дотам свирене. По принцип свиря само с Дадарио (колкото и да са калпави на времето бяха добри и ми е останала носталгия от тогава). Реших да пробвам случайно някоя друга марка и си взех някви си там, без много да се замислям, въпреки че търсех Елексир.... По принцип използвам десетки и този път не изневерих на принципите си. Когато ги сложих на китарата всичко ОК, настройване и т.н., след което оставих летвата малко да "свикнат" струните с нея, след извесно време я взех да "разсвиря" струните и ми направи впечатление, че нещо не е в ред - не му обърнах внимание. На следващия ден пак хващам летвата и започвам да тровя душите на комшийте с моето бездарно свирене, в следствие на което неприяното усещане за нещо нередно се засили и ме накара да се замисля от какво е провокирано то. Започвам да свиря една идеика бавно, като постепенно я забързвам, за да стигне до нормалното й принципно темпо. Да, ама не!!! Стигам до едно положение на чисто свирене, след което започвам да мажа и да не излизат чисти тонове. Същата идейка я свиря с нормалната и бързина с Дадарио без проблем. Оказа се в крайна сметка, че това е провокирано от недостатъчната опънатост на струната и някак си една и съща струна, като дебелина от двата комплекта при настройването й в един и същ тон има различна опънатост, от там проблеми със свиренето и невъзможното постигане на търсената бързина.

    Едит:

    И за да не е хептен офтопик поста ми ще кажа, че въпросната постановка е алтернеит пикинг :girl_cray2:

  18. Отдавна не бях влизал в тоя форум, но в един момент ми стана интересно как се развиват нещаъа с Българската музика, което провукира и сегашния ми пост. От не знам колко страници писано намерих само 2 песнички, който да показват нещо различно(това пречупено през моята призма). И двете не са конкретно стилово ориентирани - едната беше нищо подобно на Chill Out , а другото е това тук.

     

    За пореден път ти се възхищавам на идейте!!! Цялата песничка е много приятна , особенно един момент някъде към 1:45 мин, където си вкарал някакви електронни звуци (то всичко е електронно , но имам предвид тези , който по-често се срещат в хаус музиката и подразделенията й). Не за пръв път си задавам въпроса - защо никой не коментира твойте творения? То не че има кой знае какво да се коментира , но все пак гледам си започнал да използваш доста по- различни "звуци", осбенно впечатление ми направи в таи композиция инзи звук, който наподобява опънат ластик, който в следстви на някаква сила , с която е взимодействал е издал определена звукова вълана - много приятно!!! И още нещо , конкретно към теб - защо продължаваш да пишеш във форум , в който отдавна няма нищо ново (освен за реклама де)!!!

     

     

    Айде със здраве!!!

  19. Отдавна не съм писал във форума, но понеже нямам работа в момента ще ти отговоря :surprise: Нямаш проблем със китарата. Проблема най-вероятно идва от начина ти на свирене. За една година да скъсаш само 4 пъти струна за мен си е постижение :surprise: Аз за година късам хм.... не знам може би 30 - 40 струни, вече и аз не знам. Няма концерт , на който да не съм скъсал струна, доста често ми се случваше по репетиций да късам, както й в къщи... не се плаши струните са евтини, спрямо другите неща. Едно нещо , като препоръка - купувай си по-добри струни , тея, който ползваш са таша* , според мен :rolleyes:

  20. (за да размишлявате и върху темата "Защо му е толкова гаден звука" освен върху темата "Тоя няма ли да спре да пуска записи преди да се е научил да свири" : Digitech Grunge директно от спикът сим. изхода му в Emu 0404 PCI -> Sonar7 и никаква обработка . Баса идва от BDI21 директно в звуковата карта отново и никаква обработка . Барабаните са редени/записани с миди клавиатура и озвучени с Addictive Drums + Linear EQ 64 + Liquid Collection VST . За мастер - играчките от сонара (Boost11 , пак Linear EQ 64 ) . Общо взето това е цялата работа ) .

     

     

    Дилянски, мисля, че това по-горе,особенно някой фрази въобще не трябва да го има. Особенно "Тоя няма ли да спре да пуска записи преди да се е научил да свири" мисля, че всеки, който ти чуе кавърчето ще остане с точно обратното мнение ;) Евала... тва май го бях чувал и преди, но нещо вече ми се мъти главата. Не, че съм чувал оригинала, или ако съм го чувал то е било веднъж дваж, ама това, което си направил много ме кефи :) Накарай някой да го изпее т'ва парче :)

  21. За мен идеята е добра, но не става дума за начинаещ ли си или не, както беше споменато по-горе. Става дума в раздел китара да няма една камара малоумни теми, при вида на който вече ми се драйфа. Все си мисля, че като вляза в тоя раздел ще видя нещо интересно - обяснение за ламповите ампове, начини за по-добра работа с тях и т.н., но уви само келяви теми(за мин) и отвреме на време за окрашение на *айното една маргаритка забита в него. Е, да , ама не ми харесва вида като цяло, предполагам и на много от вас. Като има едно такова малко разделче "дилеми" примерно ще могат да си питат наволя и всеки да влиза там когато си иска и да си излага въпросителните. Който иска да помогне- ще пише там, който не - няма да пише, но поне като знам , че ако вляза там има верояност да ми се срине деня - няма да го правя, а не както е в момента - влизам (по навик) и гледам "Китара 1 или китара 2" дескрипция "коя е по-добра". Еми при положение, че и двете са за по 450 - 500 лв. к'во да се очаква - под средното ниво. В крайна сметка има един сайт Хармони Централ където има описание на 2-та инструмента и впечатления от юзърите на тези инструменти, ако не може човек да съпостави 2 неща и да избере едното къде отива?

     

     

    бла бла бла.... и т.н.

     

     

    Ако някой е решил да ме наплювне за изказването ми - нека го направи на ЛС, че рядко влизам в този раздел.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.