Jump to content
Българският форум за музиканти

fiorelli

новаци
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от fiorelli

  1. Пръстите имат различна сила,както и тоновете,които изсвирваме,така че не редувай.По скоро слушай фразите които свириш,а и някои тонове понякога са легато други пък се изсвирват като ударът вурху тънка стуна се пренася с естественото движение на пръста към следващата по дебела струна и пръстовката се "обръшща".Няма значение. Важното е да е вярно и ритмично.

    Правилата ги остави на клаасиците! :)

  2. Аз си направих Фретлес от един орфей. Махнах му праговете и точките и запълних дупките с авто кит.След като изсъхна "свалих"излишното с различни видовр шкурки. Босле минах с тъмен байц.Това беше преди 15 тина години.Още е здрав и читав и не е мръднал.

  3. Е и аз да споделя. :thumbs_up:

    По едно време си бях създал вредния навик да "чуквам" по адаптора когато не свиря.Много често на 2-ро и 4-то време (със соло барабанчето).

    Внимавайте да не го придобиете че много трудно се маха! :)

    Успех!

  4. Хайде и аз да кажа. От години свиря в компа. Само да те посъветвам;Ако решиш да ползвш и някаква записваща програма не забравяй да и изключиш мониторинга и зщото обикновенните карти имат доста закъснение(латенция) и тогава ще си чуваш звука и закъснението му. Успех :icon_shithappens:

  5. Пичове, не си варете струните! Можете да ги почистите по следния начин;

    1.Сваляте ги и ги навивате на не много стегнати кръгчета.

    2.Поставяте ги в херметически затваряща се кутия(вече има пластмасови на пазара).

    3.Заливате ги с най-силният възможен чист спирт 97,98,99, градуса и затваряте капака на кутията.

    4.Мине-не мине време рзаклащате кутията.:angry:

    5.След около 24 часа имате чисто нови струни.(ако не сте изчакали твърде много време преди да се сетите да ги почистите:angry: )

    6.Връщате спирта обрато в бутилката за да е готов (не за пиене :) ) за новото почистване,примерно след месец или по-малко(зависи от интензитета на свирене).

    Успех и наздраве ама не със спирта! :D:D

    Аз така процедирам от доста години и съм доволен.

    Може да си купите и една джажа на GHS. "Fast Fred " май се кзаваше но тя сама по себеси не помага.Трябва да се нанася върху чисти струни,тоест Преди свирене.По-скоро служи за да поддържа по-дълго време струните чисти.

  6. Добър басист е този,който може да поеме отговорност да изсвири основноят тон на хармонията когато трябва и дори въпреки звездите в групата :angry::):D:D:D.

     

    Това се отнася до известна степен и за Барабаниста. Както знаем най-безотговорната и лесно криещата се част от една група са китаристите! |:angry::D:D:D:D

     

    За певците няма да говоря. А и да кажа нещо няма да го чуят! :D:D:D:D Много са високо! Колкото до пианистите................... да не стреляме по тях! Tе могат от време на време да свършат някое добро дело само да не свирят с лявата ръка в октави че мамата.................................... :D:D:D:D:D:D

  7. Каквото и да свириш най-добре си вземи нещо Фендерско.Mоже и да ти се стори малко тояга грифът в началото но с времето ще се убедиш че е за добре.

    Успех!

  8. За грифа си прав. Наистина и на мен ми беше много удобен.За адапторите какво да кажа...........това беше преди 10-тина години от тогава ..кой знае може да са оправили бъга. :greenangel:

    аз само исках да помогна но това,което не споменах беше следното: Много готин звук .........но в банда не успях да му намеря мястото все не звучеше.Каквото и да съм правил.

    В края на краищата си взех Фендер и от тогава...............нямам проблеми. Където и да отида както и да са ми стуните......пускам се линейно и заспива.

    А що се отнася до 50-те лева,не са много когато си купуваш нещо ,което ще имаш много дълго време.

    за сведение Уошбърна го купих за 1000 лева а го продадох за 600.

  9. Не че имам нещо против тясната мензура но ми се струва че този бас е с такава,а като ще почваш да се учиш по-добре започни със нещо по-стандартно.

    Защо не погледнеш как са цените на Скуеър?

    Също така прди време имах Уошбърн и освен че беше с тясна мензура адаптерите му не бяха читави. При по-силна атака започваха да кривят,така че -помисли!

    Моят беше такъв http://images.google.bg/imgres?imgurl=http...l%3Dbg%26sa%3DG

    само че петица.

    Много се разочаровах от него!

  10. Абе имам голям проблем - по слух мога да си извадя неща за китара и по слух мога да ги сравнявам дали всичко е ок, но не мога да правя същото с бас партиите. Чувам баса, но просто не мога да го диференцирам и да го сравня с моя бас... Абе и въобще как вадите по слух - аз слушам хващам китарата и каквото сабя покаже... Накрая отивам в нета вадя таб и ааааа така било :P

     

    Пробвай да махнеш излишните низки честоти. Те звучат готино но понякога пречат. :P

  11. Имам 1 МП3-ка, която по скоро е техно ама почва с една много яка мелодия за китара.. И се чудя дали има някаква програма която може да ми каже какви са нотите...Не знам дали точно така се казва "транскрипция"...

    Пробвай с Audio to Midi

  12. Няма как да е евтино и да е една м.с. но от свой опит ще ти кажа че и 7м.с. не се усещат. Дано това поразшири спектъра на търсенето ти!

    Един приятел има USB audio/midi на стеинберг и е много доволен от нея само че цената..........е кофти .

    изобщо аудио интерфеис за да е бърз трябва да е или USB 2 ili FireWire а те са по-скъпите.

    Виж все пак в саита http://m-audio.com/index.php?do=products.l...obileinterfaces

    Uspeh :cheers:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.