Jump to content
Българският форум за музиканти

Danihell

Members
  • Мнения

    168
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Danihell

  1. Питай търсачката, тя знае най-добре. А и зависи до каква степен искаш да се занимаваш и колко пари ти се дават. Освен това само с инструмент няма да станат нещата има още необходим гиър, който трябва да си набавиш, като усилвател, говорител, кабели. Много глупости са:) Поздрави!

  2. Аз не мога много да разбера какъв точно звук търсиш от обяснението:). Аз смених моя П адаптер с такъв на ЕМГ и съм много доволен. Има пънчи звук и никакъв шум. Може да погледнеш и на Сиймор Дънкан, не са скъпи и ги има и тук. Поздрави!

  3. Моят даскал ми беше разказвал, навремето, как на някаква сватба "оркестърът" представлявал трима басисти и всички много им се били изкефили. Така че, може би начинанието няма да е от интерес само за бейс плейъри, затова предлагам да минем мейнстрийм и да заформим нещо, в иначе ъндърграунд настроените, български клубове:thumbup:.

  4. Според мен не е нужно да са ниско струните за да постигнеш плякането. Моите са доста височки,а пак си плякам. Повече високи, изрязани среди и по-голяма атака, това е. мен ме кефи, стига да не се прекалява и да плякаш на всички песни, които свириш. Една поправка, освен басисти, на плякането се кефят и барабанисти. Ама ние по принцип си се кефим един на друг де:metalist:

  5. За малко кинти може да се вземе и Olp. Те са на Ърни Бол, така че това е най-мюзикменската китара от мюзикменскоподобните. Леле, това не мога да си го прочета. Обаче, басът е много удобен и изкарва приличен звук. Има го в България, може да пробваш. http://www.olpguitars.com/

  6. Доста вероятна причина за проблема е промяна на напрежението в мрежата. Като започне пак може да измериш с един мултимер в контакта, като го няма пак и да сравниш, за да разбереш дали е от това.

  7. Всъщност, тези струни, които похвали колегата са с по-голяма издръжливост и се налага да се сменят по-рядко, прав ли съм? Има и доста други добри марки, не всички от мастърите свирят с иликсир или ди ар, просто трябва да се сменят по-често. Аз не съм пробвал покритите струни, мисля да взема едни иликсир, да видим как ще ми се отрази:)

  8. Аз се кефя да има повече високи честоти и да попляква. Намалям средите и леко ниските, понеже обикновено всички се оплакват, че има много ниски. Иначе, зависи от музиката, която правиш, за някой парчета набримчвам ниски и изрязвам другото или ниски и среди за по-винтидж звук:)

  9. Хаха, ама това вече не е неподдържан инструмент. Аз съм сигурен, че по китарата на Стиви Рей няма нито едно петънце преди да почне да свири. Примерите, които си дал не са на мърляви инструменти, а на съвсем друг стайлинг. Бяхме писали една тема за винтиджа на времето, може да погледнеш нея. Не трябва да бъркаме двете неща. Поздрави!

  10. Абсолютно съм несъгласен с вхцс. Разбира се, че ще се кефя на визията. Това е много важно нещо, за съжаление доста подценявано, както става ясно и от мненията в тази тема. Музиката е и за гледане, ако не беше така нямаше да има видеоклипове за един милион долара (ready or not на fugees); има и други примери. Нямаше да има такава индустрия свързана с гледането на музика, нямаше да има Mtv. Не съм съгласен с теб, че в чалагата има яка визия, споерд мен доста безвкусно са направени повечето неща, особено по-старите. Мога да дам и примери с много тукашни групи, които свирят много готино, но като изглеждат по цитирания от няколко човека, изказан от мен пример за неугледен вид на музикант; не искам да обиждам никого, но просто нека да помолят някой да ги щракне някой път и да се погледнат отстрани. Относно темата, при мен като пробвам с плюнка и не мога да полирам добре китарата. Много зависи и от материята, която ползваме за полиране. Моля, някой ако е направил откритие с какво става най-добре, да сподели. Знам, че има специални кърпи, но са скъпи, а и предполагам, че може да се намери същата материя по-евтино, стига да знаем каква е. Колкото до лепенките, няма смисъл от 20 долара мисля. Има и фолио за стъкло и мебели, което също може да изрежеш и после остатъцуте се махат без проблем. Има и стикери със всякаква форма и размери. Поздрави!

  11. Не се притеснявай за струните, ще се научиш. Когато аз си слагах за пръв път нова струна, така я завих, че я разтегнах и и разказах играта. За нищо не ставаше после. Та на другия ден пратих баща ми в магазина, от който беше купена. Той тогава имаше много брутален вид, беше с коса на гребен и супер псай брада. Смениха му я без проблем, само Е струната:D Моят съвет е да хванеш някой познат музикант или на твой познат, познат музикант и да ти я смени. За жака, всеки, който се е занимавал малко с прости схемички или е държал поялник, може да ти помогне. Успех!

  12. Въобще не са глупости. Много е важно инструмента да изглежда добре, чист и поддържан:) Все едно да излезе някакъв убитак с дълга и мазна коса, облечен в черно, вече посивяло, е каквито и неща да ми свири, само ще му се изсмея. Не може да излезеш пред хора с някакъв инструмент на мазни петна целия, или прашасъл. Тук вече се отклонявам в темата за лайв, затова спирам:thumbup:

  13. Нямам проблеми с препарата за стъкло, никакви. Относно почистването на струни, пробвал със спирт на тампон преди, но много ги втвърдява. Препарат за струни не е проблем според мен, десетина лева е, а на мене ми отива за година и половина:)

  14. Такава си и взех, Creative Live! 5.1. 25 кинта и съм много доволен от нея. Точно каквото търсех, гледам наистина има доста възможности и за запис. Изтеглих си Audio HQ към нея, доста може да се разбъзиква:thumbs_up: Версията ми е 1.10.22, искам да попитам някой дали има смисъл от по-нова и въобще дали ще е съвместима. Много се кефя, че има и доста миди възможности, За тези кинти, моя комп и моето озвучаване, мился че е пърфект! Поздрави и мерси за съветите!

  15. Аз винаги съм си чистел басовете с препарат за прозорци. Много е подходящ за гланциран лак. След това полирам със суха кърпа. Това за тялото, грифа и металните части. Нямам оплаквания, правя го преди свирене всеки път, когато не ме мързи. Чатите се почистват идеално от мазни метна и е доста по-комфортно за свирене. Държи определено време, така че може и само с кърпа да се полира, в случай, че не е много замърсен. Няма никаква опасност да навреди нещо. За фингърборд използвах пронто преди, това с пчелен восък което е. Чисти и озвежава гръфа, придава му допълнителна мекота. С фаст фрет, обаче, гриът се почиства по-добре и чувството при свирене после е по-добро. Само че не става както си пише на него, просто да нанесеш по струните и грифа. За крига, първо напоявам някаква хартиена кърпичка, за предпочитане е да не остава влакна и после минавам с нея под струните. Много съм доволен. За струните си използвам също това, имам и на Дънлоп, позлвал съм и Д'Андреа и Пикато и още някакво, което не се сещам. От всички съм доволен, разликата е единствено колко овлажняват струните. Някои хора предпочитат с повече глайд, на други им е неестесвено. Когато сменям струни, махам струнника, ключовете и ги чистя с някакъв препарат за хром. Пробвал съм и с най-обикновен домакински от 1.50лв. и с такъв от 20 лева, антикорозионен. Не виждам голяма разлика. Хрома се излъсква доста добре и после е нужно само да се премахва праха от него, а мазните петна от ключовете, отново с препарата за стъкло. От време на време махам адаптерите за да изсмуча праха и между тях. Това е моята система, не излиза скъпо. Бих желал да пробвам и оригинална пълна козметика за инструмент, педполагам е доста по-добре, досега само от финансова гледна точка не съм го правил. Поздрави!

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.