Jump to content
Българският форум за музиканти

bassguitar1

Members
  • Мнения

    54
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от bassguitar1

  1. Използваме пауър миксер на Беригнгер. Колоната е хенд мейд, не сме я правили ние, дадоха ни я, говорителя е 12 инчов Хай - Фай. Не сме я връзвали като две, не съм се изразил правилно, просто увеличихме повече та да се доближим повече до звука на 2 колони. Действието - Хасково.

  2. По стечение на обстоятелствата, днес с групата се наложи да свирим с една колона, вместо две. Принципно китаристите са си с кубета, а баса и вокала са в един пауър миксер и две колони. Но явно като се опитахме да използваме едната колона като две, нещо я претоварихме. Та като спряхме от колоната се чуваше слаб, един такъв "пърдящ" звук. Стана ни ясно, че е "отишла" - каквото и да значи това. Та искам да попитам, ако все пак сте разбрали какво имам предвид, за нашата колонка има ли надежда, ако я занесем да майстор, защото въобще не знам дали има в моя град такъв, или ще трябва нова колона ?

  3. Ами не сме решили 100%, затова и пуснах темата :cheers: Иначе не успях да видя цени на тази фирма, иначе имат подходящ модел. Иначе мощността мисля че е достатъчна, за сега сме общо с 250 вата на двата канала и е добре. Можеш ли да ми кажеш къде да видя цените.

     

    Едит: Намерих цена, явно са хубави стъпалата, но засега не са ни по възможностите :)

  4. Дам, питах в този магазин гарантират че е 1:1 с Биемата, само името е друго. Иначе от едно друго място ще го взема още малко по-евтино пък и е в моя град и ще го пробвам и няма да се занимавам с доставки :rolleyes:

  5. Ам май някъде бях чел, че са точни копия на Биемите, ама с различно име :rolleyes: Иначе от биемите w220 е с същите характеристики, но къде се продават? Дам тва е същото като Биема, сега гледам и честотни характеристики и всичко им е еднакво :rolleyes:

  6. Наскоро имаше подобна тема, но не се стигна до коментиране на усилватели, а само на миксери и затова реших да направя нова. Значи цел на използването е като крайно стъпало след пулта. Мощността около 2по200 вата ще е достатъчно. Значи като се рових в интернет попаднах на това - http://www.ljclub.net/profi-audio/amps/Pip...A%20300/amp.htm цената е добра и мощността е добре. Само, че нямам много инфо за тази марка, бихте ли ми казали нещо повече и ще ни свърши ли работа за целите които споменах? Други предложение също за добре дошли.

     

    Поздрави

  7. Блогодаря Ви много. За говорителя си го знам. Иначе ще им кажа да ми дадат тогава електролитен кондензатор 2200uF(дано да имат), но ще взема и 220 за да видя с кой ме радва повече звука... Иначе ако съм разбрал правилно за потенциометъра, ще запоя кондензатора между първото и второто краче: на това викам аз първо и второ- http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2047/17...d6UTxiQjrNx.GIF И потенциометъра за гейн ще го оставя...

     

    Поздрави :thumbs_up:

  8. Значи утре си нямам работа и смятам да спретна това - http://runoffgroove.com/ruby.html Само имам въпроси за мода за бас... Значи като начало пише да се замени кондензатора .047uF след транзситора, а той там е 47нанофарада и май не са същите(ама не съм добър с превръщанията, сигурно бъркам...) Но не ми е тук въпроса. Той се отнася за втория мод или по точно слагането на кондензатор 220пико фарада между from lug 3 to lug 2 незнам какво е луг, ама като има цифра разбрах че става дума за 2-ро и 3-то краче на лм386-то. Тука не съм много сигурен, но мисля че трябва да стане така че, едното краче на кондензатора трябва да отиде към 3-тото краче на лм386 и те двете към общата маса... А другото краче на кондензатора към второто на лм386-то и те вече към потенциометъра. За 3-тия мод дето е премахването на потенциометъра, мисля че ми е ясно само дето незнам що е fixed resistor ама трябва да си е обикновен резистор 2к2. Ще съм благодарен, ако някой ми каже дали това което мисля е правилно :thumbs_up::):ok:

     

    Поздрави

  9. Колега добре звучи схемата, преди известно време я направих. Но искам да попитам нещо, че и аз не съм много наясно(как я направим преди и аз незнам, предимно с божията помощ...) Така и аз съм като тебе с едни Хи-Фи усилвател и колона. И ме интересува тъи като говорителя ми и той е Хи-Фи възможно ли е по някакъв начин да се направи спиикър симулатор, било то отделно и после да се свъже към тази схема или направо да се вмъкне в нея, не съм много наясно как става. Но ще съм много благодарен, ако някой ме просветли. Предполагам има значение става дума за бас китара.

     

    Поздрави на всички и за пореден път се убеждавам, че хората тук имат желанието да помогат на незнаещите... :D;) ;) :offtopic-001:

  10. Ам мултицет тука имам един ама нямам си и на идея как се работи с него(той не е и мой де...) :) Ето снимка ако може да ми кажеш в кое от 3-изхода трябва да включа минуста и плюса(черното и червеното кабелче) и после на кое от всичките(DCV, ACV...) трябва да избера и каква стойност за да проверя говорителя. Тенкс много, а иначе то като няма кой да го оправи, и да са евтини елементите и да не са все същото...

    5612.jpg

  11. Ок ще пробвам така, само че и мен ме съмнява че нещо друго е изгоряло по платката, защото като го пуснах като бяха още болчетата вътре се чу някакъв звук и замириса на изгоряло ;) А сега като махнах болчетата се чуваше баса ама много слабо и затова правих това с говорителя. Странното е че при едно от пусканията като нямаше болчета, си беше добре всичко и като взех да го монтирам към кутията на кубето стана така...

  12. Ами значи от пусто любопистства реших да си отворя кубето(Dave Larios 20W) за да видя там където е платката. Обаче развъртах с един нож поради липсата на отверка и после по-трудно се завърта с него и оставих болчетата вътре при платката да не ги загубя ;) И след няколко дена пуснах кубето и се чуваше много шум и някакво пръщене(и след това и още няколко пъти пусках) и чак тогава се сетих че има болчета вътре и така отпоих кабелчетата от говорителя иначе не излизаше там където е платката и го извадих. И така махнах всички болчета, ама шума не спираше и реших да разменя кабелчетата на говорителя да не съм объркал плюса и минуса, ама пак същото и пак ги разпоих и ми писаха по скайпа и го оставих включено с разпоени жички изведнъж чух един шум и отидох до кубето и видях че ето тази част светеше - http://a.imagehost.org/view/0131/P1000773 http://a.imagehost.org/view/0899/P1000774 и докато го спра изгасна и сега не иска да се включи :metalist: Какво може да е станало?

  13. Да не отварям нова тема да Ви попитам нещо. Въпроса е от човек който е напълно начинаещ и това ще си проличи... Значи въпроса ми е има ли някой една и съща схема, ама да не много сложна, а пък и да е няма проблем. Та така да е изобразена по двата начина както схема т.е както първата и втората от първия пост и като последната като от последния пост която е като снимка и е дадено кое къде да се запои... Мисълта в цялото нещо е че не разбирам много от схемите а като е дадено като снимка е къде къде по лесно(може би само така си мисля...) И така ако видя схемата и версията като снимка, може би ще разбера за какво става дума в схемите(надявам се). Търсих в гугъл ама има само като схеми, та така ако някой ми помогне ще му бъда безкрайно благодарен :):thx:

     

    П.п Надявам се че разбрахте какво имам предвид :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.