Jump to content
Българският форум за музиканти

Lorimar

Members
  • Мнения

    306
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    6

Мнения публикувано от Lorimar

  1. Привет! Отдавна не съм писал във форума, когато излезе ПА4х много ми хареса един стил Spaghetti Western доста търсих конвертирани стилове и все не намирах, но в един момент ги открих конвертирани за ПА3х! 12 банки Favorite и 3 банки User естествено въпросният стил който открих в банка Favorite2 мина през още едно конвертиране за ПА2х получи се добре, но трябва още малко да го обработя и ще стане супер! Звучи много добре подходящ е за главната тема от Добрият, лошият и злият, естествено Енио Мориконе! Поздрави :)

  2. Здравей! ПА 300 НЯМА Vocal Remover тази функция я имат ПА 600, ПА 900, ПА3х от тази серия! Това е най-ниският клас,  Китайска пластмасарка , моят съвет - събери повече пари, ако трябва изчакай, но си вземи Х серия няма да съжаляваш, дори и да е ПА2х!   ;):)

  3. Здравей отново! ПА 50-то отдавна е продаден,  февруари 2016, ... Не е правилно да се слагат под един знаменател ПА 1000 , 900 ,700,600,300.. аз ги слагам под един знаменател - пробвал сам ПА 900 много е зле, ПА 700 също, ПА 600 и ПА 300 не, но съдейки по 900 пределно ми е ясно какво ще усетя и чуя! За мен разлика в клавиатурите на ПА700 и ПА1000 НЯМА! Колегите които ползуват тези модели да не се обиждат - въпрос на лично предпочитание и усещане, а който е пипнал Х-серията за друго не ще и да чуе! :);):rolleyes:

    • Like 1
  4. ish_korg - Днес просвирих въпросния ПА 1000, около час! Първо за клавиатурата - в сравнение с тази на Х серията просто няма НИЩО общо, дали е с тежести или не аз поне не ги усещам доста мека и лека е като на 600, 900, 700 /за уточнение клавишите на Х серията са по-дълги с по 1см/! Като саунд е добре, все пак е клавир от последно поколение, вградените колони изкарват хубав звук! Специално аз не бих заменил моят ПА2х Про с ПА 1000, а само с ПА3х или ПА4х 76 клавиша! По въпроса за сета - като се зарежда целият този, който е в клавира се изтрива, така че направи си бекъп на клавира и го запази на компютъра! Това е предният ми клавир ПА 50/ на дисплея не е махнато защитното фолио затова е така/! Поздрави :);)  

    Снимка0165.jpg

    • Like 1
  5. На 2.12.2018 г. at 20:59, lsh_korg написа:

    Здравейте колеги ,

    Първо бих искал да се похваля с чисто новия си клавир КОРГ ПА 1000 :) . Купих го преди 2 седмици от Икономов в София.

    Все още го разучавам и не съм му се нарадвал.Страхотен инструмент , поне за любител като мен , много як саунд и много силни колони...поне два пъти по силни

    от предния ми ПА 50 СД. Пробвах клавиатурите на всички клавири на корг които бяха изложени в магазина...значи между ПА 700 и ПА 1000 разликата е много голяма...

    всички копчета и като цяло изработката  на ПА 1000 е много по-качествена от ПА 700 и двата са пластмасови но ПА 700 все едно е направен от разтопени бъркалки за кафе :)

    Голяма е разликата също и в клавиатурите на ПА 1000 е с тежести , които се усещат и самата клавиатура реагира доста по -адекватно на пръстите от тази на ПА 700.Какво да кажа за Па 4 х ...той е върха на сладоледа , но не мога да си го позволя за съжаление.Клавиатурата му си личи , че е много здрава и надеждна но на мен ми се струва малко по-тежка , по- натегната...но сигурно се свиква.На ПА 1000, поне на мен ми харесва...мекичка приятна за свирене.Имат една бройка на КОРГ ПА 3х ЛЕ , впечатлен съм от клавиатурата на този модел...най- хубавата от всички горе споменати...казват ,че била като на ПА 800 , но не съм го пипал...само ,че му искат 3700 лв , което е много за толкова стар модел.

    Дадоха ми го зареден със сета на Музикален Център Икономов , който ми харесва за сега има доста неща...но мисля да си купя сръбски сет защото свиря доста балканска музика , обаче не съм наясно все още как се зарежда нов сет.На ПА 50 беше лесно от СД картата зареждах всички папки STYLE , PERFOMANCE и PROGRAM без GLOBAL.

    Бих бил много благодарен на някой колега ако ми обясни как стои този въпрос...като си купя сръбски сет и го заредя ще загубя ли този който имам сега който е направо зареден  в LOCAL и в  USER...Не съм го разучил още :) освен ПА 50 друг не съм имал.

    Благодаря предварително , весело посрещане на празниците!

    Привет! Много добри отзиви даваш за ПА 1000 може би трябва да се пробва... вече има магазин на Икономов и във Варна ще отида да го тествам на място имаше го изложен като демонстративен клавир, видях и ПА 700, но той е слаба работа пробвал съм го! Моето лично мнение е за Х серията там всичко е пипнато здраво и надеждно! Предния ми клавир беше ПА 50 сега съм с ПА2х Про и той вече остаря, но като изработка и саунд все още много го бива/уточнявам заредил съм доста стилове от ПА 900, ПА3х, ПА3х Музикант, от ПА 600 само Bailando Dancе естествено след конвертиране/ Поздрави! :)

    Снимка0191.jpg

  6. Определено ПА3х, нищо че е по-стар, Х серията няма нищо общо с другите модели, тъй като е направена по-надеждно, особено саунд картата е различна! ПА4х също е за препоръчване, но според мен по-здрави са предните модели ПА2х, ПА3х! ;)

  7. Привет, имам едно питане къде е точно разликата между GM и GM2 известно ми е, че GM2 позволява 256 саунда и 9 дръм кита, интересува ме при просвирване има ли разлика нека някой да сподели един GM2 файл! Мерси предварително  :cheers2:  :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.