Jump to content
Българският форум за музиканти

Александър Стратев

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Александър Стратев

  1. Моля ти се, прочети го, че да не се излагаш втори път :rockon:

     

    Пич, ако си мислиш че по някакъв начин се чувствам изложен или нещо дълбоко се лъжеш :D

    Напълно през к*ра ми е дали е "преходник" или "трансформатор" :P

    Не ми влиза в работата - не правя разлика между термините..

  2. Ами, за да си включиш баса към PC-то ти трябва един трансформатор - от голям жак към малък.

    Въпросната приставка струва левче. Такава можеш да си намериш в магазини за PC техника и кабели :girl_cray2:

    Включваш кабела в баса, слагаш му трансформатора в другия край на кабела и вече го включваш към жака за микрофон в PC-то. Готово :)

     

    От тук на сетне отваряш Google (примерно) и си намираш AP Tuner 3. Програмката е безплатка и настройва горе долу всичко, включително и бас :)

     

    Поздрави,

    Александър!

  3. Предполагам, че разбрах :)

    С малката забележкаа, че са си нямали думичка за бира специално и са използвали "fermentum", но да не навлизаме в излишни подробности :P

    Еми ще се постарая да се домъкна и аз.. най малкото Красна Поляна ми е доста близко :)

    Евентуално ще си домъкна и Фендъра, да види свирене :P

  4. Ох, чувствам се страшно изкушен да намина и аз да се запозная с всички ви :greenangel:

    Проблема ми е, че може би само ще преча защото съм прекалено начинаещ :huh: Но пък хубавото е, че ще мога да се назяпам на пинизи :)

    Другия и вече основен проблем е, че на 19ти ще имам изпит по латински, а за съжаление нищо не знам.. а умрял език не се учи за два, три дни (макар че много ми се иска да стане така..)

     

    Ще помисля, пък надявам се да сколася :) Иначе - поздравления, страхотно начинание!

  5. Това е малко загубена кауза, защото всеки си има стил и предпочитание.. и не мисля, че ще има повече от двама колеги, дето ще ти дадат еднакъв отговор.. :punk_guitar: Най удачно е да се пробва на място.. обиколете няколко магазина, пича да види, кое му звучи хубаво и което му е удобно в рамките на парички, които може да даде - и готово :greenangel:

     

    Друг вариант е да си купи нещо по хубаво втора ръка :) Има наистина хубави предложения из форума, просто трябва да следи малко по често :)

     

    И накрая, лично мнение - тъй като съм фенче на Fender-ските продукти, а за тези парички няма начин да си намери такъв.. бих ви препоръчал да пробвате и Squier басовете :)

    Аз съм ги разглеждал, на мен лично ми харесаха.

  6. Не, не е нужно да започне да се учи на акустичен бас.. то даже е и по скоро невъзможно :D

    Те са нещо екстравагантно..

     

    Моят личен съвет е да си хареса някой нисък клас (сиреч евтин) на Stagg например.. или по добре да следи малко форума и да си закупи нещо по старичко, но пък качествено :) Едно басово кубенце и е готов :)

     

    Успех в начинанието :)

  7. Хора, съжалявам че леко се отклонявам от темата :punk_guitar: но исках да попитам колко пари струват тези басове в xxxx?

     

    Че нямам скоро време път натам, а ми е интересно Precision и Jazz Bass кви парички са :music336:

    Ако някой скоро време се е интересувал или просто си е купил подобно нещо - моля кажете ;)

    Мерси предварително!

  8. БлагоДаря за отзивите :thumbs_up:

     

    И аз май се спрях на идеята, да си взема нов бас просто.. :thumbs_up: Стария няма да го мъча, просто му е дошло времето да си умре на спокойствие :thumbs_up:

    За семи-акустичните басове обаче не знам.. в смисъл на мен наистина ми е голяма краста да имам такъв инструмент :) Макар че всички от вас се изказаха негативно.. 100% ще поразгледам какво се предлага в магазините из София.. Най малкото искам със собствени уши да чуя звука, дето го вадят.. :)

  9. 1. Тя китарата и сега вади някакъв звук.. но е много измъчен и гаден.. мен май просто ми е гадно, че ми я подариха и аз ще я зарежа толкова грубо да изгнива в някой ъгъл вкъщи.. ама като се замисля старият й собственик как се е държал с нея.. май не трябва да ми пука особенно много..

     

    2. Може ли да ми дадеш малко информация за китарата.. какво точно представлява.. може би някоя снимка :) Колко парички и от къде си я взел? Доволен ли си като цяло.. такива неща :)

     

    БлагоДаря предварително!

  10. Здравейте на всички!

     

    Искам да ви попитам няколко въпроса.. Прези известно време започнах да свиря на китара, но в последствие реших, че не това е моето призвание.. и искам да свиря на бас :D

    Един познат ми подари една стара и доста изстрадала бас китара.. Кремона или Орфей (не мога да преценя..)

    Проблемът е, че за да я вкарам в правия път трябва да хвърля доста парички по нея.. струните й се разплитат.. адаптера е ръждясал.. втория адаптер просто го няма и зее една дупка.. амп-овете нещо не работят, а единия направо е откъртен..

    Може би малко козметични освежавания като една боя също няма да се отрази зле..

    Въпросът ми е - дали да се занимавам с това.. или просто да си купя нова бас китара? И без това скоро време имам РД, така че и спонсори ще се намерят :punk_guitar:

     

    Вторият ми въпрос е.. Някой от вас, който има наблюдения или притежава акустичен бас.. може ли да сподели какво е усещането?

    Страшно голям фен съм на unplugged сериите от MTV, и акустичния бас определено ми е страст. Поразгледах няколко темички във форума и макар да бяха доста старички горе долу схванах идеята, че няма много избор в БГ за подобни инструменти..

     

    Въпросът ми е дали звука, който вадят на чиста акустика е достатъчно силен и плътен, защото на мен предимно за акустични изпълнения ще ми трябва.. :) Като ходим по разни купони с колегите няма само те да свирят по кухарките, а аз да лапам мухите я! :hysterical:

    И горе долу към какви цени да се ориентирам за едно такова нещо..

     

    БлагоДаря предварително!

    Поздрави,

     

    Александър :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.