Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаещ

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Начинаещ

  1. M-AUDIO STUDIOPRO 3

    Здравейте, предложиха ми много добра оферта за M-AUDIO STUDIOPRO 3 активни монитори, та бих желал да ми дадете съвет евентуално мнение, за тях цената която ми предлагат е 180 лв (нови), личноо на мен ми се вижда много добра предвид характеристиките им. Моля за вашето мнение

    :(

  2. аудишъна има повече ефекти (старите са изпипани) по добре се справя със смесването от едита, няма да ти натовари повече машината от кул едита, чесно казано аз съм с 800mhz и 256RAM и чесно казано аудишъна ми върви мноо по добре от къл едита, пък ефектите ги едитва мноо по бързо от преди

    :unsure:

  3. :hello: Първо да ви кажа, ЗА МНОО ГОДИНИ!!!! и всичко най добро на всички...

    абе има си и минуси програмата......мене примерно мноо ме драсни момента със скролването на менуто със семплите когато пипнеш нещо по плейлистата или патерна и са размества което мене лично ми пречи....иначе е добра от към VST има доста нововъведения, ефектите са повече....общо взето е мноо добра, харесва ми повече от 5цата примерно като изклчючим бига дет ви каах.....абе 4.5 по 6то балната <_<

    стаа

  4. аз си купих/ поръчах една книжка която ми е много полезна

    ----------------------------------------------------------------------------------

    70583z.jpg

    Тонрежисура и виртуални студийни технологии

    от автор:Адриан Георгиев

    Настоящият учебник съдържа описания на основните устройства и дейности, свързани със студийния звукозапис. Той може да бъде разглеждан и използван като ръководство за изграждане и оборудване на домашно студио, но основният акцент е насочен към запознаването на начинаещия потребител (и не толкова начинаещ) със студийните техники за запис и обработка на звук. Напоследък, особено след бурното развитие и поевтиняване на компютърната техника, стана възможно изграждането на самостоятелна (домашна) цифрова музикална работна станция, а това само по себе си вече е голямо предизвикателство. Основните трудности тук са свързани с факта, че тази работна станция, или т.нар. студио, е виртуален еквивалент на голямо звукозаписно студио, и ние трябва да познаваме възможностите му, а също така да знаем какво искаме да направим.

     

    Учебникът е предназначен главно и преди всичко за студентите от музикалните специалности в страната, които изучават съобразно своя учебен план дисциплината “Тонрежисура”. Той може да се използва и от всички музиканти и любители, които искат да се запознаят с проблемите на виртуалните студийни технологии и на тази основа да изградят собствено студио за звукозапис.

     

    ето ти линка : щракни тука

    аз лично съм адски доволен препоръчвам я на всеки, ако сте от София купете си я от книжарницата, ако не сте поръчайте я по нета излиза ви общо 10лв. (адски малко за това златно издание)

    ииии.....ти я носят на вратата :)

    препоръчвам я на всеки :)

  5. за жалост рийзъна не поддържа гиг-формат изкарва само wav, mid и aiff формати. А момента който искаш на направиш е теоретически не възможен щото рефилите са един вид архиви, които не могат да се отварят с нищо друго освен с програмата им. обаче аз ти предлагам, да направиш едно друго нещо:

    ако примерно звукът който ти трябва е някакъв произволен тон, от някоя китара (дето се свири да речем с NN-19), си включи семплера (за въпросният NN-19 стаа дума), отвори само неговият пиянорол в секвенсера и натисни тона който ти трябва , удължи " кутийката" колкото искаш да е дълъг семпъла ти (по точно колкото е дълъг "фабрично" той), и после отиди във .... FILE > EXPORT LOOP-AS AUDIO FILE ....и рендерирай луупа, и ще моеш да ползваш семпъла така.

    Мисля че тоя съвет отговаря на желанието ти :bravo: аз друг начин не виждам да изкараш нещо от рефилите :bravo:

    айде успех!

  6. ...За какво ти трябва?

    ми предполагах, че е нещо от сорта на дигиталните семплери NNXT, NN19 в рийзъна примерно, и че върви с някъф подобаващ пакет семпли (на жива китарка) и да я използвам за по реалистично просвирване на струнните в траковете :)

  7. да е аз разгледах скрийншотове на програмата в гугъл, обаче не ми стана ясно, има ли вградени семпли от китара с който да свиря, и ако има миди ли са

    и само китара ли мое да са ползва като гледам може и да се смесва на нея

    :violin: :cheers:

  8. извинявайте за глупавият въпрос но можете ли да ми дадете малко инфо за програмата (съвсем на кратко за какво и как се ползва и има ли нужда от китара за да се ползва)

  9. ама да е 5.0 щото 4.0 има много слаб аутпут сигнал и немаш кяр от нея, само че имаме предвид че 5.0 незнам що (може би от сони са виновни) е мнооо адски мноо тежка и тормози машината, и ако са мноо каналите на мидито ше има да чакаш доволно :):rolleyes:

  10. уууууууууу, радвам са че не е проблема в мен (демек че не е дефектна картата), и от друга страна съжалявам щото проблема е адски скапан и не добре да го има щото примерно като включа динамичен микрофон в картата, и той получава едни смущения в сигнала които се управятт само с разместване на жака, и треа да въртя въртя въртя, пък като ми спре звука или контролерите едно че треа да рестартирам, друго че никъф ефект.....абе мани креатива... :wall:

  11. Здравейте, и аз имам един въпросче за моя креатив. Та значи имам 5.1 омската версия, и от както я взех до сега ми се появява следният проблем който е адски гаден и мисля че не е нормално да го има още повече при такава карта.

    Когато включа или изключа жак от буксите на картата (става дума за букстата на микрофона и тази на колоните) комютъра спира да отговаря ан контролери, абе буквално си блокира, и нме го оправя нищо друго освен рестарт, по добрият случей е когато вадя или включвам жак в буксите да ми спира звука, това също не се оправя с друго освен рестарт, проблема адски много ме дразни и немам идея как да го поправя, някакви предложения, и друг срещал ли го е ???

     

    ;)

    :wall: :killyou:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.