Jump to content
Българският форум за музиканти

rusenec65

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от rusenec65

  1. Не, благодаря.

    Този си обръща ВЕЧЕ неговите файлове във Мидита. Обратното също.

    След толкова години си направих системна дискета...... и така.

    Мога и на живо да записвам от секвенсъра към клавира с кабел......Тъкмо си ги прослушвам на него, щото песните са правени с ЕМ-25  :-) 

    МС-50 е в пъти "по-як" от секвенсъра на ЕМ 2000. Та това е.

     

    Ок ясно...желая ти успех!!!

    Имал съм и ЕМ 2000 е разбира се че не могат да се сравняват секвенсърите

  2. ^^

    Благодаря ..имах в предвид второто , тепърва да вкарам текста допълнително.Опитвал съм по този начин който казваш,но май допусках грешката ,че не поставях същото име на текст файла както е на мидито....Ще опитам отново  и още един път ...много благодаря

  3.       Здравейте колеги !!!

    Пиша Ви с молба за помощ....Скоро си купих Кетрон Midjaypro  и като мидиклавиатура си взех M-audio keystation 61 свързах ги миди но имам проблем. Не ми се получава връзката ,не мога да просвиря аранжиментите както и блендите.С блендите горе-долу успях ,но.....Доколкото разбрах от един колега трябва да напасна миди-каналите на двете .......Можете ли да помогнете ?????

                                    Предварително благодаря ...поздрави

  4. Здравейте колеги !!!!

    Каня се скоро време да купувам нов клавир ,но се чудя от кого да го изпиша- Томан ,Мюзикстор или Мюзикекспорт....Бихте ли ми дали някакъв съвет,някой изписвал ли е инструменти от гореспоменатите фирми ,дали всичко е коректно ??? Благодаря Ви предварително !!!

  5. Здравейте колеги !!!!

    Каня се да си купувам Кетрон Миджей плюс . Някой работил ли е с такава машинка и би ли споделил мнението си за нея тук. Удобна ли е за работа ,оперативна ли е ??? Аз смятам да я комбинирам с някаква миди клавиатура за да ползувам саундите и аранжиментите на Кетрона. Предварително Ви благодаря за мненията!!!

  6. Искам да благодаря още веднъж на всички за ценната информация и полезните съвети.Вече взехме на детето диг.пиано Casio CDP 200R.

    Поздрави и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ

    Е хайде честито !!!! Желаем успех на "малката"колежка...не е важно дали ще стане музикант...да е жива и здрава !!!!!

  7. Извинявам се,само още един въпрос.Какво ще кажете да мисля в посока дигитално пиано.Хем е като пиано,хем е много компактно,може и със слушалки.Четох разни характеристики-88 клавиша,пълна динамична клавиатура,3 педала

     

    Ами да...може и дигитално,добре сте се ориентирали и в характеристиките..Ако го купувате втора ръка обаче,все пак намерете човек който да бъде с вас и да разбира от тази неща.Мисълта ми е да няма някакъв скрит проблем

  8. Да,аз затова първоначално се насочих към синтезатор,защото е много по компактен и ако случайно детето се откаже много по лесно ще ми е да го прибера.Другото нещо което много си го мислех откакто ходим на уроци е именно шума за съседите.Постоянно си задавам този въпрос,как другите хора ползват муз.инструменти в блок.Притесняваме да не започнат съседите да се сърдят.Абе май много съм се размислила,все едно само мойто дете учи пиано,май прекалявам.

    А ако вземем синтезатор,какво да му гледам.Да е 5-т октави,да е с динамична клавиатура,друго?

    Много се извинявам,че ви занимавам с мойте въпроси,но ми е важно мнението на всеки професионалист или човек разбиращ тази прекрасна материя музиката(и по специално пианото).Благодаря ви

    Извинете че пак се намесвам ,но може би не сте ме разбрали правилно за октавите.5 октави са 61 клавиша(черни и бели) а това не е достатъчно за обучение по пианоНеобходимо е ако вземете синтезатор да е с 88 клавиша и с " твърда" "пианистична" клавиатура. Синтезаторите с 5 октави клавиатурата им е много "мека" все едно като акордеон.Това ще затруднява детето страшно много-когато е на урок то ще свири на истинско пиано на "твърда" клавиатура ,а когато се упражнява у дома на синтезатор с 5 октави естествено с "мека" клавиатура усещането към клавишите ще е много различно и оттам ще влияе негативно на подготовката му....Ами това е моето мнение,може би и колегите ще кажат нещо по въпроса...

  9. Много Ви благодаря за отговора,ще разгледам какво предлагат там

    Потърсете и всякакви други обяви за музикални инструменти втора ръка в други форуми ,също и обяви във вестници И още нещо !!! Тръгнете ли да купувате пиано,намерете и вземете със себе си човек който разбира,защото като втора ръка пианото може да има нужда от акордиране или друг ремонт а това естествено влияе на цената...

  10. Здравейте,обръщам се към вас с молба за съвет.Дъщеря ми е на 5 години и започна уроци по пиано.Първоначално се бях насочила да и купим синтезатор за да може да се упражнява в къщи,в последствие взех да се замислям за пиано-2-ра употреба и накрая вече се раздвоих и не знам кое е по добро в случая.Моля, да ме посъветвате какво да предпочетем-синтезатор,какъв,каква марка,какви характеристики или пиано-ама пак какво?

    Трябва да ви призная ,че и аз и мъжат ми нямаме никаква представа от музикални инструменти.

    Благодаря ви предварително

    Здравейте !!!!По-добре е за детето да и купите пиано,след като ходи и на уроци .И тъй като все още не се знае дали ще стане пианистка,пианото може и да е руско ,втора ръка защото е по-евтино от немско, френско или друго.По отношение синтезаторите ,те са много различни и една голяма част от тях са само с пет октави ,твърдостта на клавишите не е като на истинското пиано,т.е. детето Ви не ще може да се упражнява и да се подготвя качествено...От руските пиано може да се поинтересувате за "Лирика" "Ноктюрно" "Чайковски" примерно ,търсете ги по обяви втора ръка...ето Ви и един адрес www.dalavera.net раздел "музикални инструменти" Желая Ви успех !!!!

  11. Колеги някой знае ли какво е това животно Ketron SD4 става ли,как звучи и колко струва в Балгария :)

    Ами ако се съди от Ketron Midjay+ би трябвало да звучи здраво това SD4-все пак е саунд модул...отвори саита на Кетрон и разгледай там....www.ketron.it

  12. Здравейте колеги и за много години!!! Имам си сериозна дилема.Вече 9 години ползувам Роланд ЕМ 2000, но вече си мисля за промяна.Много съм доволен от клавира...но все пак ...има нужда от промяна. Насочих се към GW8 ,чух го наживо и вече се отдръпнах малко от него...не е лош като за 650 евро,ама и саунда му малко"тънее"...Другия ми вариант е Ketron Midjay +. Искам да го комбинирам с някаква миди-клавиатура, примерно M-audio Keystation 88 es..Искам да мога да ползувам аранжиментите на Кетрон ,да свирs някои неща на "живо"....Кажете ми добра ли е тази комбинация,бихте ли ми препоръчали друга клавиатура....Благодаря Ви !!!!!!!!

     

     

    Здрасти, Ketron Midjay и M-audio Keystation 88 е идеален вариант.Аз работя вече две години по този начин,даже само с кетрона.Е разбира се само в пиано бар.Даже и старата ми свирка беше Роланд ЕМ 2000.А,какви съвпадения,нали? ;)

    Става този вариант.Дейстай... :greenangel:

     

     

    Благодаря колега за инфото !!!! Наистина доста съвпадения има по отношение инструментите...поздрави от мен и още веднъж мерси !!!!

  13. Здравейте колеги и за много години!!! Имам си сериозна дилема.Вече 9 години ползувам Роланд ЕМ 2000, но вече си мисля за промяна.Много съм доволен от клавира...но все пак ...има нужда от промяна. Насочих се към GW8 ,чух го наживо и вече се отдръпнах малко от него...не е лош като за 650 евро,ама и саунда му малко"тънее"...Другия ми вариант е Ketron Midjay +. Искам да го комбинирам с някаква миди-клавиатура, примерно M-audio Keystation 88 es..Искам да мога да ползувам аранжиментите на Кетрон ,да свирs някои неща на "живо"....Кажете ми добра ли е тази комбинация,бихте ли ми препоръчали друга клавиатура....Благодаря Ви !!!!!!!!

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.