Jump to content
Българският форум за музиканти

azzinoth1126

Members
  • Мнения

    62
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от azzinoth1126

  1. Правилно си се ориентирал, бяла е, но е Cream white :) Относно ударите - отново ще питам - възможно ли е това да се получи от удар в главата на китарата?

     

    Бих искал да я занеса на човек с умения и опит в тази насока, но живея в Плевен, та избора ми не е никак богат...

  2. Да, в интерес на истината, китарата наистина беше изложена на доста промени в температура и влажност напоследък... :(

    Преди малко опитах да вкарам ъгъла на лист хартия в пукнатините и не успях. Ако намеря бръснарко ножче ще пробвам и с него.

  3. Следи от удар не се забелязват никъде по дължината на пукнатините, нито в началото им. Подозирах, че може да е била ударена в главата, но тогава пукнатините не трябва ли да са на по-високо?

     

    Иначе серийният номер е 9-цифрен с две букви отпред (ЕЕ). Правена е в Китай, но е истински Epiphone, напълно сигурен съм, че не е менте.

  4. Добър вечер :)

     

    Ситуацията е следната - извадих от калъфа му този Epiphone Les Paul Custom, който е ваден от там за последно преди около месец за участие. При изваждането му забелязах тази новопоявила се пукнатина на грифа. Най-важното което ме притеснява - има ли начин да се предположи по снимките или по друг начин дали пукнатината е в лака и в дървото? Китарата не се разстройва, не мога да пъхна нокътя си в пукнатината (мога де, но за около 1/4 от мм, може би), а като пробвах леко да "напъна" главата, не ми се стори да "шава" повече от обикновено. Не ми се струва и грифа да се е изкривил. Та, колеги, моля за помощ - колко сериозно може да е и как да постъпя?

     

    50271955512256893641318452954KlEVkBQjsIvu2GOibdXS_m.JPG

     

    3376884914201192421318452966dP5rr1n7SJWElVLPHkq1_m.JPG

     

    140695038310296975461318452969bLkv6Qlrsb23KJuFlD8F_m.JPG

     

    (Всъщност пукнатината сякаш изглежда малко по-страшна на снимки от колкото на живо...)

  5. Мито ясно, но колко например би струвала самата доставка на нещо което тежи да кажем ~60кг. Много ли се качва от първоначално обявените 30 евро (може и да не са толкова, не помня).

  6. Как стои въпроса с поръчването на по-обемни и тежки неща като кабинети например? Много ли се оскъпява доставката, как стои въпроса с митниците, после до адреса ли пристига или трябва да се вземе доставката от някъде?

  7. Проблема с триолите го имам и аз. Предполагам че се дължи на това, че като човек свири с комбинацията 3-2-1-3-2-1 (или обратно) мозъка ни дели всичко на три и затова се получава акцентиране все едно свирим триоли. Трудно е свикването, малко като упражнението с изкачване с по 4 тона от скалата, само че на триоли :crying: Аз използвам трети пръст сравнително рядко, но когато все пак го използвам е с комбинацията 1-2-3-2-1, така се получава делене на 4 и проблема с акецнтите го няма :) Комбинацията 3-2-1 я използвам за триоли само :rocker:

  8. На Squier (особено Bullet Strat) каквито и адаптери да му сложиш няма да зазвучи като щатски Fender (или каквато и да била друга ктиара)... Според мен има смисъл да сменяш адаптерите само ако знаеш точно какво искаш като звук, имайки предвид, че пак ще си е Squier Strat :thumbdown: Ако търсиш някаква радикална промяна - по-добре нова китара. Ако не си "отчаян" от звука на тази и общо взето задоволява нуждите ти аз мисля че един или два по-евтини humbucker-a биха свършили работа (oт рода на онези по 30-40лв. които продаваха из някои софийски магазини, не знам дали все още ги продават) :)

     

    Това е моето мнение по въпроса, нека и по-разбиращите да се изкажат :D

  9. Пак сравняваме домати с праскови... Jackson са си метълски китари и си вършат идеално работата като такива, нищо повече, нищо по-малко. Който си ги е харесал е наясно с факта, че няма да има половинчасов състейн (ако това е определящото в случая). А относно коментираната JS серия - aзиатска китара като всяка друга - свирят като за цената си :)

     

    Между другото, относно експлорърските пикгардове:

     

    84-explorer-reissue.jpg

     

    :greenangel:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.