Jump to content
Българският форум за музиканти

Denis_S

Members
  • Мнения

    99
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Denis_S

  1. Гледахте ли снощи Денис и приятели. С гости Шеки енд дъ блъдрейн.

    Единият китарист, беше с Гибсън. Много надъхан.

    Ритмовки хубаво. Обаче, като дойде време да изсвири соло и такова омазване настана.

    С тоя Гибсън, като с чифте пищаци на гол Тумбак.

     

    Може би си заслужава, човек да се поразмисли. ( за коя китара ставате, коя китара става за Вас).

     

    Try and think before you buy....

     

    Е, браво бе! "Такова омазване настана"... Ако някой не е гледал шоуто и прочете кфо си написал, кой знае кво ше си помисли, ще вземе да повярва... :) Иначе Gibson-ът е на Тони Хадад - Custom модел, през 1979 е произведен..

     

    По темата - готин, дай още някой кинт отгоре и си вземи един Les Paul Standard. 100% ще те израдва на макс. А Epiphone-ът също е мега секси. Така че ако имаш възможност да пробваш двете китари, го направи и сам ше избереш кво да си вземеш. Все пак, ти ще свириш на този инструмент и ще се кефиш. Успех, братле :)

    • Like 2
  2. Колеги, имам удоволствието да ви представя новата песен, която записахме с група "Търнокоп".

    Тя се казва "Поквара" и може да бъде чута на http://myspace.com/turnokop.

     

    Съставът :hysterical:, записал парчето:

     

    Димитър Йончев (The Berzerker) - бас китара / харш вокали

    Елислав Атанасов (Traktorist) - китари

    Стефан-Денис Павлов (Denis_S) - китари / чисти вокали

    Кристиян Новев - ударни

     

    Парчето е смесено и мастерирано от Десо Велчев, под вещото ръководство на Димитър Кърнев от Д2. Благодарим им за търпението, професионалното отношение и добре свършената работа. Благодарим също и на Сашо Обретенов и Явор Александров от Д2 за помощта и подкрепата.

  3. Доколкото съм чувал, Славчо Битраков (Slav De Hren) е използвал подобни MIDI системи още преди около 16-17 години. Знам, че във форума се подвизават хора, които свирят или са свирили с него, или пък са присъствали на въпросните концерти, моля да ме поправят ако греша.

     

    Аз самият нямам подобна система, но пък бих си купил, защото наистина изглежда весело. :metalist:

    Но честно казано не ми е много наложително, тъй като за записи разполагам с клавир, а за живи участия клавирът върви в комплект с клавирист. :)

  4. Аз бих ти препоръчал Рандал

     

    Аз също.

    Кубето, което trolla е предложил, е масово използвано сред музикантите, търсещи по-твърдо и качествено звучене на цена до към 1000 лв.

    Неговият предшественик Randall RG75 G2 честно казано ми харесва повече като звук. Трудно е обаче да се намери ново вече някъде, можеш да потърсиш втора ръка, няма да останеш разочарован.

  5. Като за сурова и все още необработена версия - много добре звучи, харесва ми. Очаквам финалната версия и албума - ще си го слушам с кеф, страхотни сте с Sheky. Освен това, звеееееерски готин звук си извадил на солото. Zakk разбива, вие също - RESPECT!!!. :D;):)

  6. Аз пък страшно много уважавам Джейк И. Лий. Двата албума на Ози с него също са доста силни по мое мнение. :cheers:

     

    За Закк и трибютите знаем. На всеки концерт той изпълнява някаква невероятна здрава версия на In this river (балада от Mafia - 2005), че като гледам лайв изпълнения направо ми настръхват косите. Посвещава я на Даймбега и я свири с един Dean Razorback с познатата ни шарка с биволското око, която китара Дайм му подарява малко преди смъртта си. Тъжно наистина, Закк дава всичко от себе си при изпълнението на песента и показва колко емоционален човек всъщност е. За което едно голяма ЕВАЛА за русокосият китарист от Ню Джърси. :surprise::greenball:

     

     

    Нашата тема на разговор в случая обаче трябва да е Ранди и за да не ме обвините, че ръся прекалено много офф-топици, ще кажа, че ще се включа с Crazy Train. :rockon:

  7. Другата гледна точка е на някой от тогавашния състав на Ози ( из китарните ми списания съм ги чел тези истории -колкото помня) ( басиста или барабаниста) - все пак Ренди е препоръчан от един басист, Дейна Стръм и мениджмънта на Ози ( вероятно Шарън) е получила демо касета, бил му е платен самолетният билет, за да дойде на прослушването, Ози е бил много къркан ( па може и друсан )

    на този маратон - прослушване и въпреки това , когато Ренди се е появил, Ози се поокорил и усетил за какво иде реч и е казал "той е!", на следващият ден, на вече истинска репетиция, веднага станало ясно, че е взето правилното решение и останалото е история.

    Доколкото си спомням, такава беше историята със Закк. :)

  8. Историята е интересна. Това парче сме го свирили по толкова много участия с HarDDucK, а пък за две години така и не се наканихме да го запишем. :greenball:

    Та сега, след един лек застой, се събрахме отново в малко по-минимизиран състав, за да влезем в студио и да го направим.

     

    В записа участват:

    Стефан Павлов (Denis_S) - китари, бас китара, вокали

    Марио Пешев (nofearinc) - клавишни, вокали

    Иван Бонев (Sabian) - ударни

     

    Музиката и текстът са на Марио, аранжиментът е на група HarDDucK.

     

    Eто го и парчето:

     

    HarDDucK - Gothic Prelude

     

    Моля за вашите коментари и забележки. ;)

    Благодаря предварително. :)

  9. ОФФ- малко,но някой знае ли Иван Лечев с нова китара ли е,или е пребоядисал сънбърст Стратокастера от 70-те,с който свиреше?Снощи го гледах с Бял,пак с 11 винтчета на бронята,мейпъл-нек с голямата глава,но надписа като че е по-различен (малък)?

    Не е пребоядисвал сънбърст Стратокастъра. Това е друга китара. Иначе не знам от кога я има. По участия свири предимно със сънбърст-а, а белия Стратокастър го видях за първи път, когато гостува при Слави Трифонов миналата година. :happy:

  10. Не знам, ама винаги като хвана електрическа китара, почвам с Hearts On Fire на Hammerfall, Cemetary Gates на Pantera или The Sentinel на Judas Priest. Разцъквам разни скалички, едно-две арпежчета и готово, тестът е приключил. ;)

     

    Ако е кухарка, почвам с интрото на Sailing Ships на Whitesnake или The Great Misconceptions Of Me на W.A.S.P., най-често. Абе всеки път е различно.

     

    Но иначе като бях по-млад, задължително с познатите рифове на Пърпъл и Нирвана пробвах... :cheers:;);)

  11. Както и да е, Сайкс е напред, напреееееееед в класацията...

    ;);););):D:bravo:;):happy:

     

    Записите по албума завършват през октомври 1986, официалният му рилийз пък е през юни 1987. 'Whitesnake' е американското му наименование, европейското е '1987'.

     

    Справка: Wikipedia, the free encyclopedia :D

     

    Този албум е в личния ми Топ 5, мисля че съм го писал и преди. А Сайкс просто размазва. ;):virtuoz: Отвсякъде.

  12. Използвам дилей най-често в комбинация с уа-уа за бавни сола. :virtuoz:

     

    Също и за определени кавъри от типа на Judas My Guide на Мейдън. Ако соловата партия в началото се изсвири без дилей, просто ми звучи като друга песен.

  13. Аз ежедневно врякам на баща ми (бивш китарист) защо не ме е карал да кажем от първи клас да хвана китарата (почнах на 14 год.)..

    И аз така често питам майка ми. Като бях първи клас ме натискаха да ставам пианист и ходех малко на уроци. :greenball: Обаче след като ми попадна Кремоната, любовта към китарата надделя. :inlove:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.