Jump to content
Българският форум за музиканти

nofearinc

Members
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от nofearinc

  1. Здравейте, наскоро си взех мелодика, като по принцип свиря на пиано и акордеон. Имам някакъв проблем, който вероятно е причинен от неправилна употреба.

     

    От време на време подаването на въздух блокира - за един-два тона или понякога за няколко такта. Не мога да разбера какво точно го причинява. Тъй като свирим реге/ска с рок елементи, подозирам, че може да се претоварва от по-силно духане или някаква амплитуда - например при държане на ритъм акорди обикновено няма проблем, а забива, като превключа на соло. 

    Имам и Stagg, и Hohner мелодики, но и с двете става същото. Някой има ли идея от какво може да е?

  2. Parni_Valjak, благодаря ти за мнението.

     

    Действително взех USB хъб и няма промяна в звука. Въпреки това почетох още малко и попаднах на Asio4All драйвери, които не мога да подкарам. Ще опитам поне софтуерно да регулирам звука, тъй като има опция да не разчита правилно и да подава слаб сигнал (не ми се вярва, но чак в понеделник мога да пробвам на друга машина).

     

    По коментара ти за 'толкова пари - толкова', имам само един отговор.

     

    Не коментирам качество на звука на микрофона. Коментирам, че записвам с ниво на звука около 5%.

     

    Ако купя 50 вида слушалки и ги закача към устройство, подаващо звукови вълни, всички ще възпроизвеждат музиката. Детайлите и конкретните честоти са разликата. В момента обаче резултатният запис просто не се чува - общо взето, все едно нямам _никакъв_ микрофон.

  3. Имам два варианта - да пробвам на desktop PC (в момента съм на лаптоп) или да пробвам с кабел с 1 изход и 2 входа, който ползва 2 по 500 милиампера, вместо само 500. Все пак е някакъв супер популярен модел с промоции навсякъде в момента, не ми се вярва абсолютно никъде да не работи (а той вади примерно 5% ниво на звука, не 50-60)

  4. Проблемът е, че бюджета ми беше до под 200 кинта, а вече съм вътре със 100 заради берингера. Ще опитам да си взема външен USB хъб, за да се захрани правилно фантомното, и ако не става вече ще взимам усилвател някакъв. То така или иначе и с M-Audio-то може да имам същия проблем (липса на пауър).

     

    Благодаря за идеите обаче!

  5. Нямам наблизо друга машина за тест, но ще пробвам. А някаква опция има ли за усилвател на мощността на USB? Досега не съм чувал за такова устройство, но от колеги знам, че примерно зареждане на телефон от ел. мрежата и от USB (и двете през USB) отнемат различно време и ефективност. Единият даже си беше направил един изход с 2 входа (2 USB-та зареждат едно устройство), но ако това е обичаен проблем, би трябвало да има решение.

  6. Здравейте колеги,

     

    По съвет на съфорумец тук при търсене на USB кондензаторен мик попаднах на Behringer C-1U, който в момента в Динакорд е на промоция 98лв. Взех го, но имам страшни проблеми с нивото на звука - записва на 5-10% от нормалното ниво дори при boost навсякъде. Качвах различни драйвери, но без успех.

     

    За жалост не си направих добре сметките, като порових в нета и видях стотици хора със същия проблем. Повечето казват, че USB-то не подава достатъчно мощност и оттам стават ядовете.

     

    Сега, питането ми е: какво мога да направя по въпроса? Имам да записвам едни неща идните дни и се чудех дали има нещо като усилвател за USB или преходник (пултче) от USB микрофон към нещо с повече мощност, така че да се подаде достатъчно при записа? Друга опция, естествено, е друг мик (изискванията са кондензаторен с USB или комбинация кондензаторен + малко предусилвателче за РС под 200лв).

     

    Всякакви съвети са добре дошли. Попадна ми линк и на този - M-Audio-Avid-Vocal-Studio - не ми се дават много пари отгоре, като вече съм се набутал за C-1U ( а и най-лошото е, че нямам гаранция), но ако няма опция, поне мнения за него са добре дошли.

  7. Здравейте,

     

    Търся си майстор за 2 акордеона в района на София. Имам координатите на един в Пловдив, но като сложа 2 пътувания в двете посоки, за да го занеса и да го върна после, ми стъпва малко сложно.

     

    Има ли някой в София, който се занимава с акордеони и ремонт? Става въпрос за мехове предимно, понякога някой клавиш. Видях тази тема: http://forum.muzikant.org/topic/14262-dhaaiiio-ia-aeidhaeaaiie/ - но данните са от преди няколко години, а и не е споменат град.

  8. Привет, интересува ме как мога да запиша няколко бленди, които използвам редовно, като бързи клавиши? Например бутон 1 на синта да включва grand piano, бутон 2 - click organ, бутон 3 - алт сакс и т.н.?

    Има някакъв regist memory - предполагам, че може там да се извършват настройките, но не съм съвсем наясно.

  9. Amphibia, а какво смяташ за малко по-разчупени идеи, които вървят срещу самата тоналност и опитват да излязат от хармонията? Примерно System of a down на места, някои готик/дуум изпълнения с непълни модулации и прочие? Има доста експериментатори и ми се ще и аз да не вървя в шаблона. А Fade In Blue е по-семпла, защото мисля вокално включване отгоре, като не съм особен фен на претрупаните инструментали под вокала.

     

    Fenix, прати ми мейл на ЛС и ще ти метна MP3-то :) Ако искаш, мога да повторя някоя част от парчето само с бийт и стрингс или само бийт и пиано, за да е чиста китарата отгоре?

  10. Исках да пробвам китарка и бас, но ми звучат малко електронно - чудех се дали да не запиша истински инструменти отгоре. Ако имаш желание и идея, може да драснеш бас партията отгоре или върху reason сесията :girl_cray2:

    Другата седмица имам два лайфа, след тях ще опитам да го разчупя и да развия още една идея.

  11. Amphibia, благодаря ти за оценката. :punk_guitar: Наистина на 1:32 звучи малко нестандартно - мислех си, че вкарвам късче джаз звучене, но по-скоро седи неправилно.

    Последните 2-3 години записвам чисто стерео без ритъм, нямам възможност за корекции и свиря неритмично (понякога това е търсен елемент обаче, плавна смяна на ритмите и темпото). Сега започвам да се уча на по-прецизно свирене, тъй като правя дръм секцията, а и мога да редактирам входа от клавира.

  12. Fade In Blue

     

    Това е записчето, от снощи - ще се радвам да чуя градивна критика малко. :)

     

    На 0:37 влиза 1 инструмент в унисон с пианото - чудя се дали да не го махна или да сменя блендата, или да го добавя и на други места освен първата половин минута...

  13. едит:

    А бе, то, преди мен е имало басистка - аз все им казвам да я върнем и да свирим с два баса, единия с дистър...

    Парчето не е лошо, ама ако върнете другата басистка, ще имам още една причина да гледам клипчето редовно :girl_witch:

     

    Нищо лично, просто свързвам групата първо със старата басистка. :metalist:

  14. Много благодаря за подробното обяснение! Имаш едно запиване от мен, като се видим :)

     

    Искам да докарам изолиран бас стил DMX - No Sunshine или Car Audio тестовете за туби и бас за коли, ако си попадал на такива. Ще преслушам компилациите и ще пробвам да извлека нещо от тях.

     

    Не разбрах единствено:

     

    Махай ниските звуци.

     

    Предполагам имаш предвид бас партията да е само ниски и малко среди, а другите презети да са с намалени ниски?

     

    П.С. Попадал съм на тонове софтуер без никаква или почти никаква документация за Windows и затова рядко пристъпвам към хелп. Наистина се радвам, че тук има читав такъв.

     

    Поздрави ;)

  15. http://www.mediafire.com/?yznt1d9jxo2

     

    Ето .rns файлът - със сигурност проблемът е в моя телевизор, имам бегъл опит само с видео уроци в youtube :) Има някакви ефекти за аttack на бас частта, пробвах и някои филтри, но не мога да boost- на звука нагоре. Предварително благодаря за помощта :(

    Различни шаблони ми трябват, да - няколко мотива в цялата песен, които се ротират. Независимо дали за техно, хипхоп или някакви други жанрове. Не мога да хвана точно как се записват отделните шаблони - свикнал съм да виждам звукова вълна или някакви дигитални записи на 'лентата', за да знам, че се записва даденият шаблон :)

  16. Ако има някой навътре с Reason, имам два леки въпроса по системата.

     

    Нещо не мога да си балансирам или увелича коректно бас частта. Едно на ръка, че с динамична миди клавиатура тоновете не звучат много равномерни откъм сила на звука, но и колкото и силно да ги изсвиря, се fade- ват в записа. Дори от миксера издути на 120% продължават да се губят значително.

     

    Пример за първия ми проблем: http://media.putfile.com/Burning-flames-alpha-demo

     

    Второто нещо е ритъмът- не успях да открия как се правят няколко различни шаблона за ритъм с Редръм машината на 16 или 32 такта, така че да е разнообразно и да се запише в записа?

  17. Ако не е станало ясно, свиренето по репетиционни си е вид инвестиция - 'безплатен обяд няма' :thumbs_up: Ако ти се свири без пари, седиш си вкъщи и си джариш. Или събирате тайфата цялата техника и в апартамента на някой и действате само там - това е. 1-2 часа, дет' вика RockoBG - на тях това им е минус, защото могат ад вземат друга банда за това време. Някои репетиционни имат политика и да не отлагат часове за по- малко от 24/48 часа от самия запазен час.

  18. Не се познаваме лично, но както (предполагам) на всички останали си направил много и изцяло добро впечатление :rocker: На доста полезни постове съм попадал от твоя милост и се надявам да продължава да е така :rocker:

     

    Успехи и ако тръгваш към САЩ, да не спреш да пишеш тук :greenangel:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.