Jump to content
Българският форум за музиканти

Victoroth

Members
  • Мнения

    72
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Victoroth

  1. Всеки все пак си изказва мнението, ако всеки мислеше по един и същ начин и му харесваха едни и същи неща, музиката като цяло щеше да е еднообразна и скучна. :hysterical:

     

    Но все пак да си дойдем на думата,

     

    Погледнах цената на WMD модела на BC Rich в thomann - 643 евро справка

    Така погледнато, ще плати само за един външен вид, чиято форма ще му се набива в краката.

     

    Определено изборът не е от най-добрите :D

     

    Не искам това да стане поредната тема в която се казва и спори, коя марка китари е по-добра и колко превъзхождала другите. Всъщтност няма такова нещо.

    Парите не определят колко един инструмент е добър, ако един инструмент струва повече, то вероятността да е наистина добър е значително по-голяма.

    При ниския и среден ценови клас, възможността да откриеш наистина добър инструмент е малка, но намериш ли добър инструмент, който пасва на твоя стил на свирене, то ще си изключително доволен от себе си, защото с по-малко пари си взел нещо не по-малко лошо от това което е напримерно 2 пъти по-скъпо.

     

    Иначе колегите коментираха ESP-то и то правилно. Обикновенно тази марка слага високи цени на средния клас китари, а инструментите не са чак кой знае какво. Според мен ги надценяват.

    При високия клас, нещата стоят по-различен начин. Там е долу-горе поносимо :)

     

    Разгледай, ако искаш още няколко модела китари, кажи им имената и ние ще се опитаме да помогнем в избора. ;)

  2. Така като гледам, това май ти е първа китара която ще си взимаш. Напомняш ми на мен на млади години (метълските ми години хехе), тогава аз като си избирах китари и аз се бях спрял на BC Rich, защото нямах много опит, а пък и за това време дет се вика "изглеждаха мноо яки". Е да ама, не. Сега съм благодарен, че не съм си купил такава китара :)

     

    Това е абсолютната метълска метла (в лошия смисъл), което не може нито да предаде правилната динамика и има ужасно натрапчив,силен и "метълски" звук. Аз лично не съм видял добър музикант да свири с BC Rich, единствено може би бяха добри 80-те години. Сега са ужас.

     

    Neck-through означава,че грифа и тялото са сляти (от 1 дърво),а не както при повечето китари грифа да е прикрепен с болтове към тялото. Neck-through дава повече състейн и добринася за метълския звук (в лошия смисъл според мен).

     

    Знам, че сигурно искаш да изглеждаш готин пред приятелчетата ти, но тази китара освен за снимки не може да донесе топлия,натурален и органичен звук при повечето други китари.

     

    Разбира се, че има голямо значение от какво дърво е направена китарата, това определя около 50% нейните звукови качества. Различните видове дърво допринасят различен звук.

    За да не изреждам подред, информация тук : http://www.jemsite.com/jem/wood.htm

     

    Предполагам знаеш, че звука на една китара е доста комплексно нещо и зависи от много неща, които са във chain-a (веригата, която обработва звука).

    Много зависи според това какъв тон искаш да постигнеш , какви настройки на ефект-педалите или процесор да направиш, какъв усилвател имаш, какви говорители, в каква стая свириш дори и температурите в стаята/сцената имат значение.

     

    Така,че добре си помисли.

  3. Китарата ми на която свиря въобще не е с висок екшън, нито акустична.

     

    Костта не ме боли въобще , само повърхостта на възглавничката и болката бих я описал по-скоро като щипене , нещо такова.

     

    Ще погледна нещата, които ми препоръча :greenball:

     

    Поздрави

  4. Здравейте,

     

    Наскоро забелязвам, че когато свиря , възглавничките на пръстите на лявата ръка, там където се натискат струните, започват да ме болят при натиск. Това особенно се получава при bend-ове и slide-ове, и така трябва да минат няколко дни докато ми мине, което е много кофти, защото нивото ми на свирене намаля с близо 40% тъй като осещам болка при натиск.

    Не съм начинаещ и пръстите ми вече са хванали мазоли и дето се вика закоравяли са :girl_cray2:, обаче чувствам болка.

     

    Възможно ли е да е от прекомерното свирене на ден (6-8 часа) ? Преди съм свирил и по-повече, но не осещах чак толкова болка.

     

    Вероятно трябва да се сложи някакво обезболяващо или ?

     

    Някой срещал ли е подобен проблем ?

  5. Поредната глупост, която се опитва да привлече внимание с какво , забележете, с добавянето на още 1 струна към вече съществуващите си, и предостатъчно дебели грифове, изявявайки, че компанията е постигнала нещо ново, а такива неща има още от 80-те.

     

    Като сте толкова запалени по-дебел звук, вземете си един Octaver и пей сърце, дъндания колкото искаш със 6 струни. Това не само измъчва ръката до максимум, ами сигурно се чувства като онези дебелите, стари, руски телевизори от преди време :)

  6. Намали Gain-a и силата на Overdrive , ако усилвателят ти е евтин, а адаптрите не толкова добри , се получава така. Другия вариянт е да си купиш Noise Suppressor , примерно Boss NS-2 , ще ти свърши идеална работа или процесор който има Noise Gate, всякакъв шум бива отстранен мигновенно.

     

    Не препоръчвам екраниране.

  7. Мерси за хубавите думи ! Скоро очаквайте още кавъри, както и такива от класическата епоха така и от Steve Vai :)

     

    @CyberGene , прав си, но аз и да искам няма как да го изсвиря в C#, би било лудост. Повечето неща са мой интепретации по слух, гледал съм нотите колкото да се ориентирам.

     

    Поздрави

  8. beethovenrocks.jpg

     

    Благодарение на огромната ми любов към класиката (най-вече Beethoven) и рока, с радост представям "проекта", над който се трудих почти цяло лято.

     

    Използвано оборудване :

     

    Ibanez RG450

    Elixir 09-42

    Line6 POD X3

    M-Audio Fast Track Pro

     

    Използван DAW :

    ProTools 8 M-Powered (под ръководство на Mac OS X Snow Leopard)

     

    Линк : http://soundcloud.com/victoroth/victoroth-...-sonata-3rd-mvt

     

    Приятно слушане ! :oops:

  9. Мисля да си взема Boss ME-25 , процесора разполага с USB и пише,че може да служи като Audio Interface. Въпроса ми е дали ще може да се записва спокойно в Protools, без наличието на отделни audio interface, от тези които са на Digidesign или M-audio. Ако ще работи, ще има ли проблеми с latency-то ? Допълнително, знам, че има различни версии нa Protools (LE,M-Powered и т.н.), коя ще е най-подходящата за работа с Boss ME-25 (ако ще работи въобще) ?

     

    Поздрави

  10. Ако си с флойд роуз провери силата на опън на струните дали е равна на силата на опън на тремолото, ако има дори малка разлика се получава това люлеене на тона.

    Друго нещо което може да го причинява е нещо по самата струна, хвани струната и я дърпай надолу-нагоре по грифа и малко на страни за да се отпусне, помага много особенно при нови струни.

  11. TC Electronic Nova System

    Повече информация

     

    TC Electronic G-Major 2

    Повече информация

     

    Също и един процесор за който мисля,че е най-доброто нещо което може да се купи за малко пари (139 евро) и това е Boss ME-25 . Защо ли ?

    По нищо не отстъпва на Boss GT-10 & Boss ME-70 , който са много по-скъпи сравнение с него. Също така , разликата между скъпите процесори на TC Electronic и този е малка.

  12. От колко време свириш на китара ? След малко ще пусна и моя кавър , тази песен наистина е върха !

     

    Иначе доколкото самото изпълнение , не е зле. Определно звука ти се нуждае от повече Delay & Reverb , както и още настройки за да стане добър , но и така не е лош !

     

    Поздрави !

  13. Не разбирам защо си избрал 2-рото дъно като то е с чипсет Н55 , а той е предназначен когато искаш да ползваш вградена видео карта в новите процесори на Intel (i3,i5 без i5 750,той няма графичен процесор и е четириядрен), просто нямаш нужда от това дъно , така че то отпада.

    Разликата между i5 750 & i7 860 e че i7 860 има 8 реални логически ядра в сравнение с i5 750 който има само 4 реални логически ядра. Ти си преценяш. Според мен няма да сбъркаш и с двата процесора.

     

    За дъното че трябва да е асус ... 1-вото дъно което си избрал не е добро. Аз ти предлагам това.

     

    http://plesio.bg/motherboards-c-69977721/p...3-p-281349.html

     

    Страхотно дъно е за парите си ... просто смазва като характеристики асуса който беше показал,а има и USB 3.0

     

    Поздрави

  14. 1|-----------------------|---------------------|

    2|-----------------------|---------------------|

    3|-----------------------|---------------------|

    4|----8--6--8--6--8----|----6--6------------|

    5|-----------------------|-----------7--7--7--|

    6|-----------------------|---------------------|

     

     

    Нещо такова, ако ти е от помощ въобще . :thumbs_up:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.