Jump to content
Българският форум за музиканти

Weider

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Weider

  1. Да, от "Дебелото Ми", както го наричаш, до Ми на 12то прагче, 1 струна са точно 3 октави. Не виждам какво те притеснява? Една октава се състои от 6 цели или 12 полутона(не 11). Така или иначе китарата има и още половин-една октава нагоре. Имай предвид, че това не е малко, тъй като повечето музикални инструменти са с такъв регистър - около 3-4 октави. Имай предвид и друго - китарата е транспониращ инструмент - тя транспонира с чиста октава надолу. Какво значи това - за улеснение при изписването и четенето, всички се пише с 1 октава по-високо, отколкото реално звучи, и по този начин се спестява писането на 2 нотни ключа на нещата от ниския регистър на инструмента. Тоест, така нареченото "Дебелото Ми", което се пише на петолинието под третата допълнителна черта, и се чете като "ми от малка октава", всъщност е "ми от голяма октава", просто за улеснение се пише октава по-високо.

     

    Една октава, както вече казах, е 12 полутона. Ако е от До е До, До#, Ре, Ре#, Ми, Фа, Фа#, Сол, Сол#, Ла, Ла#, Си,До.

     

     

    Ако има нещо друго - питай.

     

    Поздрави,

     

    Петър

     

    Мен лично ме интересува кои октавови групи обхаща фретборда на китарата (Дали това са голяма,малка,първа и втора ?). А при 7-струнна китара, 24 прага как е точно ?

  2. Първата ми китара до скоро беше един B.C. Rich Assassin ASM , който купих преди около 5 години от един познат за 200 $.

    Много съм си доволен от нея и не мисля да я продавам. Бичил съм на нея heavy , trash , death metal , metalcore , справя се доста прилично с изредените стилове , като се има предвид че не някав висок клас китара ! :help:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.