Jump to content
Българският форум за музиканти

0pti

новаци
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от 0pti

  1. Интересува ме кой начин на постановка на ръката за мощни акорди според вас е най-правилен и има ли въобще значение това. Значи аз се сещам поне 3 начина. Примерно за F5 между 1 и 3 прагче- класическата постановка 1-и пръст въху 6-а струна и 3 и 4 -и върху 5 и 4 струна съответно.,при останалите два метода - 3 - пръст настиска 5 и 4 струни едновременно ( както прави Toni Iommi) и съответно 4 пръст (кутрето) натиска съответно 5 и 4 - струни, както правят Металика. Аз знам че и първият и вторият начин са приети, макар че първият е като че ли по-използван. Според вас има ли чак такова значение постановката за тези акорди или всеки да си свири както му е удобно?

     

     

    Здравей, тея акорди аз ги свиря само с показалеца и кутрето, например ако е F5 с показалеца(първи пръст) 6та струна 1во прагче и с кутрето (четвърти пръст) 5та струна 3то прагче. Металика свирят по същия начин а не правят малко баре с кутрето така звука на акорда е по тежък.

  2. Гледах преди време в един чуждестранен форум да се обсъжда това и още тогава си мислех да пусна темата тука. Някой занимавал ли се е с тия?

    http://floydupgrades.com/index.php?main_pa...ex&cPath=66

     

    bsb003_lrg.jpg

     

    Като чета ревюта и описанието звучи много логично и се прави много добра (според мен) аналогия с ония "състейънари", които са просто една щипка, монтираща се на горния край на грифа. Звучи ми доста обосновано но се чудя все пак дали е толкоз "добро", колкото го описват. Бих искал да пробвам. Някой дали си е правил? Като познавам българина :-D

    Сега се подсетих пак за тях от темата за състейн.

     

    И да добавя задължителната реплика:

    "Не знам дали е било обсъждано, търсих със търсачката, но не намерих нищо"

    :-D

     

    (всъщност намерих 7 страници с теми, но по първите 3 нямаше заглавие като това :D

     

     

     

    Виж ю-тюб какво има да каже по въпроса :mellow: всичко е описано... кое, как, защо.

  3. Здравейте, както се казва и самата тема по струните на китарата ми тече ток, съвсем слабо, даже през повечето време не се осеща, но проблема не е в това. Когато започна да свиря, при допир на струните се получава едно смущение в звука - леко пукане което е особено забележимо през чистия канал. Ако някой може да ми помогне да реша този проблем бих бил благодарен. :hysterical:

  4. ^ Че може - може. Въпросът е доколко е адекватно. Аз вкъщи, когато се записвам, връзвам кубето към компа, а не направо процесорчето. Имай предвид, че всяка марка кубенце придава специфичен оттенък на звука, така че въпросът може да се разгледа и от тази позиция - искаш ли да го имаш този нюанс или не.

     

     

    Че искам, искам. То общо взето става въпрос за кубе Маршал от MG серията 30 ватово. Мисля да си купя такова обаче в една друга тема видях коментар, че 30 вата са малко за репетиция и затова реших да питам, а ако се сещате за някакво друго кубе горе долу на такава цена (около 500 лева) съм отворен за предложения.

  5. Момчета тъпичък ми е въпроса, но досега не съм се сблъсквал с това и незнам, та реших да питам. Може ли на малко кубе, например 30 ватово, да се използва изхода който е за слушалки за да се свърже към по-мощен усилвател с по-мощни колони, а кубето да се използва само за ефектите и така да се ходи на репетиция или на концерт, и ако може това ще наруши ли качеството на звука ?

  6. Току що се върнах от музикалния магазин "КАМЕРТОН" и ми дадоха една китара.Понеже както казах в по горния си пост съм нов и немога да усетя разликата в китарата,но китарата която ми дадоха ми се струваше удобна.Не съм купувал.Реших да изчакам до утре да видя китарите в ФАКТОР и чак утре ще купувам.Благодаря на всички отзовали се и тези които съм изнервил се извинявам.

     

     

    П.С предложиха ми 'Ибанец(з)? комплект тунер перца калъф за 182 лв.И тя ми се стори удобна,и затова не избързах.

     

     

    Едит:Видях,че има хора които питат каква музика ще свиря.Мисля да се уча на рок балади и хеви метъл песни които имат акустика в тях от сорта на Металика.

     

     

    Бате, за музиката която казваш, че ще свириш според мен този стартов комплект на Ibanez е идеален, а и щом си начинаещ според мен метални струни ще са много по добре ( е малко повечко ще те болят пръстите отначало ама ще свикнеш ). Айде успех с покупката. :girl_witch:

  7. немисля че е от това защото е на съмщото ниво като на повечето китаристи от клиповете а при тях не го има този проблем с китката .

    Леле... Железни доводи извади, на клиповете така свирят, викаш, и нищо им няма... :godbless:

    Ти нали не мислиш, че музиката, която чуваш в клиповете са я изсвирили по време на снимките?

    За разнообразие, може да потърсиш някое клипче как записват в студиото и да видиш дали и там свирят така.

    Естествено, ако целта е да изглеждаш гъзарски - няма проблем да ти виси до коленете, ама магията се разваля в момента, в който се опиташ да изсвириш нещо в такава неудобна позиция.

     

     

    Ае говоря за клипове, а за живи изпълнения. Погледни някой клип на Металика и обърни внимание на това как Джеймс държи китарата си, и на китката му.

  8. Поне сподели за каква техника на свирене става дума - пръсти, перце?

     

    Става съпрос за положението на палеца на лявата ръка ( на тази която шари по грифа ) при свирене прав на електрическа китара.

  9. Напоследък се сблъсквам с един проблем при свиренето на китара когато съм прав и се надявам някой с повече опит да ми помогне да го разреша. Проблема е с позиционирането на палеца, ако си поставям палеца както съм свикнал когато свиря седнал, китката ми се изкривява прекалено много и след известно време започва да ме боли, а когато си изправя китката незнам как да си поставя палеца и общо взето немога да изсвиря нищо като хората. Ако някой може да ми даде съвет какво да правя ще съм много благодарен. :godbless: Благодаря предварително.

     

    Запознат ли си с класическата стойка на тялото и разположението на китарата при свирене ? По принцип, на какъвто и вид китара да свириш, спазвай следното - горният праг на грифа би трябвало да е на едно ниво с рамото ти. При това положение, палецът и китката си застават естествено на място :).

     

    Все пак сподели на какъв тип китара свириш ...

     

     

     

    Става въпрос за електрическа китара, а относно това че колана ми бил смъкнат немисля че е от това защото е на съмщото ниво като на повечето китаристи от клиповете а при тях не го има този проблем с китката .

  10. Напоследък се сблъсквам с един проблем при свиренето на китара когато съм прав и се надявам някой с повече опит да ми помогне да го разреша. Проблема е с позиционирането на палеца, ако си поставям палеца както съм свикнал когато свиря седнал, китката ми се изкривява прекалено много и след известно време започва да ме боли, а когато си изправя китката незнам как да си поставя палеца и общо взето немога да изсвиря нищо като хората. Ако някой може да ми даде съвет какво да правя ще съм много благодарен. :ok: Благодаря предварително.

  11. Проблема едва ли е в ключовете и едва ли има нужда да даваш някакви пари за да засвири вярно.

    Най-вероятно не знаеш как да си слагаш струните.

    Снимай една снимчица на ключетата с навитата струна около тях.

    Като правило:

     

    - Може да законтряш неоплетените струни по два пъти. Слагаш я нормално, както си се слага струна, но стърчащото крайче също го извиваш, но в обратна посока за по-здрава контра.

     

    - Като слагаш струната я режеш на разстояние около един ключ и половина над ключа, на който ще я слагаш. Така след навиване се получават около 2-3 навивки около ключа.

     

    - Като се навиват около ключа, навивките на струните НЕ трябва да се застъпват. Винаги слагай навивките под стърчащата част на струната от ключето - навивай струната като макара.

     

    - Смажи си нъта, бриджа там, където стъпват струните, както и там, където тремолото стъпва на 2-та винта със смазка.

     

    @SomeoneElse - тези тремола свирят без да разстройват, когато всичко е ОК.

    Добре познатата теория - "тремоло без заключване - разстройваща китара" - просто не е вярна, ако всичко по китарата е ОК. Единствено при ненормални издевателства може да разстрои повечко.

     

     

     

    Благодаря за съветите в момента нямам с какво да снимам китарата но струните наистина не са сложени както трябва

    като ги сменя пак ще се постарая повечко :punk_guitar: ... а има ли някакво значение дали съм сложил две пружини на тремолото или три щото гледах разни туториали в ютюб за сетъпване на такива тремолота и всичките бяха с по 3 пружини

  12. Хора искам да се допитам до вас относно един проблем който възникнас китарата ми... тоест не че възникна а си го имаше откакто си я купих. Та става дума за Ibanez GRG 170 DX а проблема е че се разстройва. Като почна да правя бендове или пък нещо с тремолото китарата много бързо излиза от строй не особено брутално но все пак ме дразни и се чудя дали няма начин това да се оправи. Поразпитах в един сервиз за музикални инструменти и ми казаха че проблема е в ключовете и една смяна би оправила нещата... но все пак реших да питам и тук. Ако някой може да ми помогне бих бил много благодарен.

  13. Здравейте, наскоро си купих електрическа китара Ibanez grg 170 dx и като цяло всичко си е ок, но ми се струва, че много бързо излиза от строй, за около 1 час свирене, дори и по малко. Не е осезаемо но понеже аз свиря през гитар риг и тунера постоянно ми е пред очите и можеби поради това си внушавам разни работи. Та молбата ми е ако някой има същия или подобен проблем или просто разбира от китари :) да ми каже дали си внушавам или наистина има проблем и ако има такъв как да го реша , също ако някой има такава китара да сподели при него как е. Благодаря предварително.

     

    Конкретните отговори на проблема ти са:

    1. Китарата или има проблем, или няма проблем.

    2. Ако китарата има проблем, носиш я на лютиер с комплект нови струни.

    3. Ако китарата няма проблем, научаваш се да си слагаш струните като хората, да използваш слуха си и се научаваш да си я поддържаш в състояние, в което свири вярно дълго време.

     

    Това, което ти казаха горе, че китарата се разстройва на 2-3 песни е абсолютно невярно, ако китарата е наред и е поддържана. По-скоро бих казал, че дори китарата да няма заключване никъде, тя би свирила вярно поне час-два преди да се наложи някой ключ да се врътне малко и да се донастрои на слух - така, както си свириш.

     

    Аз все още не съм и сменял струните свиря с тези, с които си я взех. На по-малко от месец е самата китарка, поне аз от тогава я имам в магазина незнам колко време е стояла, а струните и са D'Addario XL nickel wound мисля че това са прилични струни.

  14. Един час е добре. Нормално е дори на 2-3 пресни да имаш нужда от лека донастройка.

    Тремолото също разстойва - използваш ли го?

     

    Ами тремолото почти не го използвам или го използвам съвсем съвсем лекичко.

  15. Здравейте, наскоро си купих електрическа китара Ibanez grg 170 dx и като цяло всичко си е ок, но ми се струва, че много бързо излиза от строй, за около 1 час свирене, дори и по малко. Не е осезаемо но понеже аз свиря през гитар риг и тунера постоянно ми е пред очите и можеби поради това си внушавам разни работи. Та молбата ми е ако някой има същия или подобен проблем или просто разбира от китари :greenangel: да ми каже дали си внушавам или наистина има проблем и ако има такъв как да го реша , също ако някой има такава китара да сподели при него как е. Благодаря предварително.

  16. ето какво казва един майстор тука :headbang:

    http://www.aresguitar.se/guitars1.htm

     

    VIVA FUI IN SILVIS

    SUM DURA OCCISA

    SECURI DUM VIXI TACUI

    MORTUA DULCE CANO

     

    I was alive in the forest

    I was cut by the cruel axe

    In life I was silent

    In death I sweetly sing

     

    ...сърцераздирателно...

     

    Братле много добра мисъл ;) евана на тоя дето я е измислил .

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.