Jump to content
Българският форум за музиканти

Pravetz Fan

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Pravetz Fan

  • Рожден ден 04/23/1996

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia

Contact Methods

  • Skype
    marto96

Pravetz Fan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. С пистолет ли я лакира? И ако да - какво слагаш на отвора, за да не влиза вътре лак?
  2. То само широчината ли е важна или се гледа и дебелината?
  3. Аз това го видях, но те и тия са ненормални после да я продават за по $500,000.
  4. Пълен пикгард SSS струва 25лв. в ebay. Да продам ли хъмбъкъра за двайсетина лева и да взема един такъв пикгард? Ще се свири рок.
  5. Тая плочка на тялото... не знам. Утре ще се мъча да я махна, а и не знам дали е залепена за него. Грифа е здрав, според продавача е изтъняван, а и в сравнение с класическата китара е доста по-удобен. Утре ще кача една 2 снимки. Днес почти привърших с шкуренето на предната страна, утре ще гледам да успея със задната и страните. Като цена до момента: Китара - 50лв. (не ми се карайте, ако сумата е ненормално висока) Доставката от Шумен до София - 8лв. Шкурка 60, 1м - 0,90лв. Шкурка 220, 1 лист - 0,45лв. Или общо до момента: 59,35лв. Бял спрей имам само грунд (6 лева го гледах по онлайн магазините) и лак спрей (5лв. откъдето взех белия спрей) ми трябват. Какъв цвят пикгард би паснал добре на бяло или синьо тяло?
  6. Да де, аз под електроника визирах потенциометрите и суичовете. Утре ще се разходя из железариите и ще взема грунд и лак.
  7. Мерси за подброния пост. Колко време трябва да изчакам м/у първия и втория слой грунд? Пробивал ли си нещо под пикгарда или само си го сложил отгоре и отзад си вързал всичко? Аз щях да я дооправя днеска, ама навън времето е ужасно (естествено утре, като съм на даскало, ще бъде 13 градуса слънчево). Какви адаптери си ползвал за твоята Кремона? Аз имам един бял спрей, някакъв MasterPaint, матов и мисля него да го ползвам. Значи да взимам 500K логаритмичен за Volume и линеен за Tone, както и 3-way switch? М/у другото, 3-way значи, че в дадена позиция ще работи само един адаптер, така ли? ПП. Електрониката на мойта е модвана, то се и вижда от дупките на снмките.
  8. Мерси. Аз вече погледнах твоята тема три пъти, но при теб китарата си е заводски с пикгард, а на мен ми се върти в главата да дялкам за да сложа пикгард. Ти какви шкурчи използва? Какви пари ти излезнаха хъмбъкарите? Лака на спрей ли ти беше или го пръска с пистолет? Аз, както се вижда от подписа, ще свиря главно Bon Jovi, Guns'n'Roses и такива, та ако става, ще си остана само с бридж адаптера, който ми го дадоха, но и за него имам един въпрос, ето две снимки на него: http://hwpics.hit.bg/SDC10023.JPG http://hwpics.hit.bg/SDC10026.JPG Гледах как се мерят, но аз имам само бяло, червено и още едно кабелче, което мисля е земя. В нета казват ,че хъмове се мерят един по един, но аз единствено измервам 6.5K Ohms, на белия и червеня кабел. Гледам че има и още една дупка ляво долу, но от нея кабелчета няма . Тези потенциометри дето ги дадох стават ли? На тоя, дето вървеше към китарата пише M 10K Ohms B, само това M не си спомням какво значеше, бях го учил, но съм забравил. Мерси предварително!
  9. И двете, но е късно да се връщам назад. ПП. Чама по-добър ли е от basswood или hardwood?
  10. Наистина искам да я оправя, но ето изникват едни такива въпроси, дето не ми излизат от главата. просто прецених че на този етап не ми е нужно нещо повече от това, защото съм тотално начинаещ в свиренето на китара.
  11. Здравейте. Знам че това е може би поредната тема за соц. ел. китари, но в останалите не намерих конкретни отговори на въпросите си. Преди около седмица се сдобих с ел. китара - тяло от Кремона, гриф от Орфей и бридж хъмбъкър Behringer. Амп ще имам чак след 2-3 седмици и затова реших да я постегна малко. Китарата беше боядисана в черно отзад (не особено добре) и със залепено фолио отпред. Та реших да отлепя фолиото и к'во да кажа - картинката хич не беше приятна. То дълбано, то лепено, то 3 пласта боя и накрая лак най-отдолу... Но си викам - х'уаво, няма да я връщам. Та започнах - първо с шкурка 120, щото нямах друга, после купих 60, като редувах 60-120 за да махам надраскванията. Взех и 220, понеже четох, че с нея се махали отпечатъците от пръсти, но до момента не съм я вкарвал в действие. Сега въпросът ми е, ето две снимки: http://hwpics.hit.bg/SDC10015.JPG http://hwpics.hit.bg/SDC10013.JPG Отпред е за три адаптера, но средната дупка е запълнена с дърво, даже все едно не е пробивана никога. Бридж позицията е разширявана за да може да се побере хъмбъкер. Отзад е слагана някаква метална платка за укрепване (не ме питайте защо, не искам и да знам). От снимките се вижда че е останала боя около гнездата за адаптерите, както и отзад. Та опитах се да я махна като натисках, но не стана много добре, а ме е страх да не направя големи вдлъбнатини. Та да натискам ли с 60 шкурка и после да заглаждам със 120 или да търся друго решение? Също така какъв цвят горе-долу трябва да издокарам, на втората снимка, под дупките за стуните има едни петна, които се появиха при продължително шкурене, такова ли трябва да стане цялото тяло? Както и какво бихте препоръчали за запълване на малки дупки и пукнатини - смола или кит? За момента изхождам в няколко варианта: 1. Взимам един single адаптер за нек позиция с рамка, хъма си остава на бридж, електрониката си остава на същото място, боядисвам или оставям натурал финиш, лакирам и това е. 2. (ако е физически изпълнимо) Взимам един Strat пикгард SSH, взимам още два single адаптера и с длето правя каналчетата, както и място за електрониката, боядисвам или натурал финиш и приключвам. 3. Издълбавам мястото за средния адптер и процедирам като вариант 1 или 2. Тези логаритмични потенциометри 500K стават ли - http://www.ebay.com/itm/500K-OHM-Logarithmic-Taper-Potentiometer-Pot-A500K-/260803628248?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cb91b8cd8? Хора, знам че китарата е стара и може би не толкова добра, колкото стаговете и скуаярите за по 200лв., но просто прецених че на този етап не ми е нужно нещо повече от това, защото съм тотално начинаещ в свиренето на китара.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.