Jump to content
Българският форум за музиканти

krismana

Members
  • Мнения

    116
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от krismana

  1. Винаги ми е било интересно какво точно се променя като не си допираш пръстите до грифа, спрямо начина на свирене?

     

    @ BabyThomas следващия път ще си вдигна веждата ..... като малък много тренирах да го правя като Скалата :punk_guitar:

     

    Честито на всички за страхотните китарки :)

  2. @ chalgasucks

     

    Аз от скоро имам Agile (ейджаел не агиле) и съм наистина много доволен.

    За парите си китарата е много добре пипната и звучи добре, нямам абсолютно никакви оплаквания.

    Свиря доста ниско с дебели струни и въпреки това интонацията е перфектна :D Взех си сток адаптери и не бях много сигурен дали няма да ги сменя с Blackouts но се оказаха доста сполучливи :bravo: Абсолютно подкрепям идеята да пробваш марката. Аз съм много приятно изненадан от нея :)

     

    Да не съм съвсем оff.......аз не виждам нищо лошо ако ще и китари с 15 струни да има, както каза някой по-горе, нали все още се произвеждат с 6 струни. Който не иска с 9 да си взима 6 и да си мълчи :)

     

    Btw тази бас-китара на Ibanez ми е много любопитно да я пробвам. Ако се произвеждаше сериино можеше сега вместо Agile да съм с нея :D ...... кой знае......

  3. Ей и аз да се присъединя в клуба :greenangel: Вчера ми пристигна и моето каменно перце, можете да го видите във Фукня.

    Като го сравних с любимото ми перо в момента Dunlop Tortex Sharp 1.5mm разликата е огромна..... малко като разликата когато преминах от транзистор на лампа .... ;) просто атаката става толкова по-изразителна и звукът е по чист и ясен като че е по малко компресиран. Единствено трябва да му свикна понеже малко ми се плъзга но ще се оправя :thumbs_up: За моята яка тресня това перце допринася с много по-добро предаване на енергията от ръката ми на струните.... аз свиря доста грубо и сега вече звукът е още близо до взрив, по време на palm muting, от преди :secret:

  4. ^ Така си е за мензурата :godbless: Аз сега сложих на новата китарка която е с 28' мензура LaBella 15-80 и съм супер доволен, струните са яко твърди и можеш да си чегърташ на воля без да плякат. Настроен съм в Си а и попринцип с времето някакси свикнах да свиря наистина силно (да не се бърка с безизразно) на струните и сега са ми много удобни :godbless:

  5. @ Fenix Мерси ... сега вече обмислям дали да не свалям още тунинга, прическата преди 3 седмици я скъсих и сега съм толкова аеродинамичен :yes: Лошото е че преди малко ми се скапа Firesound-a :excl: , все още си свири но има ужасен пищящ шум ..... (сигурен съм че не е от китарата)........

  6. Най-накрая дойде китарката която толкова чаках :) Agile AB-3000 Baritone Tribal Green :)

     

    28' inch scale

    2 active humbuckers

    Grover tuners

    6 strings

    Alder body

    Maple neck

    Ebony fretboard

    TOM bridge

    String through body

    и е сyпер зеленааааа ;)

     

    На снимката е с 13-60 но вече е с новите La Bella 15-80 Baritone Roundwound :)

    Настроена е bgdAEB :)

    Вади невероятен тон и като цяло съм супер доволен.

    Взех я с Hard case за 530$ + 25$ shipping :) което си е далавера отвсякаде, потвърждавам че Agile са наистина добри китарки за парите си, а и пича беше супер учтив като го питах всякакви глупости относно нея :)

    dsc02176f.jpg

    dsc02178d.jpg

  7. Ами вече съм на 99% сигурен че ще е тази красавица.....потвърдиха че е с Blackouts AHB-1 :offtopic-001: което е супер новина те само адаптерите струват 200$. Сега нямам търпение да се прибера в САЩ и да си я взема (само после трябва някак да продам старата :)) Колко Meshuggah ще се свири с нея, и колко ще побърквам съседите..... :)

  8. Да тая китарка също съм я набелязал да я пробвам .... обаче след като видях това се отказах от всякакви 7маци. Просто китарката е страхотна за цената си ;) а и май е с Blackouts (писах на фирмата да потвърдят) :butcher:

  9. Oook отказа ме от тази multiscale технология ;) Това за Drop B го знам, а и не си купувам китарата за да свиря Machine Head :coolp: Та като огледам цените и какво са писали колегите от sevenstring.org май ще си взема тази ЦЪККК Все пак 600$ е доста по-малко от 900$ ....................... А за 6 струнни баритон никой нищо не каза :ban: ???? По ми се ще да е с 6 но пак да си е с 27" мензура или нещо такова :butcher:

  10. @ Necrophagist Нещо не си ме разбрал ... НЕ искам тънък гриф :D

     

    @ KeRRANGKid Тея ме утрепаха бе как може да са толкова евтини .... харесах си 2 модела обаче единия е Trans scale което незнам какво означава... Някой ако знае да помага :thumbs_up:

     

    Agile Septor Std 725 RN & Agile Pendulum 7

     

    Влече ме първата понеже е с 2 адаптера а иначе за Schecter-a ме притеснява малко че е с Tune-o-matic (няма много място да мърда) а аз обичам да свиря с дебели и твърди струни.

  11. Здравейте, преди 2-3 месеца осъзнах че имам нужда от смяна на китарата, та реших че ми трябва Баритон или 7струнна китарка подходяща за музика тип Machine Head. Искам да има по-дълга скала (25.5 и нагоре), бридж позволяващ прецизно интониране (проблемите който имам в момента...) и да не е с много тънък гриф......Предпочитания към марки нямам само искам да е БЕЗ ТРЕМОЛО. Ако някой е имал подобна или пък е наясно пректически как се отразяват за звука дългата мензура,дървото,дебелите струни при B tuning, моля да коментира и да сподели каквото има .... предложение за конкретен модел или съвет относно нещо. Надявам се че не съм единственият който го блазни баритона :D (btw можете да предлагате всичко каквото намерите, нямам проблем с доставки понеже живея във Флорида, сега съм си за лятото в България)

  12. Копелета, първия лампов амп който имам ;)

     

    Peavey ValveKing 112 Combo

    _c146115_image_0.jpg

     

    Все още има да го разучавам доста и да чета яко за видове лампи, но за няколко часа свирене получих душевен оргазъм :godbless: Чак сега разбирам какво толкова им харесват на лампите .... :surprise:

  13. @ Slacoth : Хубаво Рандал но някакви модели да препоръчаш ? :) Не съм изобщо запознат...

    @ Fenix : Да наистина пробвах един Берингер компресор :) Ами от 2рото видео не ми звучи прекалено силно, а и както казват някои - бях с 8' , чух 12' и сега не искам и да чуя 8' :D

     

    Относно лампите мисля че не съм "дорасъл" така да се каже за такива работи :D ....то си трябва разбиране, подръжка, пък и 18 W лампи съвсем не са за домашно свирене....има време, пък когато има и пари и знание ще се стигне и до там :)

  14. Здравейте на всички, от няколко месеца карам без амп и най-накрая имам парите за нов, но проблема е че се колебая между 3. :yes: Единият е Peavey Bandit 112 който засега ми е любимец, другият е H&K Edition Blue 30/60 и третият е Roland Cube X30/Х60. Въпроса ми е има ли някой който да е пробвал въпросните комбота и ако може да изкаже мнение. Ще го ползвам за практис амп-че в стаята и затова не ме бърка особено дали ще е силен, но държа на това да е с 12' говорител. Ако можете предложете и други модели за около 300$. :icon_shithappens: Това което свиря варира доста но голяма част е Groove, Sludge, и проиводни стилове...подобно на Crowbar, Down, Pantera, Machine Head. Свиря с LTD FX260 с 13-72 в Си.......таааа какво ще кажете :happy:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.