Jump to content
Българският форум за музиканти

Stinger

Members
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Stinger

  1. Ще дам малко информация по въпроса от собствен опит.Аз съм с EVANS EC1 Clear /заради по ясния тон/ и EVANS ECR на томовете, но както може да се чуе на клипчетата в YOUTUBE звука стана доста нисък.Ама вече съм ги купил...Използвам и паралелна компресия.Може би малко даже съм прекалил с нея но и аз още се уча.Относно касата - на отвора съм сложил KICK PORT, който ви уверявам драстично променя звука надолу.На клипчатата се вижда, че микрофона в някои случаи е отвън пред касата но за мен най-добре звучи когато е вътре.Бойна на касата е EQ3 Coated. Микрофоните са ми комплект за барабани EVoice. Мисля, че това е индивидуално.Ако има въпроси ще отговоря с удоволствие.

  2. Новият линк е:

    http://www.4shared.c...Yylyeb/Jam.html

     

    В него съм сложил един zip файл с тракове на Dexter Gordon, но без саксофона само пиано барабани и бас.Струва ми се много добро за джаз китаристи...Но аз съм един прост барабанист - не разбирам от тези неща.

     

    All Blues ще му запиша барабани след 16 ч. и ще го кача с барабани при другите неща.Съжалявам, че го изтрих, но стоя много дълго без движение и ...

  3. Другите в клипа са Лари Кориел с очилата и Патитучи - бас и те не са случайни.

     

     

     

    "No files in this folder". Ще го качиш ли? Или да го търся при Абърсолд, евентуално.

    Работя по въпроса в момента.

  4. Благодаря.

    Само да кажа, че в албумите си Diana Krall има над 30 изпълнения без барабани, които да се ползват за Play Along /незаконно:rolleyes:/.Половината от тях са подходящи за четки.Това е за хора, които искат да понаучат джазовото свирене.То помага страшно много за координацията.

  5. Прави ми впечатление, че никой не е дръпнал ноти или файла с текста и адресите на клипчетата...Директно импровизация по слух.Това което се е получило няма нищо общо с оригинала.Супер, но все пак парчето е много известно.Ако някой го изсвири по близо до оригинала, знам че има глас във форума който може да го изпее с кеф...

     

    http://www.youtube.c...h?v=seyg-IK0mjA

     

    Съкратен вариант:

     

    The sea

    The sky

    And you and I

    Sea and sky and you and I

    With all blues

    All shades

    All hues

     

    Some blues

    Are sad

    But some blues are glad

    Dark and sad or bright and glad

    We're all blues

    All shades

    All hues

    We're all blues

     

    А може и кавър да му направиме виртуално...

  6. Харесва ми много.Направо имаме бъдеще:thumbup:/шегичка/.Ако има друга тема ще я направиме по-перфектно.Дано да има и други идеи - блус, шафъл, фюжън.Любопитно е китариста има ли негови замисли?

  7. Много елегантно.Супер е.При положение, че влиза още един хармоничен инструмент ще намаля шума които вдигам аз...Но да изчакаме цялото парче да се появи на бял свят и ще го измислиме.

  8. http://www.4shared.com/folder/I28SuI3J/Piano_Tema.html

    Файловете с име Virtual Band...

    Барабаните в два варианта - напудрен /мр3/ и суров за допълване /wav/.

    Оставам с впечатлението , че парчето не е довършено.Много е кратко.Може би още един път началото...

    Не съм експерт, само мнение.

    • Like 1
  9. Няма никакъв проблем.На разположение съм.Свиря всичко без чалга и народни ритми - не ги харесвам това е.Най много харесвам фюжън и по-джазовите неща.Скоро в 4shared ще кача различни неща - сега има само суинг и бибоп.

  10. Ето барабани на темата на emo_tion1 от мен.Малко са груби и затова съм ги пуснал в два варианта по-тихо /мр3/ и както са записани в /wav/.

     

    http://www.4shared.c...Piano_Tema.html

     

    Когато направи цялото парче ще ги направя по-готини...Сега съм се старал толкова колкото и всички до тук. :music:

     

    Р.S.За да няма спекулации, предлагам в бъдеще в парчетата да има лек метроном...

    • Like 1
  11. За мен са важни мненията на барабанистите, а не на другите...Ясно е че ще се набутам и после пак продажби, ако нещо не е точно.Но това е то да имаш скъпо хоби. Поне ще имате инфо от първа ръка.

  12. Всеки който има опит с допълнителни ефекти към комплекта, независимо в студио или на живо да сподели.Става въпрос за специфичен звук.Искам да си купя някакви такива играчки, но не съм решил още какви да бъдат. Гейт и компресор или някакъв 3D процесор. Или и трите. Моля да споделите, за да не си хвърлям парите напразно, а да има полза...

  13. Повече от 35 години не съм хващал палки. Сега започвам отначало - свиря интензивно от края на март. Купих си обурудването преди 10 години и така си стоеше до тази година. Вече имам всичкото време на света да се занимавам с това което ми харесва. А твоето клипче съм го гледал преди. Всъщност съм гледал почти всичко от БГ. Стив Гад е страхотен барабанист - номера е да мислиш като него когато свириш.Аз лично импровизирам всеки път - не уча парчетата.От там и грешките които съм допуснал...

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.