Jump to content
Българският форум за музиканти

Queroth

Members
  • Мнения

    93
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Queroth

  1. Привет .. Хора търся помощ да си извадя акордите за песента написана в заглавието .. ще помоля можешите музиканти да извадят акордите или да направят някаква таблатура .. Чух песента наскоро и ми се искаше да я предложа на групата да я изсвирим но имам трудности с ваденето :) Благодаря предварително на отзовалите се :):headbang::) :) :hysterical:

  2. :) ами и аз съм на моменти ту свиря много, ту малко :) няма средно положение :) лошото при мен е че ме мързи да хвана китарата , обаче добарам ли я -3-4-5 часа сигурно не ми мърдат .. разбира се в съседната стая е сестра ми , която няма да ви казвам как реагира всеки път:) :) :wall: :killyou: :stop:

     

    П.С

    даже имах един период преди 2 месеца някъде където за около 2-3 седмици

    ми се е събрало 20-тина минути свирене :lol:( много гадно , не искам да се повтаря :) :)

  3. ам хъмбъкер е да :) ами аз нямам проблем да го сложа и като нек както е бил :) точно затова питам дали има някакво значение :) а адаптера не му знам нито марката нито модела , но звучеше много яко на нек със старата китара :)

  4. :) привет музикантиеее :)

     

    имам едни въпрос , защото не съм много запознат :) значи имам еди адаптер който искам да си сложа на новата китара .. така дотука добре :)

    обаче адаптера е с 3 жилен кабел а един френд ми каза че с 3 е за бридж а с 2 е за нек :) има ли такова нещо , или просто си зависи от модела на адаптера :) защото принципно беше позоциониран на нек на предната китара :)

  5. аве , доколкото знам цялата работа с флажолетите е делене :godbless:

    делиш на 2

    на 12 прагче цепиш струната на две

    на 6 пак си на две

    на 3 още ведънж на две

    от там гледаш след 12

    на 24 прагче пак имаш

    после гледаш по око от 24 до бриджа средата пак ти е флажолет после цепиш на две и така :)

     

    и има логика да е така :godbless:

     

    а иначе да си настроиваш бриджа трябжа всеки път като врутне болчето да настроива струната , шото иначе няма да има полза като се разстрой :godbless:

     

    ако греша ни ма бийте само ме поправете :))

  6. ами ние свирим в младежкия дом в Ботевград :metalist: пари не ни искат , само че ни дават една стая дето е супер разбита :virtuoz: и то чак сега ни преместиха и сега я оправяме но в доволно :virtuoz: и тряба да свирим на техните концерти иначе казаха да връщаме клучовете гадовете :virtuoz:

  7. к'во приказвате ве един приятел си взе Скуаиер шоумастър за 350-60 кинта с тремоло преди 2-3 месеца :cheers: и определено пич събери още 100 и взимай шоумастера (много е удобна и звучи приятно) :cheers: иначе от тоя избор дето си дал страт-а :cheers:

  8. хаха .. намерих няква мелодия която съм правил като по малък с няква програмка ;) и много ме изкефи та се чудех дали някой ще може да изкара китарата от нея ;) че ми се иска да я науча е то и самата мелодия

    http://disasterpriser.bounceme.net/music/orders/Birthday.mp3

     

    ;) ако някой може ще съм му благодарен ;)

  9. сори че не е по вупроса който си задал , но тъй като пак е свързано с ремонт на бас .. ще пиша тук да не отварям нова тема ..

     

    значи еидн бас орфей намерих и искам да го поправя.. в доста окаяно състояние е .. Бриджа му го няма ако някой има нещо останало и ненужно ще се радва да направим далаверата хаха :no: значи той е от този тип дето се захваща за това дето дръжи колана а от другата страна го държат струните нали :) незнам дали с есетихте от това описание де ама ето тука има една снимка

    http://www.classicjazzguitar.com/albums/88...ow_and_then.jpg

    еи тая мацка и е такъв ;) а ако няма и някой все пак има идя как мога да си направя също ще се радвам да сподели ;) и също искам да попитам за потенциометрите по специални ли са и т.н. ;)

  10. ами и аз да се изкажа на ко свиря :ph34r: в момента на няква обикновена мизерна колонка а иначе , но в момента на поправка една Вермона съживих колоната и усилвателя и е 80w :) нямам тъпрение да дойде да му чуя гласеца вече :dance:

     

    иначе съм чувал едно Банд Х кубенце 15 ват-а .. звучи гадно и едно Берингер и то не ми хареса и един Фендер 100 вата мисля че за бас се води но го чух на соло китара и определено ми хареса като звук :( а сега в репетиционата намерих един фендер същия като горния дето казвам ама май е яко изгорял .. :ph34r:

  11. точно за това става на въпрос :ph34r: Екстра доволен съм :ph34r: в смиъл при всички полежиения мисля ще е по добро от мойто зуум-че 505 II :dance:

    и енд акитара имаше но марката не я бях чувал ще я загледам тия дни и ще ви кажа беше нещо с Б с 24 прага два двойни адаптера и ми хареса как изглейда .. ще взема и да я чуя някой път къв звук вади и ще се почуствам късметлия :( хаха

    :)

     

    Мерси за инфото guys :D

  12. Днес ходих да разгледам нещата където ни е репетиционната и попаднах на един ефект Ibanez ue 405, та искам да питам някой има ли инфо за това нещо

    представляваше една педалиера мисял 4е се казва дъска с копчета и една кутия там с разните ефекти ако не се лъжа .. та споделете за к'во ст'а на въпрос аджеба B)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.