Jump to content
Българският форум за музиканти

hristov_hr

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от hristov_hr

  1. Човече, размаза ме!

    Значи смяташ да дадеш 500 лв за флойд и още 400 за адаптери. Мислиш ли, че едно евентуално дълбаене би те спряло?

    Ще ги дам може би след година, а може би 2. Просто не мога да отделя 2000 лева накуп.

  2. :icon_shithappens: А какъв е въпроса? Освен ако не е този, на който сам си отговори : YES

     

    Според това би трябвало да стане без допълнително дълбаене по тялото, но ми се ще и някой тук да го потвърди със сигурност :cheers2:

     

    Не ели по-лесно и безболезнено за цената на китарата и всичките тези нови тремола и адаптери да си купиш някоя китара дато вече ги има?

     

    Спрял съм се на тази китара, просто защото не мога да си позволя нещо по-скъпо сега и няма как да дам толкова пари накуп, а и тази китара има възможност за бъдещ така да се каже "безболезнен" ъпгрейд.
  3. Здравейте,

    мисля, че дойде време за нова китарка и съм се спрял на тази: http://www.thomann.de/gb/ibanez_rga42t_bk.htm

     

    Идва с активни адаптери, които в последствие смятам да заменя с EMG 81/60. Подразбрах, че стоковите такива работят с 1,5 волта батерии. Дали ще е проблем това и дали ще се наложи да се дълбае по китарата ?

     

    Китарата разполага с edge III tremolo, което в бъдеще смятам да сменя с това: http://www.thomann.de/gb/floyd_rose_origin...o_kit_black.htm

     

    Като се замисля до сега не съм виждал ibanez с оригинален floyd rose, та не знам дали всичко тук ще е наред ?

     

    В друг чужд форум попаднах на следното:

     

    IBANEZ EDGE-III cavity:

     

    • Ibanez Edge into Edge-III cavity: NO

     

    • Ibanez Lo-Pro Edge into Edge-III cavity: NO

     

    • Ibanez Edge-Pro into Edge-III cavity: YES

     

    • Original Floyd Rose into Edge-III cavity: YES

     

    • Schaller Floyd Rose into Edge-III cavity: NO

     

    Според това би трябвало да стане без допълнително дълбаене по тялото, но ми се ще и някой тук да го потвърди със сигурност :icon_shithappens:

     

    Спрял съм се на тази китара, просто защото не мога да си позволя нещо по-скъпо сега и няма как да дам толкова пари накуп, а и тази китара има възможност за бъдещ така да се каже "безболезнен" ъпгрейд.

  4. Хм, човека изглежда някъде около 60те, a в тази граница попадат Енгъс Йънг, Джими Пейдж, Кийт Ричардс и Ричи Блекмор.

    Определено няма нищо изумително в това човек на тази възраст да свири на китара :D

    Моля моля, Angus е още на 55 :)

  5. Взех си Ibanez GRG170DX. Можете ли да масочите какво кубе да търся (за домашни условия, рок/метъл) ?

    Зависи за какви пари говорим. Аз съм със същата китара и минах през същото чудене преди година. Общо взето ако търсиш кубе на цена около 200 лева, според мен имаш 2 избора - Peavey Viper 15 или Roland Cube 15X. Аз избрах 2-рия вариант, но според мнозина тук съм сбъркал.

  6. Ето такова нещо ти трябва:

    http://www.thomann.de/gb/the_sssnake_1833_adapter.htm

    Аха да знаех, че ще е със преходник.А какво ще кажеш за китара. Тези стратокастери са с 3 единични адаптера. А за музиката искам да допълня, че не искам тона да е някакъф само тънтене. Искам и нещо за рок така като от скорпионс. Незнам дали ме разбираш. Май дисторшън се казва звука ама хич не ми е наясно.Просто да не е като акустичнен звук, но с електричество.

    Взимаш си страта за 200 лева, връзваш го към компа и инсталираш guitar rig примерно. Ефекти има колкото искаш :-( Това, че китарката е с 3 единични адаптера, не значи, че не става за рок звук :thumbs_up: Погледни maiden, malmsteen ... Нека и някой друг да остави мнение все пак.

  7. Здравейте, току що се регистрирах във форума. Видях теми като мойта, но искам лично да питам всеки от вас.Значи смятам до края на месеца (септември) да си взема електрическа китара.Свиря на класическа от 4-5 месеца. Сега мисля да сменя малко. Спрял съм се на тези фендер стратокастер модели.Естествено не от оригиналните :-( . А тези от тази форма (които изглеждат така). Разполагам (или ще разполагам :thumbs_up: ) със 200-250 лева. Ще свиря различно не не хард стилове. Видях китари като тези каквито казах по сайтове от 150-200 лева и смятам че ако си намеря такава няма да е зле.Говоря за 1-ва ръка. Относно усилвател имам уредба с вход за микрофон и незнам дали е необходимо кубе. Вие кажете.Та това е.Препоръчайте нещо като начинаещ.(на електрическа).

     

     

    П.С. Не съм ходил на уроци за кухарката.От нета.

    А читава саунд карта и колонки имаш ли ? Щом няма да свириш тежка музика, тези squier-и с 3 единични адаптера те устройват, пък и за толкова пари - толкоз.

     

    Но ако свържеш китарката към компа ще е много по-добре отколкото към тази уредба ...

  8. А каква музика ще се свири на тази китара ?

    С колко пари горе долу си склонен да се разделиш ?

     

    Еми незнам точно какъв стил се води но Rock падам си по стила на Bullet for my valentine ,Slipknot Metallica .

    За пари някиде до 400 лв.

    Погледни моя подпис, китарата нова ми излезе около 420 лева, а кубето около 190.

    Китарата е с HSH адаптери, подходяща за metallica и slipknot. Изобщо гледай китарата, която вземеш да е с двойни адаптери.

    Rockozaurus ти e предложил същата, но 2-ра употреба. Китарата няма заключване, което е предимство за начинаещи според мен.

    За усилвателя търси нещо с 12'' говорител, но като гледам търсиш нещо евтинко. 15w са напълно достатъчни за домашна употреба.

    Препоръчвам ти peavey viper 15 или Roland Cube 15x, но първия ще ти е доста трудно да го намериш в България.

    Ако се спреш на китара Ibanez ти препоръчвам да я купиш от тук: http://www.mci-bg.com/

  9. Здравейте,

    поръчах си китара + амп и разни други дребни неща през thomann. Пратиха ми всичко с UPS, както ги помолих.

    Поръчката беше направена на 08.04 и я изпратиха на другата сутрин - 09.04(четвъртък). Вечерта в тракинга пишеше, че е в нюрнберг. Но за съжаление от тогава до момента няма никаква промяна. Нормално ли е това ?

  10. Здравейте, предстои ми покупка на китара + амп и разни други леки глезотии от thomann. Въпросът ми е на thomann.de главната страница, коя страна трябва да избера ? Защото цените навсякъде са различни и то не с 1-2 евро, а понякога с 10-15. UK International Store, Greece или немския(german cyberstore). Предполагам последното, но там всичко е на немски език и нищо не отбирам :) Направих си регистрация на сайта им и като посочих адрес България ме пренасочи директно към гръцкия киберстор, а там цените са по-високички. Предполагам склада им се намира само в германия и само от там сендват, но тогава защо цените са различни ?

  11. Благодаря много за подробния отговор, даде ми много поводи за размисъл. Бях се засилил направо към Roland. Спайдъра като че ли отпадна, гледах доста видеота и сега се колебая най вече между роланда и Peavey Vypyr 15, oranga също не е лош, но май и той ще отпадне от личната ми класация :)

    Във youtube видях човек точно с ibanez grg170dx и roland cube 15x и доста добре звучи :)

    Справка:

     

    Май трябва да говоря с Valserp, щом казваш, че е имал и 2-та амп-та :)

    Благодаря отново и Весела Коледа :)

     

    EDIT: А, да, Rolanda май се оказва точно за тази музика каквато смятам да свиря, навсякъде по коментарите казват, че е "Build to Rock" :)

  12. Здравейте,

    напълно начинаещ съм и това ще ми е първата китара + кубе, които смятам да си купя.

    Китарата вече е избрана - Ibanez GRG170dx.

     

    Чуденето е обаче кое кубе да взема.

    Дилемата е между Line 6 Spider III 15 вата и Roland Cube 15x. Ако има някое друго в този ценови клас, което си заслужава парите повече от тези, моля споделете :greenangel:

     

    Ще се свири главно Rock 'N Roll, Hard Rock, Thrash :D - Основно AC/DC и Metallica.

     

    Може би най-добрия вариант е да отида и да пробвам и двете кубета, но съм начинаещ и нищо не разбирам, това ще ми е 1-вата покупка и за това моля вие да ми помогнете.

    Благодаря предварително

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.