Jump to content
Българският форум за музиканти

ShadowMaster

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от ShadowMaster

  1. Здравейте, някой може ли да ми даде линк към разни джаз пиеси в pdf формат? Или съм прекалено голям оптимист? Ако няма такова нещо из интернет поне някой може ли да ми каже дали тази книжка съдържа дзас пиеси? http://www.helikon.bg/books/52/126381_milcho-leviev.-piesi-za-piano.html

     

    Мерси предварително. Търсих и нищо не излиза в гуугъл. Обикновено си намирам нещата.

  2. wiseman, за начинаещи като мен и теб 1 час на ден е повече от достатъчно поне сопред мен. Аз в началото се чудех какво да правя. Трябва да си изградиш техника на упражняване, да знаеш предварително над какво ще се упражняваш и да се концентрираш максимално.

     

    Аз се упражнявам минимум 1 час, всеки ден без изключение. Водя си дневник, за да следя какво съм правил и колко време съм отделял. За Януари месец съм прекарал пред пианото средно по 2 часа на ден. Повече от доволен съм от резултатите. 1 час ми стига да си свърша всичко, което имам като задачи, но ако не прекарам поне 2 часа пред пианото не съм доволен... Първо започвам с гами, примерно сол мажор от началото до края на пианото, после по същия начин децими, терци, сексти и после започвам нещата от школата едно по едно. Минавам всяко по 3-4 пъти и после ако остане време разучавам нещо, което е трудно за мен, за да си дам зор. (примерно в момента "свиря" един валс на Шопен)

    Взимам уроци 2 пъти на седмица, по 1 час всеки. Главната тема от Fur Elise научих още първите 2-3 дни, но не можех да я свиря (можех само нота по нота). Чак преди 2-3 седмици го пробвах отново и стана от невъзможно трудно към, почти много лесно :)

    За ядосването, случвало ми се е в началото, първата седмица, но това беше защото се опитвах да свиря неща, за които ми е прекалено рано. С всичко което ми е възложено като задачи за седмицата се справям без проблеми, защото е подбрано както трябва и не е нито прекалено трудно, нито пък лесно. Работим по една начална школа и сме до средата някъде.

     

    Ще напредваш ако имаш желание и постоянство. Аз дори нямам пиано вкъщи, а успявам да се упражнявам и да си свиря редовно.

     

    wow за 3 месеца на мен ми се струваш направо като моцарт :) joke

     

    Бих искал да споделиш по колко пъти ходиш на урок на седмица.И колко часа на ден ти стигат да репетираш.

     

    Интересувам се, защото и аз съм начинаещ и днеска ми е едва втория урок.

    Единственото, което съм научил и то горе-долу е "до мажор" в 2 октави с лява и дясна ръка едновременно и срещуположно.

    В смисъл, че като темпото е стравнително нормално съм ок, но като го пусна повече от 110 става бъркотия.

     

    На мен 2 часа не ми стигат определено, 3-4 ми е ок, обаче почвам да се схващам.

    И защото нямам никаква техника става една...., след 2-рия час разхождам малко, а накрая на третия вече съм заебал (упс)18+

    и поза и техника и съм гушнал стойката на синта с двата крака и само дето не съм му легнал отгоре. :thumbs_up:

     

    Извинявай за офтопика, но ако искаш да развием темата за да можем да научим нещо и от други пианисти.

     

    И още нещо - моля и други да се включат - вие дразните ли се като почнете да бъркате прекалено често?

    Аз като зацикля и се изнервям ама не смея да блъсна по клавира щото е маса пари и аз съм си го плащал.

    Има ли техника да не се нервя толкоз или .....хапчета? :)

     

    пс: да не ме помислите сега за някой психар, просто като почна да правя грешки на места, на които съм нямал проблеми ми става тъпо.

    А обичам да "свиря" дори и "до мажор" (щото само него знам) си го цикля с такава наслада, че жената ми се хили всеки път като мине покрай мен :)

  3. Не винаги. Днес на урока по пиано разбрах, че нищо не мога още ;)

     

    Върнах се на земята. Има страшно много малки неща, които трябва да овладея. Много лошо, че чак сега почнах с пианото, но нищо ще стане постепенно...

  4. Правилно ли свиря? Четох за разни травми породени от неправилно разопложение на ръцете и т.н... Не изпитвам каквото и да било стягане или напрежение, не се изморявам. Но аз не свиря прекалено много. Средно по 2 часа на ден. Искам да съм сигурен, че правя всичко както трябва.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=orNRGc8zxBg

     

    Не обръщайте внимание на непохватното свирене, рано ми е за Fur Elise. От 3 месеца свиря само, просто винаги съм искал да науча тази част и затова я пробвах :greenangel:

  5. Здравейте, от скоро взимам уроци по пиано и си купих един синтезатор, който не ми помага особено. Събота и неделя се упражнявам на акустично пиано, но през седмицата имам само този синтезатор, който след като съм свирил на пиано ми се струва като играчка. Има ли място в Пловдив където свободно може да се ползва пиано за по 1 час на ден през седмицата? Като бях в чужбина в университета имаше т.н. "practice rooms" и във всяка имаше пиано и то какви пиана... дето тук само мога да си мечтая да видя... както и да е, тези зали в университета се ползваха свободно и работеха 24 часа. Тук в някой университет/училище има ли нещо подобно? Или някъде другаде?

  6. хареса ми и щом момчето е в седми клас и пее така то в десети сигурно ще е страхотен вокал :) браво

     

     

    Само че не се знае какво ще стане след като му мутира гласа. :)

  7. много топъл глас имаш. харесва ми ! Fairytale ти се върви екстра. Треа си работа, разбира се че имаш талант, ходи на уроци, ако това исакш дерзай , заложбите ги имаш.

     

    Aз все си мисля, че е малко късно. На 20 години съм.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.