Jump to content
Българският форум за музиканти

Bay Emo

Members
  • Мнения

    116
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от Bay Emo

  1. Здравей, аз също обичам този инструмент и за късмет музиката, която свиря сега е подходяща за него. Освен това, което вече казаха колегите, бих ти препоръчал свирене на гами, скали, арпежи и всякакви технически упражнения, за да постигнеш пръстова памет. С тези шест струни, ако е и 35" трябва да спазваш една добра постановка на лявата ръка, защото е много лесно да се сдобиеш с куп диагнози и болежки. Загрявай ръцете и ги натоварвай постепенно, за да избегнеш травми. Джон Петручи е показал много полезни неща в "Rock Discipline". И не бързай. Този инструмент иска постоянство и ежедневно внимание. Не е лошо освен тунер да ползваш и метроном.

     

    Успех!

     
    • Like 3
  2.    Здравей, за съжаление диагнозата ти май е точна. Аз също имах такива и звучаха много прилично, но с годините дунапренчето започна да се втвъдява и разпада. За щур мой късмет на един приятел му попаднали говорителите от едни Cerwin Vega, само дето се наложи да разпробия отворите за басовите говорител на 12". Оставих филтрите на Амфитона. Резултата е покъртителен. Vega - Амфитон! :godbless: Изхвърлих еквилайзера, тонкоректорите са на нула и звучи чудесно. Освен това олекнаха наполовина.

        Та като се изфуках да си дойдем на темата. Бях споделил проблема с разпадащите се дунапрени с хората от магазина Мегавойс и ми казаха, че имат решение за мъките ми. Звънни и питай, че беше преди година и половина.  http://www.megavoice.bg/?pid=9

        Късмет!

       
  3. Здравей, не намерих 1006, но тук ще намериш схемата на TRB 6 II : http://www.yamaha.com/yamahavgn/Documents/Guitars/TRB6II_E.pdf. Тук е TRB 6P II : http://www.gospel.bo.it/albums/userpics/10130/TRB5PII_6PII_E.pdf.  Надявам се да съм ти бил полезен.

     

    Късмет !

    • Like 1
  4. Здравей, и аз съм преживял разни болки в ръцете и знам колко е неприятно. Не знам дали си гледал "Rock Discipline" на Джон Петручи. Там той дава много полезни съвети как да избегнеш възможни травми. Подготовка на ръцете преди да вземеш китарата и загряващи упражнения с нея. Както и един колега спомена, ако усетиш болки при свирене е по-добре да спреш за пет - десет минути. Голяма грешка е да се събудиш и да засвириш нещо трудно. Препоръчително е упражненията да започват около седма - осма позиция, където не се налага да натоварваш ръката и постепенно да се отива към първа.

     

    Късмет :)

     
  5. Честито, момци! Както темата беше замряла и буренясала изведнъж такова оживление. Да сте живи и здрави да се радвате на новите играчки :cheers2:

  6. Да са ви честити дървесата, момчета, а следващите да са още по :hooray:. Викторе, ако можеш да ми кажеш колко милиметра е разстоянието между струните при магарето, че и аз го гледам от доста време, но не намерих никъде този размер. Също как е баланса? Грифът натежава ли, когато свириш прав?

  7. Здравей, не се обиждай, но със същия успех можеш да влезеш в ресторант и да кажеш, че искаш нещо за хапване. Разбирам че материята е нова за теб и това многообразие от прдукти, които за щастие вече можем да намерим и на нашия пазар, те обърква. Погледни има тема за съвети към начинаещи колеги. Разгледай какво са писали по-опитните, върни се назад в темите и може да намериш отговор на част от въпросите си. Също така може да посочиш и ориентировъчна сума, която би жертвал за тази своя /прощавай/ авантюра.

     

    Успех! :greenangel:

  8. Определено логото има стойност. Когато видях в Ebey логото на KSD /Кен Смит дизайн/ ми трябваха пет секунди, за да го поръчам. Логото - Името на производителя и четири снимки ме извадиха от джобовете. Естествено не съжалявам за сумата, която вложих. Според мен точно тази сигурност и доверие в производителя си има цена.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.