Свилен Бас Публикувано Септември 28, 2010 Публикувано Септември 28, 2010 Историята е следната: като бяхме в Сараево с Enthrallment през април видях въпросната китара в гаража на промоутъра ни, която висеше забравена. Като срещна инструмент, на който не се свири, се преемоционализирам принципно (познайте дали закусвам в Хепи ) Попитах човека защо китарата няма струни и ми отговори "Подарявам ти я" До тук лесната част - оставаше само китарата да "преживее" остатъка от турнето, в буса и цялата лудница. Успя. Оказа се, че има много интересно счупване на грифа - клатеше се наляво-надясно (родните кремони обикновено се чупят по посока на струните, нали). Фретбордът е много дебел и явно не са имали цяло парче, а са ползвали две - второто за частта върху тялото. Поне така предположи Емилиан, като се видяхме. Първоначално не знаех точно какво искам и за това снимките са толкова малко. После реших, че искам основен ремонт - т.е. всичко. Разликата от обикновения случай беше, че този път реших да ходя при майстор Само ключовете са поосвежените стари (за сега). Китарата е дървена (!) и тежка, има си настройващ се тръсрод. Цъкнал съм няколко снимки (ще ме прощавате за светкавицата на новите и "прегарянето" на старите - губат се цветовете, но по този начин се акцентира върху детайлите по-лесно) да се откриват разлики, а по някое време ще направя и семпли, но в домашни условия, без истински микрофон, само да си открия слайда... Цитирай
liquid_death Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Като разбрах от къде е, бих по-скоро казал "БОМБА Е!" хихихихии Поздрави! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 30, 2010 Автор Отговорено Септември 30, 2010 Тенкю пипъл, тенкю, Кръстникът да напомни да почерпя като се видим - вече си имаме име Ето малко със скайп микрофон - 12str. Не ме убивайте с камъни, не съм китарист и не, че се разбира какви честоти вади самият инструмент, но поне се чува, че е фалшив (много струни, да го е.а), а грифът ми е къс и нещо не се справям още, и космосът (...), но нали бях обещал "семпъл"... Цитирай
Fallenblood Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 (Редактирано) супер е камилските кокали влязоха ли в употреба? p.s. на фона има много як flanger Редактирано Септември 30, 2010 от Fallenblood Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 30, 2010 Автор Отговорено Септември 30, 2010 (Редактирано) ^Началото е неква сирена (тука си ги имаме много), а останалото е шумът от микрофона, щото влезе многослабо и вдигах с 20дБ, а той си вкарва яко шумене. Кокалите са за едни басове, на които не им е дошъл редът още (а и за тук се оказаха малки, освен, че няма смисъл, понеже китарата си има нулево, метално прагче и употребата на кокал за бридж, според мен, би била излишен лукс) Редактирано Септември 30, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
liquid_death Отговорено Септември 30, 2010 Отговорено Септември 30, 2010 Яката работа е семпълчето Като се домъкна до Сф трябва за по бира Цитирай
Recommended Posts